Autor Wątek: Przy ruszaniu rusza silnikiem  (Przeczytany 14263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

asered01

• Gość
Przy ruszaniu rusza silnikiem
« dnia: 08 Sierpnia 2005, 14:57:21 »
Witam

Mam problem z moją Camry 2.2 aut r 92 tz przy ruszaniu słyszętrzeszczenie i tak jak by najpierw silnik ruszał a potem samochód , rzuca również silnikiem przy zmianie P--R. Po diagnozach okauje sie ze poduszki sa ok. Wymieniłem tez łącznik - który łączy "budęz silnikiem". Dodatkowo zaczeła swiecić mi sie kontrolka ABS - o co chodzi. Czyzby juz zmierzch dla mej fury :(

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Sierpnia 2005, 16:25:08 »
zależy ile masz kilometrów, znam Camry co mają i po 400kkm i jest ok. może zajrzyj do jakiegoś cwaniaka co ci powie w czym rzecz... osobiście podejrzewam skrzynię, ale to jest do sprawdzenia
3VZ.pl

asered01

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Sierpnia 2005, 16:29:14 »
Jeżeli byłab by to skrzynia to było by to przy kazdej zmianie biegu - ja podejrzewam poduszkęskrzyni biegów ale ?????? Moze ktoś coś takiego miał i podpowie od czego zacząć

Offline caffeini

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Sierpnia 2005, 08:00:06 »
Cytat: asered01
Jeżeli byłab by to skrzynia to było by to przy kazdej zmianie biegu - ja podejrzewam poduszkęskrzyni biegów ale ?????? Moze ktoś coś takiego miał i podpowie od czego zacząć

Vitam.....miałem podobny przypadek,przy ruszaniu do przodu silnik miał ochotęodjechać zanim zrobiła to reszta fury,okazało sie ,że zdechła poduszka pod silnikiem (żelowa lub jak kto woli olejowa).......to  pierwsza poducha od przodu silnika (3.0/24v) mocowana na 3-ech śrubach....po wymianie tego guana problemy z szarpaniem sie skończyły,co do kosztów.....to raczej droga rzecz,w Lublinie taka poducha do silnika 3.0 u pana mało przyjemnego byłego dilera Wiewiórskiego na ul Al Krasnickie to koszt w okolicach 6 stówek.....wiec nie za tanio,jest jeszcze jedno miejsce gdzie taka poduchęmozna kupić (Toy-cośtam) i na dodatek jeszcze ją zamontują,ale nie polecam zakładu (bo nie) ....więc o lokalizacji nawet nie wspomnę....(cena podobna)......ja  kupiłem używaną z  rozbitka za całe 100 zł i narazie wszystko ok.( warunek ..poducha z rozbitka nie moze byc ,,mokra,, ).kończac to pisanie  stawiam na poduszke pod silniczkiem,niezaleznie od tego czy jest to silnik 2.2  ,   czy 3.0.........pozdro for all....  :aslyer
Przemek

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Sierpnia 2005, 08:35:50 »
W mojej 2,2 było to samo . Przyczyną była poduszka pod silnikiem (z przodu silnika). Po wymianie wszystko wróciło do normy. Koszt w ASO 780 PLN - droższa niż do 3,0 hmm co za pech.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpnia 2005, 02:36:31 »
Kolego caffeini, rozumiem epitet "u mało przyjemnego", ale tekst "nie polecam (bo nie)"? OK, forum to forum, ale jeśli ktoś jest profesjonalistą, a wątek wymaga pomocy to może bądźmy obiektywni? Z góry przepraszam za emocjonalny podtekst wypowiedzi, ale znam także jako klient firmę"Toy-cośtam" (TOY-CAR).

Offline caffeini

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Sierpnia 2005, 09:59:18 »
Cytat: sienio
Kolego caffeini, rozumiem epitet "u mało przyjemnego", ale tekst "nie polecam (bo nie)"? OK, forum to forum, ale jeśli ktoś jest profesjonalistą, a wątek wymaga pomocy to może bądźmy obiektywni? Z góry przepraszam za emocjonalny podtekst wypowiedzi, ale znam także jako klient firmę"Toy-cośtam" (TOY-CAR).

nie masz za co przepraszać....a text  "nie polecam (bo nie)" był rzeczywiście mało obiektywny.......dlaczego tak napisałem ,długo by opowiadać.....faktem jest ,że servis został zmieniony w trybie natychmiastowym i nieodwołalnie...i żeby nie robic dodatkowego zamieszania na tym Szanownym Forum ....napiszętylko ,że został zmieniony ,,bo tak,,   Pozdrawiam wszystkich i życzębezawaryjnej jazdy  :athunbsup
Przemek

pomocny

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Sierpnia 2005, 22:35:35 »
..ewentualnie jeszcze może być wahacz walnięty. Sprawdź na postoju czy przy dokręcaniu śruby w kole, kółko do przodu nie jedzie co nie co.

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Września 2005, 23:49:29 »
Kryspin,  cos chcesz ode mnie?
 :x

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Września 2005, 01:27:18 »
Cytat: grzechuuu
Kryspin,  cos chcesz ode mnie?
 :x

chyba nie ten adres   :wink:

... a co do tematu -
właściciel wyciszył się, więc nawet nie znamu końca sprawy  :?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl