Autor Wątek: Kamerka samochodowa - oryginalna  (Przeczytany 5075 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
Odp: Kamerka samochodowa - oryginalna
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Sierpnia 2025, 09:15:21 »
Sprawdziłem na stronie Fitcamx i szczerze mówiąc cena trochę mnie przeraziła, tym bardziej, że na żółtym portalu podobną konstrukcję można nabyć za 1/4 tej ceny. Chyba jednak na razie pozostanę przy swoim rozwiązaniu, czyli aplikacja w smartfonie. I wtedy smartfon robi za kamerkę samochodową. A i Austriacy nie będą mieli zastrzeżeń, bo niby telefon mi zabiorą i wypiszą mandat za telefon w uchwycie?

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Sierpnia 2025, 11:38:58 »
Żółty portal oferuje taniej lecz gorszej jakości i to znacznie. Za kamerkę dobrej klasy trzeba wyłożyć z 400/500zł. więc dołożenie 200zł do zestawu który nie wymaga przyklejania do szyby kamery która będzie zasłaniać bo miejsca niestety jest mało przez dość dużą osłonę gdzie mamy lusterko i radary. Miałem od nowości zamontowaną 70mai m500 i strasznie mnie to wkurzało bo wyglądało tandetnie. Kamera poszła na olx i zakupiłem fitcamx i jestem bardzo zadowolony. Ale jak kto lubi.

Offline ksjacek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2025
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Sierpnia 2025, 11:57:22 »
Żółty portal oferuje taniej lecz gorszej jakości i to znacznie. Za kamerkę dobrej klasy trzeba wyłożyć z 400/500zł. więc dołożenie 200zł do zestawu który nie wymaga przyklejania do szyby kamery która będzie zasłaniać bo miejsca niestety jest mało przez dość dużą osłonę gdzie mamy lusterko i radary. Miałem od nowości zamontowaną 70mai m500 i strasznie mnie to wkurzało bo wyglądało tandetnie. Kamera poszła na olx i zakupiłem fitcamx i jestem bardzo zadowolony. Ale jak kto lubi.

A brał Pan tylko przód czy tył też? Nagrywa w trybie parkingowym?

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Sierpnia 2025, 12:46:11 »
Brałem tylko przód. Moduł parkingowy można dokupić lecz ja nie brałem

Offline xiek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Sierpnia 2025, 18:41:58 »
A według mnie to wszystko lipa, dashcam to mi w ASO powiedzieli, że luzik, na gwarancję nie wpłynie pod warunkiem, że będę montować u nich (koszt 1100 zł xddd) za 3 minuty roboty. A jak sam zrobię to różnie może być, bo nie jest to ingerencja może w okablowanie ale jednak podpinanie dodatkowych urządzeń w miejsca nieprzeznaczone, więc to trudne by ocenić czy wszędzie podchodzą tak samo a szkoda jednak stracić gwarancję w nowym wyciek
Co do trybu parkingowego to więcej zabawy, w hybrydzie za mały akumulator by tego korzystać, chyba powerbank samochodowy itp. prawie 5k zawołali za to..

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Sierpnia 2025, 21:06:46 »
Jak udowodnią, że wpięcie kamery wywołało problem to mogę unieważnić gwarancję ale tylko jeżeli udowodnią że to było przyczyną i tylko na to, na co niby miało wolne. Mi zresztą założyli bez problemu w ASO przed wydaniem samochodu. Na przód i na tył.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline xiek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Sierpnia 2025, 21:10:27 »
Jak udowodnią, że wpięcie kamery wywołało problem to mogę unieważnić gwarancję ale tylko jeżeli udowodnią że to było przyczyną i tylko na to, na co niby miało wolne. Mi zresztą założyli bez problemu w ASO przed wydaniem samochodu. Na przód i na tył.

I też chcieli tyle co u mnie, ponad 1000 zł?
Masz z fitcamx?

Offline janekdzbanek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Sierpnia 2025, 14:57:04 »
Ja właśnie czekam na swoje kombi, powinien być ale nie wiem kiedy bo już tydzień stoi w Mszczonowie.
Czy da się wcześniej zamówić taką fajną kamerkę FITCAMX? Nie wiem jaki jest tam panel montowany w roczniku 2025.. czy trzeba czekać na odbiór i dopiero zamawiać?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 06 Sierpnia 2025, 15:11:09 »

I też chcieli tyle co u mnie, ponad 1000 zł?
Masz z fitcamx?
Nie, montaż miałem w gratisie.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #39 dnia: 06 Sierpnia 2025, 15:12:03 »
Ja właśnie czekam na swoje kombi, powinien być ale nie wiem kiedy bo już tydzień stoi w Mszczonowie.
Czy da się wcześniej zamówić taką fajną kamerkę FITCAMX? Nie wiem jaki jest tam panel montowany w roczniku 2025.. czy trzeba czekać na odbiór i dopiero zamawiać?
Jak pisałem wcześniej, zamontowali przed odbiorem.

Offline janekdzbanek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 06 Sierpnia 2025, 15:39:59 »
Elegancko, niektóre ASO się starają, właśnie dopytałem jak to u mnie jest to powiedzieli, że z montażem za ten model przód i tył 2900 burtto.. to już trochę niepoważna kwota raczej.
Zamówię sam, chyba tylko przód bo nie chce się bawić w coś na czym się nie znam.
Wiecie może jak wygląda ta obudowa w Corolli Kombi tegorocznej, macie zdjęcie, czy są różne?

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Sierpnia 2025, 17:40:22 »
kolego zamawiasz w fitcamix i po zamówieniu proszą o zdjęcie twojej osłony, wysyłasz zdjęcie i po sprawie
A jak jeszcze nie masz auta to podjedź do Aso i zrób sobie fotki osłony
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpnia 2025, 17:44:29 wysłana przez ostry2407 »

Offline janekdzbanek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Sierpnia 2025, 20:05:39 »
No nie podjadę bo jeszcze nie ma w ASO, czekam aż łaskawie przywiozą z o/Warszawy. Chciałem od razu wyjechać z kompleksowo zamontowana.. a ewentualnie jak nie ta kamerka to macie do polecenia inną godną uwagi i montażu by wyglądała w miarę estetycznie a przy okazji nie zasłaniała widoczności?

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Sierpnia 2025, 20:14:57 »
Co nie ma w Aso takiego auta jakie zamówiłeś.?

Offline janekdzbanek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Sierpnia 2025, 22:25:18 »
Może jest podobne ale jechać 50 km by zrobić zdjęcie pokrywki.. może ktoś na forum ma wersje z 2025 i się podzieli.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl