Autor Wątek: Nawigacja i android auto do Prius 2  (Przeczytany 1095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline djarek

• Toyot Leżący
  • *
Nawigacja i android auto do Prius 2
« dnia: 28 Sierpnia 2025, 19:35:45 »
Chciałbym zainstalować do prius 2 radio/ekran z obsługą android auto. Fabrycznie mam radio, które nie ma (chyba) AUX. Nie jest to radio JBL. Piszę o tym, ponieważ wybierając samodzielny ekran muszę go połączyć z radiem. I tu kolejne pytanie, czy do mojego radia można dołożyć moduł bluetooth lub wejście AUX? Może ktoś na grupie już rozwiązał ten problem. Zewnętrzny ekran kusi wielkością i możliwością podziału ekranu na część z nawigacją i muzyką,  podłączenia kamery (kamer). Z kolei wymiana radia na dedykowane do Priusa to bardziej kwadratowy ekran (nie wiem, czy można go podzielić na 2 części), mniejszy problem z audio, nie zakłóca widoku przez szybę, nie wiem, czy ma czujnik światła. Teoretycznie ekrany mają działać z przyciskami na kierownicy, ale jak to jest w praktyce? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i rady. Pod uwagę biorę monitory CarPuride w903(904), Carpodgo t3 pro i dedykowane do Priusa radia z autonawigacje.pl

Offline kierowcaTaj

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja i android auto do Prius 2
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Listopada 2025, 11:07:27 »
Hej, w Priusie 2 najlepiej od razu wymienić fabryczne radio na dedykowany ekran z Android Auto/CarPlay, bo wtedy działa Bluetooth, kamery i sterowanie z kierownicy bez kombinowania. Jeśli chcesz zachować przyciski przy kierownicy, dorzuć adapter CANbus/SWC, wtedy wszystko działa „plug-and-play”.
https://www.merchup.com/

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl