Autor Wątek: Prius 2 podwoziem o prog zwalniajacy!  (Przeczytany 2825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Prius 2 podwoziem o prog zwalniajacy!
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Marca 2025, 18:50:21 »
Progi są montowane po to, zeby zmusic do zmniejszenia prędkości. Porady typu "jeźdz na skos" to namawianie do łamania przepisów. Widzę takie rzeczy na uliczkach obok siebie i mróz po plecach mi lata jak pomyślę, że tymi samymi uliczkami moje dzieci chodzą i są narażone na sąsiedztwo takich kierowców. Zwolnienie przed progiem to strata ułamków sekund. Zwalniajmy, to nie będą się niszczyły auta - ale też będzie bezpieczniej na drogach.
Znam 3 progi w mojej miejscowości które za każdym razem, z każdą prędkością, z każdym ładunkiem lub jego braku obijają mi podwozie. Z jaką prędkością mam po nich przejechać aby tego nie zrobiły, bo widocznie jest taka prędkość, ja po prostu za głupi jestem. Najważniejsze aby chronić dzieci.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Tomasz66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius II
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Marca 2025, 19:20:50 »
Znam 3 progi w mojej miejscowości które za każdym razem, z każdą prędkością, z każdym ładunkiem lub jego braku obijają mi podwozie.
No wlasnie mam to samo, tylko ze 2 i oba sa na tej samej ulicy jeden po drugim, wiec to raczej wina wykonawcy progow a nie auta. Zgodnie z radami forumowiczow probowalem dzis troche bardziej bokiem tak zeby tylko jedno kolo wjezdzalo na prog i jest lepiej :)

Offline Tomasz66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius II
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Czerwca 2025, 20:47:55 »
po wymianie tylnych sprezyn progi pokonywane sa bardziej plynnie widac 1-2 cm robia roznice

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl