Autor Wątek: Połączenie z telefonem MY2024  (Przeczytany 1133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wjotek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 EXE 2021
Połączenie z telefonem MY2024
« dnia: 05 Kwietnia 2025, 08:41:23 »

Od samego początku mam problemy ze stabilnością połączenia telefonu z zestawem multimedialnym. Testowałem na 2 - ch różnych telefonach, jestem zalogowany, zrobiłem aktualizację oprogramowania. Po uruchomieniu samochodu, pierwsze połączenie telefoniczne powinienem zrobić minimum minutę od chwili w której telefon połączy się z zestawem, w przeciwnym przypadku telefon zacznie się łączyć z osobą docelową ale rozłącza się z zestawem i przez dłuższą chwilę nie chce połączyć ponownie. Taka sama sytuacja ma miejsce gdy chciałbym wykonać bezpośrednio kolejne połączenie (po zakończonej rozmowie) - zrywa połączenie i nie chce się połączyć. Znacząco utrudnia to życie. Ten model tak ma czy u mnie jest coś nie tak ? Telefony z Android, Samsungi serii S.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Połączenie z telefonem MY2024
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwietnia 2025, 09:41:04 »
Sprawdź z nie Samsungiem.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Połączenie z telefonem MY2024
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwietnia 2025, 13:30:08 »
U mnie jest taka parodia:

1. Wsiadam w domu w garażu do Ravki odpalam zaczyna grac spotify bo sie połączyło sie przez Bluetooth z telefonem, gitara!
2. Wyjeżdżam z garażu, odjeżdżam 20m od domu i Ravka traci Wifi więc uwaga - zrywa audio połączone bluetoothem....
3. Odjeżdżam dalej, łączy się z powrotem i znowu gra muzyka

Nosz JPRLD i tak za każdym razem

Co ma wspólnego połączenie Wifi auta z routerem z połączeniem audio przez bluetooth ??

Jak jadę z pracy z miasta do domu to nie zrywa muzyka bo nie miało Wifi auto...
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2025, 13:32:00 wysłana przez SNCF »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Połączenie z telefonem MY2024
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Kwietnia 2025, 13:37:47 »
U mnie jest taka parodia:

1. Wsiadam w domu w garażu do Ravki odpalam zaczyna grac spotify bo sie połączyło sie przez Bluetooth z telefonem, gitara!
2. Wyjeżdżam z garażu, odjeżdżam 20m od domu i Ravka traci Wifi więc uwaga - zrywa audio połączone bluetoothem....
3. Odjeżdżam dalej, łączy się z powrotem i znowu gra muzyka

Nosz JPRLD i tak za każdym razem

Co ma wspólnego połączenie Wifi auta z routerem z połączeniem audio przez bluetooth ??

Jak jadę z pracy z miasta do domu to nie zrywa muzyka bo nie miało Wifi auto...
Masz RAV4 podłączone do domowej sieci WiFi? Na pewno CarPlay, nie wiem jak AndroidAuto, jest trochę bardziej wyrafinowane niż zwykłe połączenie BT, np w wypadku poprawnej fabrycznej implementacji CarPlay nie używa GPS z telefonu, tylko z auta. Jest duża szansa że transferu danych też używa z auta
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2025, 13:43:23 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl