Autor Wątek: Aygo II 2021r. odpowietrznik hamulca tył  (Przeczytany 1127 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niemiec1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corolla
Aygo II 2021r. odpowietrznik hamulca tył
« dnia: 11 Lutego 2025, 19:31:23 »
Witam

Byłem dziś na przeglądzie w ASO i poinformowano mnie że do wymiany jest odpowietrznik hamulca lewy tył ponieważ jest mocno skorodowany. Już chciałem się umawaić na wymianę( części nie mieli na miejscu ) ale jak usłyszałem cenę to podziękowałem. Chcieli ponad 400 zł za odpowietrznik i około 200 za robociznę.
Czy to naprawdę aż tyle kosztuje?? Patrzyłem na szybko w google i sam odpowietrznik kosztuje niedużo.
Wymieniał ktoś z was?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Aygo II 2021r. odpowietrznik hamulca tył
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lutego 2025, 20:18:03 »
Z tego co pamiętam to powinien pasować ten
QUICK BRAKE 0088 ODPOWIETRZNIK M7X1 SW 9

Cena 2 zł
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline bartoleqq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lutego 2025, 11:13:51 »
Cena wygórowana. Sam odpowietrznik umiejscowiony jest w cylinderku, jest 99% szansa na ukręcenie skorodowanego odpowietrznika, więc trzeba wymienić cylinderek. Na allegro cyliderek trw to koszt ok. 60 zł wraz z zawartym w nim odpowietrznikiem. Tutaj to jest wiecej roboty.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Offline Kopeer

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2025, 21:37:27 »
Witam

Byłem dziś na przeglądzie w ASO i poinformowano mnie że do wymiany jest odpowietrznik hamulca lewy tył ponieważ jest mocno skorodowany. Już chciałem się umawaić na wymianę( części nie mieli na miejscu ) ale jak usłyszałem cenę to podziękowałem. Chcieli ponad 400 zł za odpowietrznik i około 200 za robociznę.
Czy to naprawdę aż tyle kosztuje?? Patrzyłem na szybko w google i sam odpowietrznik kosztuje niedużo.
Wymieniał ktoś z was?
No niezłe przebicie… Sam odpowietrznik to groszowa sprawa, a za robociznę też trochę przesadzili. Jak masz kogoś ogarniętego, to lepiej podjechać do niezależnego mechanika zrobi to za ułamek tej ceny. W ASO jak zwykle cenią się jak za złoto.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl