Autor Wątek: Problemy z internetem  (Przeczytany 1183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lobos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 1.8 Style
Problemy z internetem
« dnia: 25 Kwietnia 2025, 22:28:16 »
Od kilku dnia mam mały problem… Podczas jazdy co chwilę przerywa połączenie i rozłącza mi radio internetowe. Kręci się przez kilka sekund i idzie dalej. Raz na jakiś czas to do przeżycia, ale nie co chwilę. Info: wyszukiwanie połączenia z siecią. Wcześniej nigdy nic takiego nie wyskakiwało.
Patrzyłem czy aktualizacji nie ma, ale wszystko aktualne.
O co może chodzić? Miał ktoś coś podobnego?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Problemy z internetem
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwietnia 2025, 22:51:26 »
W module telematyki do sprawdzenia siła zasięgu sieci komórkowej GSM. Tylko przy użyciu diagnoskopu/testera. Często leciały DCMy albo po prostu poruszasz się w miejscach, gdzie są silne zakłócenia kub brak GSM.
Gwarant chętnie to zdiagnozuje. Przygotuj się wcześniej i nagraj filmiki by nie było "Panie, wszystko OK" A nawet auta nie podepną :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline lobos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwietnia 2025, 19:06:15 »
Jeżdżę głównie w centrum Krakowa i okolicy. Także nie powinno być problemów. Poza tym problem pojawił się teraz a wcześniej nic. Jeżdżę od początku roku. Muszę to zgłosić w Serwisie. Strasznie mnie to irytuje! Dzięki Colin za odzew ;)

Offline lobos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Kwietnia 2025, 19:07:45 »
Wyszukiwanie sygnału radia internetowego… i kręci się kilka sekund i później wskakuje i gra normalnie.

Offline lobos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Kwietnia 2025, 13:48:26 »
Byłem wczoraj w Serwisie na wymianę oleju po dotarciu i zgłosiłem problem z radiem internetowym.
Podpięli, sprawdzili i żadnego błędu nie ma ani usterki. Zresetowali i wszystko działa bez zarzutu jak na początku.
Coś się musiało przywiesić. Gość mówił, że czasem tak jest jak jest jakaś aktualizacja, bo one się same zdalnie robią.
Mówi, że zgłosił takie zdarzenie, bo Toyota zbiera takie info i jak się coś powtarza to robią jakąś łatkę itd. ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl