Autor Wątek: Aktualizacja Map C-HR gen.1  (Przeczytany 1857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2.0 2020 OE
Aktualizacja Map C-HR gen.1
« dnia: 14 Maja 2025, 17:17:10 »
Witam,
Podzielę się doświadczeniem, bo być może komuś to pomoże. Auto kupiłem 4 letnie - już po okresie darmowych aktualizacji. JBL, ale modul identyfikuje jako MM17.
Ze sprzedawca dogadałem ogarnięcie tego problemu - zwrócili mi kase za zakup subskrypcji na 3 lata. Normalnie subskrypcja dostępna jest tylko na rok, ale 2 razy w roku jest akcja promocyjna i na przełomie maj-czerwiec oraz listopad- grudzień odblokowują możliwość zakupu subskrypcji 3 letniej w cenie rocznej. Co do samej aktualizacji, to u mnie mapa była 2022 V1 i byla przestarzała, więc wymagała pełnej aktualizacji. Normalnie robi sie update regularnie online, wiec nie ma tego problemu. Ale jeśli ktoś będzie miał sytuację podobną do mojej, to juz tłumaczę, co należy zrobić. Po zakupie mapa bedzie wyswietlana w eSklepie na stronie toyoty w posiadanych produktach. Tam należy rozwinąć pozycję mapy i będziemy mieli do pobrania plik mapy oraz kod aktywacyjny. Pobieramy i rozpakowujemy pliki mapy. Pendrive co najmniej 16GB, musi być sformatowany typem plików FAT32. Bezposrednio na pendrive wklejamy rozpakowany folder z zawartościa plików ISO. To ważne, aby folder mial taka nazwę, jak bezposrednio po rozpakowaniu. Nie wklejamy także samych plików ISO bez folderu, bo ich nie odczyta. Gotowy Pendrive oraz klucz aktywacyjny bierzemy do auta. Odpalamy auto, wsadzamy Pendrive i system sam go odnajduje i weryfikuje. Potwierdzamy chęć aktualizacji, przechodzimy przez zatwierdzenie kluczem - odsyla do strony Toyota-mapupdate, ale mozna pominąć, mamy już klucz aktywacyjny.
Wprowadzamy klucz aktywacyjny i rozpoczyna sie aktualizacja. Proces trwa dość długo (ok. 1h) i cały czas należy mieć uruchomiony silnik - Ready na Tacho. Nie wolno jechać podczas aktualizacji. Po zakonczonym procesie radio informuje o wyjeciu usb, restartuje sie i mamy zaktualizowana nawigacje. Później dorzucę zdjęcia, bo właśnie siedzę w aucie i robię aktualizacje, więc lipa z dodawaniem zdjęć.
-------------------------------
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Aktualizacja Map C-HR gen.1
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Maja 2025, 19:17:39 »
Aktualizacja przebiegła pomyślnie, trwałą ok. 1,5h. Tu dodaję obiecane zdjęcia.

Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Maja 2025, 22:34:51 »
Dzieki temu postowi dowiedziałem się że Toyota wydała w końcu 2025v1 na TT2, ktoś wie czy tym razem zaktualizowali siatkę ulic czy dalej są z 2023?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Maja 2025, 21:08:15 »
Tego nie wiem, najlepiej byłoby napisać maila do Toyoty i się po prostu zapytać.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline iwan998

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota CHR I
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Listopada 2025, 01:14:27 »
A jak wgrac mapy do wersji bieda, bez map ?
C HR 1,8 2023r.

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Listopada 2025, 20:57:37 »
A jak wgrac mapy do wersji bieda, bez map ?
C HR 1,8 2023r.
Jak nie ma map, to nie wgrasz. Jeśli masz AA, to możesz kupić tani moduł bezprzewodowy i mapy z telefonu są. Ostatnia opcja to wymiana radia na takie z Androidem.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

Offline iwan998

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota CHR I
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Listopada 2025, 02:50:53 »
Dotyczy C HR 2023r. 1.8 bez navi z AndroidAuto

Czy ktos ma zamontowany jakis modul do wyswietlacza powodujacy ,,lustrzane odbicie,, ekranu z komorki?
AA mnie nie zadawala bo niema w Janosiku wyswietlania szybkosci.
Jakis link namiary do zakupu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl