Dzięki za info
. Nie sądziłem, że ktoś może mieć coś przeciwko sprowadzaniu. Raczej w moim przypadku sprowadzam auta, przede wszystkim dla Siebie (nie handluje nimi) oraz auta, które bez większych problemów jestem w stanie naprawić sam - takie "prawie igły z PL", tylko bez konieczności sklejania 2 aut w jedno.
Dokładnie jest tak samo u mnie, bawię się autami, zaraziłem takim podejściem większość moich bliskich znajomych/rodzinę ale niestety nie spodziewałem się spotkać wśród rzekomych "miłośników" aut udzielających się ochoczo w różnych miejscach internetu z uśmieszkami na twarzy takiego hejtu kogoś kto nie idzie do salonu i nie kupuje nowego auta.
Nie rozumiem tego argumentu, wybacz
Wybaczam Ci

jednocześnie nadmieniam iż gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$

Sama dostępność auta na rynku EU nie koreluje mi w żaden sposób z ceną sprowadzenia. Chyba, że czegoś do końca nie rozumiem...
Problem jest w tym że nie ma jak tanio kupić żeby mieć margines i gdyby tych aut nie było sprzedawanych w PL/EU to kupujący nie miałby zbyt dużego wyboru.
Lexus to nie moja bajka i raczej nie mój budżet. Może kiedyś, na pewno nie teraz. Wolę coś bardziej przyziemnego - możliwe, że ograniczenie siedzi w głowie, ale nic już na to nie poradzę
Słuszna sugestia, ograniczenie siedzi w Twojej głowie, przenieś je hmmm tam niżej z tyłu
Mam porównanie np. land cruisera którym sporo jeździłem (różnymi wersjami a tak właściwie wszystkimi z tych w EU) a do Lexusa GX/LX dlatego płynie już GX mega różnica na +++

Dzięki za informację. Rozpoczynam dopiero reasearch iaai/copart by zobaczyć jak się układają ceny - możliwe, że masz rację i wybiorę benzynową wersję 2.5 ( nie dostępną w EU).
Co ty tak nieśmiało podchodzisz do tematu, bierz 3,5

Sprawdź sobie na bidfax info.ru
Jesli chodzi o ściąganie aut ze Szwajcarii - masz jakieś szersze info na ten temat? Jakie portale, gdzie szukać itd.
Temat jest bardzo ciekawy ale i obszerny. W kilku słowach to: są stronki od licytowania nie wiem jak trzeba w tym uczestniczyć bo ja mam do nich dostęp bez żadnych ograniczeń albo wpłat zaliczek itp. Np.
https://swiss-auto.pl/auctions/?q=toyota&filters=+ portale ogłoszeniowe.
Samo kupowanie schemat sprowadzenia auta podobny jak z usa tylko taniej i szybciej.
Sam rynek jest bardzo ciekawy, Szwajcarzy potrafią mnie zadziwić, ceny usług u nich są kosmiczne więc często auta porysowane mają przybitą szkodę całkowitą, dziwne przepisy tak właściwie wchodząc w ich niuanse można kupić w atrakcyjnej cenie ciekawe auto (camry akurat nie można

).