Autor Wątek: Brak sekcji "Obecny kierowca" - brak możliwości sparowania samochodu z MyToyota  (Przeczytany 2394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
Cześć,

w nowym samochodzie (Corolla '25) w menu "Ustawienia" brakuje sekcji "Obecny kierowca", przez co nie można sparować samochodu z aplikacją. Dodanie samochodu przez podanie numeru VIN w apce również nie działa - dostaję komunikat "Numer VIN nie został rozpoznany".

Spotkaliście się z podobnym przypadkiem?

BOK póki co w niczym nie pomógł. Wysyłają instrukcję dodania samochodu przez podanie numeru VIN, kiedy wyraźnie im napisałem, że to nie działa.

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
Miałem podobny problem z Corollą(2022/23 r). Nie mogłem się zalogować, a aplikacja nie widziała mojego auta. ASO rozłożyło ręce. Co ciekawe na innym smartfonie mogłem uruchomić aplikację i zalogować się. Sprawę załatwił reset telefonu. Wniosek z tego, że w smartfonie musiała być jakaś blokada lub coś temu podobnego. Sprawdź czy na innym smartfonie też masz taki problem.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Gdzieś czytałem, że tryb dewelopera czy jakoś tak  w tym bruździł.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
Miałem podobny problem z Corollą(2022/23 r). Nie mogłem się zalogować, a aplikacja nie widziała mojego auta. ASO rozłożyło ręce. Co ciekawe na innym smartfonie mogłem uruchomić aplikację i zalogować się. Sprawę załatwił reset telefonu. Wniosek z tego, że w smartfonie musiała być jakaś blokada lub coś temu podobnego. Sprawdź czy na innym smartfonie też masz taki problem.
Co za dziwna sprawa. Po usunięciu aplikacji pojawiła Ci się opcja "Obecny kierowca" i możliwość sparowania po QR kodzie? Czy musiałeś jeszcze dodatkowo zainstalować na innym telefonie?
Mam iPhone'a, nie mam tutaj trybu developerskiego.
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2025, 17:12:12 wysłana przez marcin001 »

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
W radiu byłem "zalogowany" jako "Gość" i każda próba logowania kończyła się komunikatem aby się zalogować. Tyle tylko, że u mnie był problem z samą aplikacją. Na innym smartfonie nie miałem problemów z logowaniem. Wyglądało to tak jakby smartfon z jakiegoś powodu blokował logowanie do aplikacji. Dopiero po sformatowaniu smartfona(Galaxy Note 20) aplikacja pozwoliła mi się zalogować, a w konsekwencji mogłem zalogować się w multimediach auta.

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
OK, to chyba jednak nie mój przypadek. U mnie w ogóle brakuje sekcji z profilami i "Obecny kierowca", tak jakby nie było tej funkcjonalności w tej wersji oprogramowania. Z tego też powodu nie ma możliwości wyświetlenia kodu QR.

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
Dziś zaskoczyło po dłuższej jeździe...

Offline nexus7

• Toyot Leżący
  • *
Dziś zaskoczyło po dłuższej jeździe...
Nie ciesz się, u mnie walka od czwartku. Samochód sam co jakiś czas resetuje system, ustawienia kierowcy, zegary, systemy bezpieczeństwa. Toyota naprawdę nie umie w aplikacje. Auto ciągle nie ma map, mam już dość. Wszystko ustawię (co jakiś czas, ale nie zawsze daje się sparować z aplikacją) klikając 15 minut. Staję pod sklepem, wracam za 10 minut i system znowu wyzerowany, wyrzuca do wyboru języka. Handlowcy ściemniają, nic nie potrafią zrobić. W aplikacji cały czas nie pojawia się opcja wyrażenia zgody umożliwiająca działanie map (są 2 zgody do wyrażenia zamiast trzech). Aplikacja odinstalowywana i instalowana od nowa 2 razy, samochód resetowany kilka razy+autoresety po postoju. Moja 3 i ostatnia toyota. Najchętniej bym ją oddał i kupił Renault, też fajnie jeździło się hybrydą na testach. Podchodząc do auta zastanawiam się, czy wsiądę i odjadę, czy będę 15 minut klikał, żeby mieć telefon sparowany i cokolwiek na ekranie...
« Ostatnia zmiana: 13 Maja 2025, 09:12:34 wysłana przez nexus7 »

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
To w nowym aucie, czy po jakimś czasie tak się zaczęło dziać?

Offline nexus7

• Toyot Leżący
  • *
To w nowym aucie, czy po jakimś czasie tak się zaczęło dziać?
Nowe odebrane nie działające, do dziś nie dali rady. Te nowe systemy to porażka. Salony zatrudniają dodatkowe osoby tylko do uruchamiania tego, bo odbiór samochodu z podłączeniem telefonu potrafi trwać 3 godziny. W podpoznańskim salonie wywalają Cię na zewnątrz (podobno dla polepszenia sygnału-naprawdę, bo wiedzą co się będzie działo) i tam przejmuje Cię młody pracownik "od informatyki", który wszystko co potrafi to zrobić restart systemu i obiecać, że zadzwoni do centrali i może naprawią bo zawsze działało. Ważne, żebyś zwolnił miejsce odbioru w salonie i żeby potencjalni klienci nie widzieli tego bajzlu. Tak to wygląda z punktu widzenia klienta. To już nie ta Toyota co kiedyś. Na fejsie są informacje od innych osób, którym nie działa. Rocznik 2025 to tragedia. Zmienili chyba Hindusów w IT na jeszcze tańszych.

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
U mnie to w końcu "pyknęło" po dłuższej jeździe i póki co działa jak należy.

Próbowałeś zrobić zgłoszenie do centrali Toyota przez 'klient@toyota.pl' ?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Zmienili chyba Hindusów w IT na jeszcze tańszych.

San Escobar. Najtaniej, najszybciej. Marka nr 1.
Z Twojego opisu usterek resetow takiej ilości systemów na raz najprawdopodobniej wynika, że ginie jakies zasilanie na chwilkę i być może multimedia czy zegary to tylko efekt a nie przyczyna.
Ale przede wszystkim ginie chyba motywacja by naprawić wreszcie Klientowi nowy samochód...
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
W takim razie pismo z kancelarii prawnej powołujące się na przepisy o niezgodności rzeczy z umową.

Zapewnienia sprzedawcy/producenta:
Zapewnienia mogą być wyrażone ustnie, pisemnie (np. w instrukcji, reklamie) lub poprzez prezentację próbki lub wzoru.

Niezgodność z umową:
Jeśli rzecz nie ma właściwości, o których zapewniał sprzedawca lub producent, jest uznawana za niezgodną z umową.

Wada fizyczna:
Brak zgodności z zapewnieniami sprzedawcy/producenta jest przykładem wady fizycznej rzeczy.

Prawo do reklamacji:
Kupujący ma prawo do reklamacji, jeśli rzecz nie ma właściwości, o których zapewniano.

Jeśli nie są w stanie naprawić to muszą wymienić na wolny od wady.

Offline nexus7

• Toyot Leżący
  • *
Dziś poprawili (odpukać). Jakieś problemy na ich serwerach, po którejś kolejnej interwencji salonu informatyk ogarnął. Chyba trochę za daleko to zaszło. Będzie wojna, albo atak internetowy na Toyotę i samochody zwariują. Naprawdę słabo.

Offline marcin001

• Toyot Leżący
  • *
OK, ale to w końcu działa, czy nie działa? A jeśli działa to ile trwało uruchomienie od odbioru?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl