Autor Wątek: Toyota Corolla funkcje tableta, oprogramowanie, aktualizacja  (Przeczytany 1503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RW

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Toyota Corolla funkcje tableta, oprogramowanie, aktualizacja
« dnia: 02 Września 2025, 23:39:21 »
Cześć,
stałem się jakiś czas temu właścicielem Corolli e21 z 2020roku, ostatnio zacząłem się bawić funkcjami tableta. W sumie rzadko korzystam z nawigacji innej niż w telefonie jednakże na tablecie jest przycisk nawigacji, gdy go włączam to wyskakuje mi komunikat o braku map w tej wersji oprogramowania. Zainteresowałem się tematem bliżej, chciałem zaktualizować oprogramowanie, dodać mapy itp. trochę poczytałem, obejrzałem kilka filmików na których tablety wyglądające jak mój łączą się poprzez hotspota w telefonie z internetem, można aktualizować mapy i ogólnie trochę różnych funkcji jest.
Próbowałem zrobić to samo w moim ale ciągle coś mi staje na przeszkodzie. Próbowałem połączyć tablet do hotspota w telefonie, włączyłem "moc wifi" lecz niestety nie pokazują mi się dostępne sieci.
Generalnie pogubiłem się. Niby mam możliwość wyboru carplay lub android auto, nic mi tu nie działa. Wygląda na to, że aktualizacji mogę dokonać jedynie przez pendriva.

Chciałem Was prosić o pomoc, czy to możliwe, że moje radio nie posiada modułu wifi a jeśli tak, to czy mogę taki dołożyć np. zewnętrznie? skąd mogę pobrać najnowszą aktualizację, szukałem na stronach Toyoty ale nie znalazłem. Doczytałem, że ostatnia wersja do tego radia to 1170.

Znalazłem takie info:
identyfikator modelu - DCU: 17TDT1EU-DA31
NR CZĘŚCI - DCU: 86140-02C40
audio - 1075

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Toyota Corolla funkcje tableta, oprogramowanie, aktualizacja
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Września 2025, 06:27:43 »
Wifi tylko do Miracast
Brak modułu nawigacji - był montowany osobno (dodatkowo)
AA/CP po kablu na telefonie, po podłączeniu tel i wybraniu stosownie AA/CP w ustawieniach
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Września 2025, 22:27:06 »
...tylko kabel podłącz do gniazda z transmisją danych, bo tylko wtedy masz Android Auto lub Car Play. Można to ominąć kupując odpowiedni dongle i masz wtedy bezprzewodowo ( tani gadżet a robi robotę).
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline RW

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Września 2025, 22:39:39 »
Super, dziękuje bardzo za pojaśnienie. Powiedzcie mi jeszcze, skąd bierzecie aktualizację. Linki które znalazłem nie są aktywne niestety.

Offline jARO1977

• Początkujący
  • Samochód:: corolla mk12
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lipca 2026, 11:23:15 »
Witam wszystkich , podłączę się do tematu . Mam 17TDT1EU-DA31 bez nawigacji , stara wersja audio 1075 . ściągnąłem paczkę do aktualizacji ponad 12GB . Są tam pliki modelIdList.xml , jakieś trzy pliki .dat (puste) , 17TDT1EU-DA31_7910.kwi  i inne końcówki -DA01,DA02,DA30,CA01 ... i dwa katalogi PreIntsall , VehicleParameter . To podobno paczka do aktualizacji retrofit. Pendrive oczywiście FAT32 , tablica MBR . Po wrzuceniu do usb pokazuje tylko NO RESPONSE i nic. Ikona aktualizuj nie jest aktywna . Jak krok po kroku mam wymusić aktualizację na tym radyjku. Czy konieczne są trzy peny (jeden z jakimś wyzwalaczem ?) Bardzo proszę o pomoc ...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl