Autor Wątek: Zakup Toyoty RAV 4  (Przeczytany 7647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Zakup Toyoty RAV 4
« Odpowiedź #60 dnia: 08 Września 2025, 18:28:23 »
Na gwarancji zostaly wymienione silowniki klapy

To ile jest gwarancji, nie 3 lata na wszystko?

Offline atek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris2, RAV4'19
« Odpowiedź #61 dnia: 08 Września 2025, 18:31:32 »
Gwarancja po zakupie z ASO na rok i potem przedluzanie gwarancji Relax co rok do 10 lat

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 08 Września 2025, 18:33:32 wysłana przez atek »

Offline martaG

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: yaris
« Odpowiedź #62 dnia: 15 Października 2025, 22:29:53 »
Troszkę mnie tu nie było.
Zdecydowałam się i dokładam na zakup tej Toyoty.
https://pewneauto.pl/oferta/toyota-rav4/337521

Pytanie czy nie za duża cena?, czy w takim roczniku i przebiegu mam się coś obawiać?, coś dopytać?, Może test baterii?

Proszę doświadczonych o poradę bo w piątek jadę.

dziękuję za wskazówki :)

Offline atek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris2, RAV4'19
« Odpowiedź #63 dnia: 15 Października 2025, 23:00:54 »
Moje podejscie bylo takie: maly przebieg w ciagu roku w hybrydzie oznacza np. niedoladowanie baterii, nieoptymalne jej wykorzystywanie 40tys w 5 lat znaczy ze  jezdzone glownie na krotkich odcinkach (sugeruje jazde na dolewanej benzynie do oleju, poniewaz na malych dystansach ten typ tak ma,,i rozcienczonym oleju?...).. Ponadto filtr wypala sie glownie w jdluzszej jezdzie z wyzsza predkoscia np. na autostradzie/trasie szybkiego ruchu chyba co 600-800km taki cykl. A jesli jezdzony na dluzszych odcinkach ale rzadko to tez dla mnie wada w przypadku hybrydy i ogolnie wszystkich aut. Czy wlasciwe podejscie? Nie wiem. Z moim autem nie ma żadnego problemu. Czy własciwie kombinuje? Moze ktos mnie wyprowadzi z błędu. Nie zawiodlem sie na tej logice w przypadku ravki.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #64 dnia: 15 Października 2025, 23:12:22 »
Czy własciwie kombinuje?
Jak najbardziej nie właściwie bo układasz historię które niczym są nie poparte a do tego kompletnie nic nie znaczą bo nawet przypuśćmy trafisz z podejrzeniami to jakie to ma znaczenie ? Żadne.
Pytanie czy nie za duża cena?, czy w takim roczniku i przebiegu mam się coś obawiać?, coś dopytać?, Może test baterii?
Sprawdź protokół przyjęcia auta, dla spokojności niech ktoś będzie z Tobą kto się zna i może chłodnym okiem zweryfikować/porównać to co przeczyta i to co zobaczy.
Co do aspektów technicznych nie masz czego się obawiać, cene musisz zweryfikować na podstawie innych ofert biorąc poprawkę iż przebieg rav z linka jest bardzo atrakcyjny.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #65 dnia: 15 Października 2025, 23:44:10 »
Moje podejscie bylo takie: maly przebieg w ciagu roku w hybrydzie oznacza np. niedoladowanie baterii, nieoptymalne jej wykorzystywanie 40tys w 5 lat znaczy ze  jezdzone glownie na krotkich odcinkach (sugeruje jazde na dolewanej benzynie do oleju, poniewaz na malych dystansach ten typ tak ma,,i rozcienczonym oleju?...).. Ponadto filtr wypala sie glownie w jdluzszej jezdzie z wyzsza predkoscia np. na autostradzie/trasie szybkiego ruchu chyba co 600-800km taki cykl. A jesli jezdzony na dluzszych odcinkach ale rzadko to tez dla mnie wada w przypadku hybrydy i ogolnie wszystkich aut. Czy wlasciwe podejscie? Nie wiem. Z moim autem nie ma żadnego problemu. Czy własciwie kombinuje? Moze ktos mnie wyprowadzi z błędu. Nie zawiodlem sie na tej logice w przypadku ravki.

Przekombinowane te twoje dywagacje. Połowa prywatnych aut jeździ na takich niewielkich przebiegach i są w bdb stanie. Nie ma żadnych statystycznych danych potwierdzających twoją narrację.

Online JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #66 dnia: 16 Października 2025, 10:27:43 »
Troszkę mnie tu nie było.
Zdecydowałam się i dokładam na zakup tej Toyoty.
https://pewneauto.pl/oferta/toyota-rav4/337521

Proszę doświadczonych o poradę bo w piątek jadę.

dziękuję za wskazówki :)

Wow. Nigdy bym sie nie spodziewal, ze ktos w ogole rozwaza kupno 6-letniej toyoty za ponad 130tys.
Z jednej strony cieszy mnie, ze model trzyma cene bo sam bede niedlugo beneficjentem tego stanu.
Z drugiej jendak to chyba przez wysoki spread jaki narzucaja w komisach przy-ASOwskich.
Rynek aut uzywanych jest dosc ciezki. W rodzinie byla niedawno sprzedawana 3-letnia sportage, HEV, FWD business. Wyposazenie porownywalne do RAVowskiego selection.
2 oferty przez miesiac - jedno od AAA auto, drugie od dealera jako auto w rozliczeniu. Poszedl 20tys taniej niz to.

Skoro ma byc RAV4 i nic innego, to mocno zachecam do rozwazenia AWDi.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #67 dnia: 16 Października 2025, 20:27:05 »
Kolega kupił w marcu dokładnie taką wersję, nawet białą ale o rok młodszą i AWDi za 130kpln.
Marża Toyoty za "pewne używane".
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4 LE 2025
« Odpowiedź #68 dnia: 16 Października 2025, 22:35:08 »
O kurcze to mnie też wyniosła 130tyś tylko że z usa no i golas dobrze że kierownica jest :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl