Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
Corolla
(Moderatorzy:
Radex
,
Damian91
,
felicjator
,
Colin
) »
Wątek:
Jaki wtrysk w 4E-FE ?
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Jaki wtrysk w 4E-FE ? (Przeczytany 2703 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Croom
Toyot Chodzacy
«
dnia:
12 Sierpnia 2005, 13:42:24 »
Witam
Jako ze interesuje sie problematyka LPG dosyc zywo dzieki ...cenom benzyny pytalem ostatnio lokalnego gazownika o instalacje BRC seqent 24 do mojego auta, facio zapytal czy mam pelny wtrysk sekwencyjny benzyny czy pół-sekwencyjny a ja nie umialem mu odpowiedziec rzeczowo.
Wydaje mi sie ze mam pelny wtrysk w moim 4E-FE a nie pół-sekwencyjny ale moze ktos zna odpowiedz na moje pytanko bo lekko mnie przymulilo to pytanko ?
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl
Perzan
Toyot Zmotoryzowany
«
Odpowiedź #1 dnia:
12 Sierpnia 2005, 13:52:33 »
Wydaje mi się, że będziesz miał półsekwencyjny, czyli jednocześnie pracują po dwa wtryski. Carina ma właśnie taki, a to ta sama generacja komputerów.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*
p_flori
Gość
Jaki wtrysk w 4E-FE ?
«
Odpowiedź #2 dnia:
13 Sierpnia 2005, 23:51:14 »
czyli z półsekwencji zrobią Ci pełną sekwencję :lol: .
Kumplowi 4e-fe zrobili sekwencjęna Mistralu i podpięli tylko sygnał z wtryskiwaczy gazówka - dokładnie kopiuje pracęwtrysków benzynowych i auto zap.... - tak, że nie przejmuj sie - ten wózek spoko sięgazuje, a BRC ma opcjęładowania mapy wtrysków z benzyny (
tylko nie wiem czy sequent 24) - więc wystarczy tylko podłaczyć odpalić na benzynce i wszystko wiadomo. Gadałeś może z tymi z Czakramu?
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
Toyota Klub
»
.: GARAŻ :.
»
Corolla
(Moderatorzy:
Radex