Autor Wątek: Trzeszczący tablet w C-HR – jak skutecznie naprawić?  (Przeczytany 660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
Trzeszczący tablet w C-HR – jak skutecznie naprawić?
« dnia: 09 Marca 2025, 21:56:31 »
Cześć,
Mam Toyotę C-HR i od dłuższego czasu denerwuje mnie problem trzeszczącego tabletu (ekranu multimedialnego). Na początku jazdy wszystko jest ok, ale jak tylko najadę na studzienkę, hopkę czy jakąkolwiek nierówność, tablet zaczyna trzeszczeć i już tak zostaje do końca jazdy.

Byłem już w ASO, ponoć coś podkleili, ale efektu brak – problem nadal występuje. Próbowałem podczas jazdy dociskać ekran ręką zarówno z przodu, jak i z tyłu, i gdy trzymałem ręką jadąc to wtedy trzeszczenie znika, więc wygląda na to, że coś nie jest dobrze spasowane.

Samochód mam jeszcze rok na gwarancji, a we wtorek mam coroczny przegląd. Jak najlepiej podejść do ASO, żeby tym razem naprawili to skutecznie? Może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać?

Dzięki za wszelkie rady!

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Trzeszczący tablet w C-HR – jak skutecznie naprawić?
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2025, 01:30:04 »
Jak nie dasz im na dłoni co powoduje dźwięk i nie będziesz patrzył na ręce to nic nie zrobią, każde ASO (raczej każdej marki) w PL to dno i metr mułu, przynajmniej z mojego malutkiego doświadczenia.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl