Autor Wątek: Nawigacja Toyota CHR1,8 2020r  (Przeczytany 2047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline waldemar

• Toyot Leżący
  • *
Nawigacja Toyota CHR1,8 2020r
« dnia: 18 Kwietnia 2025, 22:34:04 »
Witam
Po uruchomieniu auta zawsze pojawia się napis Toyota ale co mnie drażni komunikat włączającej się nawigacji kontynuuj i mapa , a chciałbym to zmienić aby był ekran ze stacjami radiowymi , jak to zrobić ?
Oczywiście nacisnę przycisk to stację są .
Proszę o pomoc

Offline waldemar

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja Toyota CHR1,8 2020r
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Kwietnia 2025, 16:17:55 »
pomoc
Jak widzę nikt nie potrafi odpowiedzieć nawet moderator?

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2.0 2020 OE
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Kwietnia 2025, 22:00:33 »
Nie wiem jakie masz konkretnie radio, ja mam JBL i mogę sobie ustawić, co mam na na ekranie na którym kafelku. Navi wywal z autostartu. Sprawdź w ustawieniach.
-------------------------------
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline waldemar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwietnia 2025, 21:59:06 »
Dzięki że starasz się mnie pomóż tylko nie wiem ja wywalić z autostartu

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Kwietnia 2025, 12:01:09 »
Albo w ustawieniach ogolnych, albo w ustawieniach navi powinna byc opcja, czy navi ma sie uruchamiac po odpaleniu auta. U mnie sie odpala "w tle", a na niej mam na boku 2 kafelki, jeden z szybkim wybieraniem numeru, drugi do kontroli muzyki. Muzyka sama sie uruchamia po odpaleniu auta, nie musze nic robić. Tylko ze ja nie używam radis, tylko leci z pendrive. Ale to nie powinno mieć znaczenia, jakie jest źródło muzyki, radio automatycznie odpala to, co bylo ostatnio uzywane.
Masz u siebie na ekranie głownym możliwość ustawienia kafelków?
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline waldemar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Kwietnia 2025, 13:07:08 »
W ustawieniach ogólnych nie mogę tego zmienić po uruchamianiu auta jest komunikat i kontynuj wczytuje się mapa i są dwa kafelki które mogę zmieniać na tel audio  lub eco ale głównej nawigacji nie mogę zmienić w główny ekranie były stacje radiowe , dlaczego włącza się ta cholerna nawigacja

Offline waldemar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Kwietnia 2025, 13:11:23 »
Po odpaleniu auta chcę aby ekran główny był ze stacjami radiowymi , jak ja będę potrzebował nawigacji to ja wybieram nie auto.

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Kwietnia 2025, 22:29:01 »
Kafelek Audio odpowiada za radio. Powinien uruchomić radio zaraz po odpaleniu auta.
U mnie wygląda to tak:

Navi jest w Tle, a kafelek Audio odtwarza muzykę, można zarówno z USB, jak i radio.
Kafelki mogę dowolnie ułożyć i ustać w nich wybrane apki.

Jak to wygląda u Ciebie? Jeśli navi uruchamia się na pełnym ekranie, to musi być gdzieś w ustawieniach do zmiany, żeby było uruchamiane tak jak u mnie na kafelku. Na pełen ekran wchodzi dopiero jak kliknę kafelka Navi.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline waldemar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Kwietnia 2025, 20:54:25 »

Zacznę od tego że nawigacja radio jest identyczne jak moje i tak jak pisałeś mogę zmieniać kafelki ale dlaczego nie mogę ustawić w miejsce nawigacji audio  czyli po uruchomieniu auta będzie otwierał się ekran główny ze stacjami radiowymi

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Kwietnia 2025, 12:30:43 »
Tego akurat nie wiem. Mimo wszystko mając kafelek Audio nawet ten mały, po uruchomieniu auta powinno natychmiast uruchomić odtwarzanie ostatnio używanej stacji radiowej. Ja radia nie używam - alergia na reklamy - tylko odtwarzam muzykę z USB i nie ma z tym najmniejszych problemów. Od fabrycznego radia samochodowego zresztą nie ma co za wiele oczekiwać, są one zazwyczaj "biedne" w funkcjonalność.
Jeśli ustawisz kafelek Audio i używasz radia, to się ono nie uruchamia, czy jak?
Co do powiadomienia podczas uruchamiania auta, to nie da się z nim nic zrobić, jest i będzie, chyba że zmienisz radio na jakieś z Androidem.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Kwietnia 2025, 13:53:24 »
Dzis byłem specjalnie w aucie sprawdzić kwestię radia, wszystko działa jak należy. Radio uruchamia się razem z samochodem, jeszcze przed nawigacją, wyświetla się prawidłowo na kafelku Audio. Automatycznie jest uruchamiana ostatnio używana stacja. Do dużego kafelka chyba nie ma możliwości przypięcia niczego innego, niż nawigacja, bo domyślnie ekran jest przeznaczony do obsługi nawigacji, radio itp, jest tam tylko dodatkowo wyświetlane. Dodatkowo, aby zmienić źródło lub stację, wystarczy użyć przycisków na kierownicy, wiec nawet nie musisz dotykać ekranu. Radio(Audio) dodatkowo możesz sobie wyświetlić na ekranie między zegarami.

Tu masz filmik, jak radio uruchamia się zaraz po odpalenia auta.
Toyota C-HR - Star playing radio after turn on the car
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline waldemar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Kwietnia 2025, 21:09:43 »
Kolego cały czas piszę że ekran startowy powinien być ze stacjami radiowymi to że radio się włącza przy odpalaniu auta to normalne
dlaczego mam oglądać tą cholerną nawigację jak widzę nie potrafisz podpowiedzieć pojadę  do serwisu Toyoty .
Kończę temat.

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Maja 2025, 09:44:34 »
Trzeba bylo od razu jechac do Toyoty, a nie zawracac dupe innym. Czlowiek stara sie pomóc, a jeszcze pretensje są. Tak jak wczesniej wspomnialem, ekran jest do nawigacji, a radio jest dodatkowo wyswietlane, więc nie wiem czy jest możliwość ustawienia go na start na pelen ekran, bo jest to co najmniej bez sensu.
A Ty sie lepiej skup na patrzeniu, gdzie jedziesz, a nie jaka stacja radiowa Ci sie na ekranie wyświetla, bo skoro nacisniecie jednego guzika stwarza taki ogromny problem ...
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl