Autor Wątek: Camry Comfort czy Prestige  (Przeczytany 7369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline polczak

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Camry Comfort czy Prestige
« dnia: 17 Lutego 2025, 17:48:01 »
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu nowej Camry i zastanawiam się na wyborem wersji Comfort czy Prestige? Prośba o Wasze spostrzeżenia, bo zastanawiam się czy warto dopłacać ok. 20 tyś. za Prestige. Comfort jest stosunkowo dobre wyposażonie i pewnie jest to wystarczające. Może ktoś miał podobny dylemat i już podjął decyzję. Jeśli tak to jaką i dlaczego?
Dziękuję za informację.

Offline craft888

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2023
Odp: Camry Comfort czy Prestige
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2025, 18:49:36 »
Ja bym brał wyższą wersję wyposażanie ze względu na:
- lepsze przednie lampy LED;
- wszystkie lampy LED włącznie z tyłem;
- pełne cyfrowe zegary;
- wentylacja foteli przód;
- fabryczne przyciemnione szyby tylne;
- system Nanoe w wentylacji;
- grzana kierownica;

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2025, 19:30:38 »
pełne cyfrowe zegary;
Wait nie mów że Camry Comfort nie ma 12" zegarów, gdzie w Corolli, CHR, RAV4 i Prius Comfort są  :grin:

Ale jaja masz racje xD
Jeszcze każdy kolor jest dodatkowo płatny, gdzie w innych autach od jakiegoś poziomu już wybierasz w cenie.
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2025, 19:43:47 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Acvguzik

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2025, 21:29:16 »
Co najbardziej drażni w wersji comfort to brak bezkluczykowego otwierania/zamykania samochodu, brak czujnikow przednich tylko boczne oraz brak martwego Pola w lusterkach.  Reszta to drobiazgi. Camry 2022

Offline polczak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2025, 22:36:08 »
A dopytam o koła, Comfort 17 i wyższe opony, Prestige 18. Które to lepszy wybór?

Offline craft888

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2023
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lutego 2025, 12:56:37 »
Co najbardziej drażni w wersji comfort to brak bezkluczykowego otwierania/zamykania samochodu, brak czujnikow przednich tylko boczne oraz brak martwego Pola w lusterkach.  Reszta to drobiazgi. Camry 2022
Całe szczęści w nowej już od najniższej wersji każda opcja ma po 4 czujniki parkowania ;)
Sam w starszej mam wersje drugą Prestige i tylne dwa nie przeszkadzają dzięki kamerze cofania, ale przód to tragedia. Nie ufam im kompletnie, bo nie informują o całym przodzie.

A dopytam o koła, Comfort 17 i wyższe opony, Prestige 18. Które to lepszy wybór?
Mam 18 cali i komfort jest bardzo dobry. Do tego prowadzenie też lepsze niż na 17. Na letnich gumach do tego mam spory rant ochronny, więc ciężko felgę porysować.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lutego 2025, 15:13:29 »
Bierz ESa ;)

Offline Last

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Lutego 2025, 08:44:32 »
Powiem krótko - Comfort
Swoją opinie opieram na doswiadczeniu. Mianowicie uzytkowalem rok czasu Corolle TS Kombi w wersji GR Sport z pakietem Dynamic, czyli felga 18. W katalogu i salonie wygladala bajecznie. Po wyjezdzie z salonu czar prysł. Takie koło wg mnie nie nadaje się do komfortowej codziennej eksploatacji auta. Jest zwyczajnie za twardo.
Wytrzymałem z Corollą rok, po czym zostawiłem ją w salonie w rozliczenie i wzialem Camry. Nieporównywalnie wiekszy komfort na feldze w rozmiarze 17, szerokosci opony 215 i profilu 55. Po tych samych dziurach w koncu jezdze i stwierdzam, ze to najlepsza decyzja jaka moglem podjac.
To jest moj glowny argument przemawiajacy za wersja Comfort. Balon w wersji Prestige/Executive jest nieco wiekszy niz w Corolli GR Sport, ale z pewnością wciąż koło w wersji Comfort zapewni wiekszy komfort jazdy. Na potwierdzenie moge powiedziec, ze dostalem na testy wersje top Executive i stad moj ostateczny wybór. Przedlozylem komfort uzytkowania/resorowania na drodze nad tymi gadżetami wyzszych wersji, ktore kosztuja niemało, a wg mnie są zbędne. Np LEDy? W Corolli Gr Sport mialem pelne z soczewkami, a tu sa zwykle. Roznicy nie widze. Oczywiscie subiektywnie ;)

Offline Zbyh Zaj

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Lutego 2025, 14:10:41 »
Witam, posiadam wersje prestige 23r i najbardziej brakuje mi czujników parkowania z przodu bo są tylko dwa i działają średnio a nawet słabo . Z tyłu można się podeprzeć kamerą przy cofaniu. Ja osobiście wybrałbym wersję executive lepiej wykonane fotele i 8 czujników parkowania.Oczywiście chodzi mi o Camry z przed liftingu który był na przełomie roku 24/25.

Offline Last

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Lutego 2025, 14:19:13 »
Powiem krótko - Comfort
Swoją opinie opieram na doswiadczeniu. Mianowicie uzytkowalem rok czasu Corolle TS Kombi w wersji GR Sport z pakietem Dynamic, czyli felga 18. W katalogu i salonie wygladala bajecznie. Po wyjezdzie z salonu czar prysł. Takie koło wg mnie nie nadaje się do komfortowej codziennej eksploatacji auta. Jest zwyczajnie za twardo.
Wytrzymałem z Corollą rok, po czym zostawiłem ją w salonie w rozliczenie i wzialem Camry. Nieporównywalnie wiekszy komfort na feldze w rozmiarze 17, szerokosci opony 215 i profilu 55. Po tych samych dziurach w koncu jezdze i stwierdzam, ze to najlepsza decyzja jaka moglem podjac.
To jest moj glowny argument przemawiajacy za wersja Comfort. Balon w wersji Prestige/Executive jest nieco wiekszy niz w Corolli GR Sport, ale z pewnością wciąż koło w wersji Comfort zapewni wiekszy komfort jazdy. Na potwierdzenie moge powiedziec, ze dostalem na testy wersje top Executive i stad moj ostateczny wybór. Przedlozylem komfort uzytkowania/resorowania na drodze nad tymi gadżetami wyzszych wersji, ktore kosztuja niemało, a wg mnie są zbędne. Np LEDy? W Corolli Gr Sport mialem pelne z soczewkami, a tu sa zwykle. Roznicy nie widze. Oczywiscie subiektywnie ;)

Przepraszam, nie doprecyzowałem. Post mój jest na temat Camry z 2024 - nowej. Kupiona 10 stycznia 2025

Offline polczak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Lutego 2025, 21:57:41 »
Dziękuję za opinie. Byłem w salonie, akurat była Comfort i Prestige. Przekonała mnie jednak Prestige. Lepiej wygląda z zewnątrz, ponadto wybrałem, a w zasadzie żona, inny kolor tapicerki w środku niż standard w Comfort. Lepiej wygląda, tzn. to koło 18 jednak lepiej się prezentuje, plus to co napisał kolega powyżej różnice w wyposażeniu. Jak doda się wszystkie różnice w wyposażeniu, to gdybym chciał dokładać do wersji Comfort, to wyszło by dużo drożej.
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2025, 22:30:06 wysłana przez polczak »

Offline polczak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Lutego 2025, 23:21:07 »
Ja bym brał wyższą wersję wyposażanie ze względu na:
- lepsze przednie lampy LED;
- wszystkie lampy LED włącznie z tyłem;
- pełne cyfrowe zegary;
- wentylacja foteli przód;
- fabryczne przyciemnione szyby tylne;
- system Nanoe w wentylacji;
- grzana kierownica;

Oprócz powyższego są jeszcze różnice:
- elektryczna regulacja kierownicy;
- tapicerka skórzana (skóra naturalna i syntetyczna);
- system ostrzegania o ruchu poprzecznym z przodu pojazdu;
- asystent zmian pasa ruchu;
- no i te opony - felgi, w comfort są R17 215/55, a w prestige R18 235/45.

Różnica pomiędzy wersjami wyszła 18tyś.

Offline Mch71

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Lutego 2025, 15:29:24 »
Mam wersje Comfort 2025 + pakiet Business + lakier metalik + zabezpieczenie meta + pakiet cargo + DNA - jestem zadowlony  za 170 tys to była dobra okazja

Tutaj mamy róznice na korzyść Prestige :

lepsze przednie lampy LED;
cyfrowe zegary w wersji 12 , te które są w Comfort dla mnie są wystarczajace
wentylacja foteli przód;
system Nanoe w wentylacji
elektryczna regulacja kierownicy
system ostrzegania o ruchu poprzecznym z przodu pojazdu;
asystent zmian pasa ruchu;
opony R18 235/45.

Offline polczak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Lutego 2025, 16:33:41 »
Rzeczywiście comfort z pakietem biznes za tą kwotę to dobrze negocjowałeś. Mi proponują więcej bez pakietu biznes, wprawdzie niewiele więcej ale jednak. A jeśli nie tajemnica to w jakim mieście kupowałeś?

A jeszcze dopytam który rok? 2024 czy 2025?
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2025, 17:01:17 wysłana przez polczak »

Offline Mch71

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Lutego 2025, 22:12:03 »
Wrocław Toyota Centrum Wrocław na Klecinskiej, negocjowałem w 2024, samochód dojechał dopiero w styczniu 2025. Warto zapytać w paru miejscach o cenę z ceną od poprzednika.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl