Autor Wątek: Śmierdzi benzyną w kabinie  (Przeczytany 2080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Śmierdzi benzyną w kabinie
« dnia: 04 Lutego 2025, 20:43:30 »
Nowe auto CC 1.8 przebieg 60km.
Odebrałem z przebiegiem 3 km  i podjechałem na stacje bo standard rezerwa a że koło dilera jest stacja Shell to podjechałem zatankować lecz pech mnie dopadł bo nie było paliwa 95 i 98 ( czekali na cysterkę ) to zatankowałem do pierwszego odbicia v power 100 :(
po zrobieniu 30 km. zaczęło walić w kabinie paliwem i nie ważne czy silnik zimny czy rozgrzany. Jedynie przestaje jak przejdzie na baterię. Wali wtedy jak chodzi nawiew. Dzisiaj sprawdzałem jak wjechałem do garażu i podniosłem maskę to czuć zapach paliwa. Nie ma wycieku, wszędzie sucho.
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2025, 20:45:51 wysłana przez ostry2407 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Śmierdzi benzyną w kabinie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lutego 2025, 13:11:47 »
Musi być nieszczelność, wal z powrotem do ASO. Opary się ulatniają, to nie ropa i nie musi być mokro.
No chyba, że mylisz zapach wypalania resztek konserwacji, co jest normą w nowych pojazdach.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lutego 2025, 14:10:20 »
Kisman cenna uwaga choć przy poprzednich nowych autach Toyoty co miałem nie miałem takiej sytuacji lecz ma to sens i może tak być z tym wypalaniem resztek konserwacji.
Ogólnie to co zauważyłem to coraz gorsza jakość tych aut na T.
już zgłosiłem temat zapachu i doszły jeszcze
- nie dokręcona listwa dachowa
- przednie reflektory w środku porysowane i brudne
- zamontowanie kamery do góry nogami
- swirle na masce od pewnie brudnej szmaty
Pomijam temat uwalonego samochodu w środku oraz szyb , nawet 100ml płynu w spryskiwaczu nie było
Jedyny pozytyw to nowy aku na literę Y bo jak tu kolega dobrze zauważył pewnie padł i musieli zakupić przed wydaniem

To ja się pytam gdzie ta kontola jakości.?
Ta marka pada już na pysk.
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2025, 14:37:00 wysłana przez ostry2407 »

Offline hrabiaDenbi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Lutego 2025, 10:17:18 »

A może to dealer pada na pysk? Ja nie mam się do czego przyczepić.
hrabia Denbi
happy Toyota Corolla Cross rider

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Lutego 2025, 10:47:52 »

A może to dealer pada na pysk? Ja nie mam się do czego przyczepić.
Niestety za brudne i porysowane reflektory wewnątrz klosza i niedokręcony reling dachowy  to chyba odpowiada fabryka
Za brudne auto wewnątrz i porysowaną maskę wiadomo diler
Jak diler ma autoryzace Toyoty to niestety firma również bierze za to odpowiedzialność.
Moje odczucia nie są na podstawie jednego auta tylko od kilkunastu lat przygody z Toyotą
2003r. nowa Yaris 1
2016r. nowy Yaris 3
2021r nowy CHR
2025r. nowy CC
Wszystkie odbierane u tego samego dilera i mam porównanie jak ta marka i jakość obsługi pada a że lubię tą markę bo nigdy mnie podczas użytkowania nie zawiodła to jej się trzymam. Nie zmienia to faktu, że jakość wykonania i kontroli podczas produkcji i po leży i kwiczy.

Jest dużo denerwujących i niedopracowanych tematów np. kable pod maską nie są w otulinie tylko bezpośrednio podłączone do kostek, czujnik świateł mijania zapala światła za wcześnie. godz.15.30 i jadąc zapalają się i gasną ( jak śpiewający murzyn na pasach pojawiam się i znikam ) choć ustawione na -2.

« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2025, 11:15:40 wysłana przez ostry2407 »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lutego 2025, 10:54:36 »
Nie będę nikogo usprawiedliwiał, ale jednak w pewnym sensie rozumiem, patrząc jak sprzedaż im wystrzeliła. Pewnie nie ma czasu na „dopieszczenie” każdego klienta, a właściciele salonów wolą liczyć zyski niż się tym zająć. Pewnie pochylą się nad tym gdy sprzedaż spadnie. W tym momencie sprzedawca może być chamem i bucem a i tak sprzeda bo produkt się broni na tle konkurencji.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Lutego 2025, 11:23:25 »
Nie będę nikogo usprawiedliwiał, ale jednak w pewnym sensie rozumiem, patrząc jak sprzedaż im wystrzeliła. Pewnie nie ma czasu na „dopieszczenie” każdego klienta, a właściciele salonów wolą liczyć zyski niż się tym zająć. Pewnie pochylą się nad tym gdy sprzedaż spadnie. W tym momencie sprzedawca może być chamem i bucem a i tak sprzeda bo produkt się broni na tle konkurencji.
I tu się z tobą w pełni zgadzam lecz nie zmienia to faktu, że auto nie powinno wyjechać z fabryki z takimi niedociągnięciami. Reling luźny i klosze lamp słowo klucz w środku brudne i porysowane. Niedługo to dojdzie do tego, że będziesz sam wszystko sobie dokręcał bo powiedzą wie Pan mamy tak dużą sprzedaż, że fabryka nie wyrabia i części ma pan w kartonie w bagażniku i na spokojnie w domu sobie Pan poskłada tylko najpierw proszę sobie instrukcję ściągnąć z neta bo my nie mamy.
Ja osobiście nie oczekuję od dilera aby nademną skakał i cmokał i bardziej szanuję uczciwe podejście do tematu bo jakby na to nie patrzyć to auto kupiłem za ciężko zarobione pieniądze i wycieranie mi auta brudną szmatą i rysowanie lakieru jest niszczeniem mojego mienia ( choć prosiłem aby nie myto mi auta). Dostarczyłem im również kamerę aby mi zamontowali ( zapłaciłem za montaż) z instrukcją oraz nalepką antystatyczną. Naklejka zniknęła w tajemniczych okolicznościach a kamera została zamontowana do góry nogami ( koła na dach przełożę i będzie gitara) Temat zgłoszony i, aż się boję jaka będzie batalia bo lakieru nie dam sobie polerować a uchwyt do kamery będzie trzeba zakupić nowy bo jak go zerwą to na nowo nie nalepią.
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2025, 11:50:47 wysłana przez ostry2407 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Lutego 2025, 12:26:05 »
U Ciebie zginęła nalepka, a u mnie na Struga wcięło książkę serwisową podczas przeglądu...duchy, normalnie duchy lub czary ;)
Jeszcze gość opryskliwie zapewniał, że mu jej nie dałem, na to ja poprosiłem kierownika zeby sprawdził video i..."wydamy Panu zastępczą". Masakra!
A na trzy próby zmiany ustawień Cobry, dopiero jak kazałem im postąpić w/g wskazówek @Colina, udało im się ustawić tak jsk być powinno.
O przelanym oleju, czy wymianie świeżo wymienionych baterii, czy dolaniu 0.5l płynu do pełnego zbiornika, a pozostałych 3.5l wstawionych do bagażnika byleby skasować za całość szkoda wspominać 

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Lutego 2025, 14:15:36 »
Krisman to ja może twoją miałem bo jak Chr sprzedawałem to mnie zdziwienie wzięło jak miałem 2 książki serwisowe i ta druga była po RAV-4 :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Lutego 2025, 15:32:31 »
Całkiem możliwe...ale czemu jej nie oddałeś?

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Lutego 2025, 16:43:14 »
Całkiem możliwe...ale czemu jej nie oddałeś?
Czemu to stwierdzenie że nie oddałem.?
Właśnie, że oddałem bo w niej był wbity mój przegląd. Podjechałem do serwisu i poprosiłem o wbicie mojego przeglądu do mojej książki a tamtą zostawiłem aby oddali klientowi.
Nie ładnie tak oskarżać :)
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2025, 16:47:09 wysłana przez ostry2407 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Lutego 2025, 17:35:41 »
No bo nie otrzymałem do dziś

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Lutego 2025, 18:14:41 »
No bo nie otrzymałem do dziś
Śpieszę z wytłumaczeniem. Jestem klientem Mieszka I a nie Struga :)
Ale tak na serio to dobrze, że przed sprzedażą CHR coś mnie tknęło aby zajrzeć czy są wszystkie papiery. Wyciągam książkę gwarancyjną a tam nie ma wpisu ostatniego przeglądu ale za to jest druga książka i jest wbity mój przegląd ale to książka od RAV-4 z 2020r.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Lutego 2025, 21:34:35 »
Co do zapachu benzyny. Kilka razy się zdarzyło - nowe wozy. (Aygo, Corolla) - podwinięty lub uszkodzony oring na wtryskiwaczu paliwa. Wyciek szybko odparowywal
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl