0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ale ja nie twierdzę, że to słaby wynik. Wręcz przeciwnie - doskonały, również ten średni. Tylko mówię, że na tak niskie spalanie złożyło się kilka czynników, w tym profil trasy. Ja schodzę do spalania poniżej 6l/100km (przy tankowaniu) tylko latem i gdy systematycznie codziennie robię trasy typu 2 x 30 km.
Dokładnie tak, każde hamowanie to strata energii, w hybrydach znacznie mniejsza ale jednak także jedź tak aby najlepiej unikać hamulca. Ja czasami z górki jak auto jedzie w trybie EV wrzucę N aby wyłączyć rekuperacje całkowicie i lecieć na luzie.
Cytat: Ari93 w 29 Czerwca 2025, 13:53:31Dokładnie tak, każde hamowanie to strata energii, w hybrydach znacznie mniejsza ale jednak także jedź tak aby najlepiej unikać hamulca. Ja czasami z górki jak auto jedzie w trybie EV wrzucę N aby wyłączyć rekuperacje całkowicie i lecieć na luzie.Ja bym wrzucił B. Ravka tego nie ma?
Opłaca się na 5km włączać ogrzewanie?
Można jeździć w kożuchu
Cytat: Krisman w 15 Lipca 2025, 08:57:18Można jeździć w kożuchu Przy założeniu, że wsiadasz do wychłodzonego auta zdejmujesz kurtkę, żeby przejechać 5km?