0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Co prawda wtedy w prawie jazdy masz kod „78” i nie możesz prowadzić samochodu z MSB.
Cytat: topoll w 19 Lipca 2025, 12:17:37Co prawda wtedy w prawie jazdy masz kod „78” i nie możesz prowadzić samochodu z MSB.No i to jest właśnie potężne ograniczenie, które poddaje w wątpliwość sens robienia prawka na automacie. Swoją drogą ciekawe, czy można sobie łatwo upgradować prawko podchodząc tylko do egzaminu na manualu, czy trzeba robić od nowa cały kurs.
Swoją drogą ciekawe, czy można sobie łatwo upgradować prawko podchodząc tylko do egzaminu na manualu, czy trzeba robić od nowa cały kurs link=topic=59022.msg851006#msg851006 date=1752920257]
Są osoby które organicznie nie się są w stanie ogarnąć obsługi trzech pedałów dwiema nogami i jednocześnie machania dźwignią zmiany biegów za pomocą ręki.
Nie chodzi o wygodę - to jest zrozumiałe. Chodzi o sytuację, w której ktoś ma tak słabą koordynację, że nie jest w stanie ogarnąć manualnej skrzyni. Czy takie osoby powinny prowadzić samochód?
Cytat: Obywatel1978 w 24 Lipca 2025, 11:28:26Nie chodzi o wygodę - to jest zrozumiałe. Chodzi o sytuację, w której ktoś ma tak słabą koordynację, że nie jest w stanie ogarnąć manualnej skrzyni. Czy takie osoby powinny prowadzić samochód?Nie ja pisałem o takich powodach, dla mnie z sufitu jeśli chodzi o główny powód kupna AT. Takie osoby, też moim zdaniem nie powinny prowadzić.
@topoll, skoro są osoby z takimi dysfunkcjami, to dla dobra ich, jak i ogółu, lepiej jak będą poruszały się środkami komunikacji jako pasażerowie.Są dużo większe wyzwania prowadząc auto, niż trzy pedały na dwie nogi + dźwignia biegów.