Autor Wątek: System automatycznego parkowania - info dla jełopa  (Przeczytany 1394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
System automatycznego parkowania - info dla jełopa
« dnia: 01 Czerwca 2025, 11:46:00 »
Panie/Panowie,

prosze o krotkie i proste (najlepiej krok po kroku) wyjasnienie dzialania tego systemu w Yaris Cross.

Sam mam Corolle ale bez systemu kamer 360. Mam przycisk automatycznego parkowania i dziala to wiecej niz prosto, szybko i sprawnie.

Chce parkowac rownolegle, to wlaczam, tocze sie, auto skanuje miejsca, jak znajdzie mowi stop i dzieje sie magia.

Jak miedyz auta prostopadle to staje obok takiego miejsca, naciskam przyciska raz, po chwili drugi raz (zminia sie tryb parkowania) i juz.... auto pakruje tylem.

Sasiadka kupila rok temu (moze ciut wiecej) YC i nie wie jak z tego korzystac (a ja nie mam instrukcji do jej auta).
Niby podobnie, ale system kamer 360 pokazuje czasem bzdury, np. nie miejsca za autem tylko przed, jak chce "jechac i skanowac" to cala funkcja sie wylacza... Generalnie niby auto mlodsze i z bardziej zaawansowanym systemem a wydaje sie to dzialac 100 razy gorzej niz u mnie.

Pomozcie prosze jak to przetestowac w boju i jej pokazac/wytłumaczy prosto.
Pozdro!

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
Odp: System automatycznego parkowania - info dla jełopa
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Czerwca 2025, 18:33:22 »
a nie ma instrukcji na www?

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwca 2025, 07:17:26 »
Ja nie mam www YC. Poza tym widze jak napisana jest instrukcja do Corolli i o ile to prościej, łatwiej i jaśniej można po prostu wytłumaczyć gdy się system zna.

Ten YC to nie mija fura, chce pomóc, ale mam ograniczony czas na szukanie/studiowanie instrukcji.

Założyłem, że po to jest forum. Ktoś ma, używa, zna i w 10 p. wyjasni jak z tego krozystać i np. co dziala zle, itp.
Pozdro!

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Czerwca 2025, 18:31:14 »
przeciez Ty juz jestes Toyot Chodzacy, to skad to zdziwko?

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Czerwca 2025, 18:38:15 »
W Aurisie bardzo lubię ten system, zawsze promień skrętu jest większy niż mi się wydaje więc ten system pomaga mi parkować pod blokiem. Z małym zasięgiem detekcji pełna racja, nie dziwie się że go wywalili.
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2025, 18:50:43 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl