Autor Wątek: Do osób posiadających silnik 1,3 na wtrysku  (Przeczytany 5317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kons21

• Gość
Do osób posiadających silnik 1,3 na wtrysku
« dnia: 10 Sierpnia 2005, 16:54:57 »
Witam mam pytanie czy w głowicy w silniku 1,3 na wtrysku jest może miejsce na pompępaliwa bo może tam być jakąś zaślepka jest mi to potrzebne bo chce wymienić mój stary silnik 1 E na 2 E-E i mechanik mówił mi ze jest możliwość ze jest miejsce na ta pompęi wtedy nie będęmusiał kupować całego osprzętu tylko przełoży gaźnik z 1 E do 2 E-E i resztęosprzętu  tylko nie wie czy jest tam miejsce na ta pompę:( czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi na to pytanko ?????
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:53:07 wysłana przez Janmor »

MarcinStarletka

• Gość
Do osób posiadaj±cych silnik 1,3 na wtrysku
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpnia 2005, 21:15:15 »
Witaj
To jest fotka silnika 2E-E  na wielopunkcie,i jeżeli sięnie mylęto to co zaznaczyłem na zielono to miejsce na pompępaliwa. Niewim tylko czy jest dziurka na popychacz napędzający pompęi czy na wałku rozrządu jest krzywka do napędu jej.
Jak znajdęchwilkęto zajrzęu siebie czy jest coś takiego i dam ci znać.

Pozdro

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpnia 2005, 22:00:55 »
Po sprawdzeniu w EPC Toyoty wałek rozrządu jest taki sam w 2EE jak w 2E czyli posiada krzywkędo napędu pompy paliwa. Więc pozostaje tylko kwestia otworka na popychacz.

Pozdro

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Sierpnia 2005, 22:01:25 »
Po sprawdzeniu w EPC Toyoty wałek rozrządu jest taki sam w 2EE jak w 2E czyli posiada krzywkędo napędu pompy paliwa. Więc pozostaje tylko kwestia otworka na popychacz.

Pozdro

kons21

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Sierpnia 2005, 22:08:38 »
Wielkie dzieki za zainteresowanie sie ta sprawa jak bys sie jeszcze dowiedzial  cos o tym otworze na popychacz to  daj znac ale jest spora szansa ze moge wsadzic silniczek na wtrysku i wladowac do niego gaznik :-)

Chalski

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Sierpnia 2005, 23:22:59 »
Cytat: kons21
Wielkie dzieki za zainteresowanie sie ta sprawa jak bys sie jeszcze dowiedzial  cos o tym otworze na popychacz to  daj znac ale jest spora szansa ze moge wsadzic silniczek na wtrysku i wladowac do niego gaznik :-)

Musiał byś przerzucić cały kolektor dolotowy i chyba też aparat zapłonowy (wyjścia podciśnieniowe do wyprzedzenia zapłonu)
Co do otworu = 2 dziury na śruby / szpilki M5 oraz wycięcie dość dużej "fasolki" - jest tam cieńsza ścianka w głowicy.

kons21

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Sierpnia 2005, 23:27:46 »
no o to chodzi  z 2 silnikow zrobic 1 :-) haha tylko mechanik mi mowil ze nei wie czy jest miejsce na ta pompe paliwowa i to mialem sie dowiedziec  czyli co musze dziury wiercic w tym silniku ne ma jakis zaslepekczy co ??????

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Sierpnia 2005, 10:50:31 »
cała głowica w 1E i 2 E z tego co pamiętam jest dokładnie taka sama:):)
silnik różni siętylko blokiem:):)

kons21

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Sierpnia 2005, 11:02:41 »
no tak 1 E i  2 E a mi chodzi  o silniczek 2 E-E na wtryskuczy jest miejsce na ta nieszczesna pompe bo latwiej kurde jest znalesc dobry silnik na wtrysku nic gazniczek :(

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Sierpnia 2005, 11:15:49 »
ale jak masz w tej chwili 1E w gazniku to kupujesz sobie sam blok od 2E czy 2 E-E i przekładasz sobie wszystkie inne bebechy od 1E:)

kons21

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Sierpnia 2005, 11:19:18 »
tylko ze moj silniczek jest jzu troche wymeczony lyka 1 litr olejku na 1000km napewno pierscionki i reszta badziewia jest do wymiany wiec samego bloku to mi sie chyba ne oplaca przekladac w sumie to ja sie nei znam na mechanice haha moja 1 bryka i dopiero sie ucze :-)

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Sierpnia 2005, 11:22:00 »
ok. ale w głowicy masz tylko zawory :) i rozrząd ,
reszta całego badziewia, pierścinki, panewki, korbowody i tłoki jest w bloku:)

kons21

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Sierpnia 2005, 11:25:36 »
aha hyy to by bylo nawed spoko to w sumie moge kupic 1,3 na wtryskcaly siniczek albo blok ale watpe ze blok znajde sam  i z dwoch znontowac 1 :-)  z robota zaworow to juz nie jest jaks wydatek ciekawe jak tam z rozzadem moj stoi  hyy hahah dzieki za porady i zainteresowanie :-)

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Sierpnia 2005, 15:39:16 »
Witaj

Dzisiaj patrzałem u siebie w 2EE na wielopunkcie i jest miejsce na pompępaliwa tam gdzie pokazywałem na zdjęciu. Kwestia zrobienia otworka w głowicy na popychacz i powinno grać. Kwestia tylko uszczelnienia.

Pozdro

kons21

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Sierpnia 2005, 15:49:28 »
Wielkie dzieki  marcin a co myslisz o tym co mowil szfystack, zeby blok wsadzic od 1,3 a glowice i reszte badziewia od mojego 1E :-) to jest chyba jak narazie  najlepszy pomysl nie trzeba by wiercic uszczelniac  i srac sie z ta cala pompa :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl