Autor Wątek: LED'y Philips Ultinon Classic  (Przeczytany 667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
LED'y Philips Ultinon Classic
« dnia: 23 Maja 2025, 10:55:53 »
Szanowni,

czy ktoś z Was używa / używał / miał styczność z żarówkami LED Philips Ultinon Classic https://www.philips.pl/c-p/LUM11972U2510C2_10/zarowka-samochodowa-ultinon-classic ?
Czytam opinie w sieci i - jak zwykle - są krańcowo różne, od "super sprawa" do "totalne badziewie". Nie widziałem w naturze, jak świecą, więc zbieram info z pewnych źródeł.

Dlaczego? Ponieważ zastanawiam się czym zastąpić żarówki H7 w 500-ce mojej Żony, a czara przelała się całkowicie, gdy wczoraj w nocy przejechałem się Fiacikiem kilkadziesiąt kilometrów i przypomniałem sobie dawne czasy, prawie jak w 126p :grin:
W tym autku są lampy soczewkowe, więc bez wyjmowania żarówki nie wiadomo, co jest zamontowane, stąd założenie LED'ów o temperaturze barwowej zbliżonej do halogenów, a dających więcej światła, wydaje się idealnym rozwiązaniem. Nie chcę zakładać "zimnych" [6000K] LED'ów, bo od razu to widać i nie chciałbym, żeby miała ewentualne kłopoty z policjantem. Nie chcę zakładać żarówek 80 czy 100W, bo nie chcę wypalić lamp ani przewodów [kiedyś w dużych reflektorach używałem H4 100/130W i pamiętam, jak to się skończyło :-( ].

Będę wdzięczny za ewentualne info.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl