Autor Wątek: Tarcze kotwiczne do Cariny 1.6 na tył  (Przeczytany 2573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: Tarcze kotwiczne do Cariny 1.6 na tył
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Lipca 2026, 10:33:10 »
Korespondowałem z nimi bo chciałem kupić ale niestety odpisali, że wysyłają części tylko na terenie Kanady. Nie wysyłają do innych krajów.

Odpowiedź z AI:
w Kanadzie działają firmy oferujące usługę typu "assisted purchase" (zakupy w Twoim imieniu) połączoną z obsługą logistyczną. Opcja ta pozwala na zamówienie towaru ze sklepów, które nie wysyłają produktów bezpośrednio do Polski.Wśród najpopularniejszych firm kanadyjskich i międzynarodowych z polskim wsparciem obsługujących takie kierunki można wyróżnić:
  • Firmy polonijne: Spedycje takie jak Meest Canada lub Polamer posiadają swoje oddziały i magazyny w Kanadzie (np. w Toronto/Mississauga). Często oferują indywidualną pomoc przy zakupach oraz odbiór towarów w imieniu klienta i wysyłkę do Polski (drogą morską lub lotniczą).
  • Brokerzy zakupowi (tzw. "Package Forwarding"): Serwisy takie jak np. Topparcel pozwalają na wpisanie adresu ich kanadyjskiego magazynu przy składaniu zamówienia, a po dostarczeniu towaru na miejsce zajmują się jego spedycją do Polski.
Procedura zakupu i wysyłki wygląda zazwyczaj następująco:
  • Kontaktujesz się z wybraną firmą i podajesz linki lub specyfikację produktów, które chcesz kupić.
  • Firma dokonuje wyceny (koszt towaru + prowizja za zakup).
  • Po opłaceniu zamówienia, firma kupuje towar i dostarcza go do swojego kanadyjskiego punktu lub magazynu.
  • Następnie przesyłka jest pakowana, odprawiana przez urząd celny i wysyłana pod wskazany adres w Polsce.

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lipca 2026, 20:14:28 »
Arnie dziękuję za podpowiedź.
Tarcze kotwiczne przed chwilą zamówiłem z salonu Toyoty w Ottawie na jakiś adres w Kanadzie.
Teraz zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie i czy w ogóle dotrze to do mnie.
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2026, 21:09:26 wysłana przez carinae20gli »

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Lipca 2026, 23:04:17 »
Dzisiaj 'Tony Graham Toyota' z Ottawy anulowali moje zamówienie i poinformowali o zwrocie pieniędzy, gdyż tarcze kotwiczne które zamówiłem nie są już dostępne w sieci sprzedaży Toyoty w Kanadzie.

Offline geralt5

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Sierpnia 2026, 23:04:24 »
Widzę, że trochę zabawy z tym miałeś, a i tak nic z tego nie wyszło. Szkoda.

Swoją drogą zastanawiam się dlaczego jest taki problem z tymi tarczami? Na przód - bez problemu dostaniesz, tam gdzie tarcza + klocek. Na tył do bębnów - nic. Nawet śladu, że były jakieś zamienniki/inni producenci, tylko numery ori z ASO (których de facto też nikt już nie posiada - części w sensie).

A z pierwszej Avki (przedliftowe  z lat 1997-2000) nie podejdą? Tam też były bębny z tego co się orientuje. Jak porównywałem ze swoimi, to to wyglądało bardzo podobnie (chodzi mi oczywiście o to co pod bębnem się znajduje). Nie myślałem o czymś takim?

Jak u Ciebie wogóle wyglądają te tarcze? Ja do siebie trochę na zapas szukałem, a u Ciebie to już kwestia "życia lub śmierci"?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl