Autor Wątek: kierownica - obszywanie  (Przeczytany 1893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rafal87xc

• Toyot Pełzający
  • **
kierownica - obszywanie
« dnia: 19 Września 2025, 11:42:52 »
obszywał ktoś sam gotowymi zestawami dostepnymi na allegro? jest to proste jak na wideo czy jednak są jakieś komplikacje? moja kiera już kiepsko wygląda i chętnie bym sobie ją odświeżył.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: kierownica - obszywanie
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Września 2025, 11:45:54 »
obszywał ktoś sam gotowymi zestawami dostepnymi na allegro? jest to proste jak na wideo czy jednak są jakieś komplikacje? moja kiera już kiepsko wygląda i chętnie bym sobie ją odświeżył.
Nie jest proste jak na filmiku. B.duże szanse kiepskiego efektu.

Offline bzyku137

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Września 2025, 02:33:59 »
https://zapodaj.net/plik-6YoXTkxAss Sie mamo nic trudnego żeby dobrze obszyć kierę najlepiej ją wyjąć z auta. Dwie śruby na imbus i poduszka zdjęta, odpinasz dwa kabelki od poduszki,klucz 19 i odkręcona. Pamiętaj o odpięciu akumulatora. Ja kupiłem obszywke na Ali za 35 zł i wygląda ja na zdjęciu. A wyglądała tak https://zapodaj.net/plik-HD30InW66V
« Ostatnia zmiana: 21 Września 2025, 02:37:30 wysłana przez bzyku137 »

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Września 2025, 11:16:03 »
Po odkreceniu śruby trzeba jeszcze zdjąć kierownicę. W moim przypadku musiałem użyć ściągacza do kierownic a dzwięk jaki się wydobył kiedy mocowanie puściło dał jasno do zrozumienia, że gołymi rękami to se mogłem...

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Września 2025, 11:21:06 »
Po odkreceniu śruby trzeba jeszcze zdjąć kierownicę. W moim przypadku musiałem użyć ściągacza do kierownic a dzwięk jaki się wydobył kiedy mocowanie puściło dał jasno do zrozumienia, że gołymi rękami to se mogłem...
Kury macać.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline bzyku137

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Września 2025, 11:35:36 »
Po odkreceniu śruby trzeba jeszcze zdjąć kierownicę. W moim przypadku musiałem użyć ściągacza do kierownic a dzwięk jaki się wydobył kiedy mocowanie puściło dał jasno do zrozumienia, że gołymi rękami to se mogłem..
Po odkręceniu nakrętki dwa uderzenia dłońmi w kierownicę naprzemiennie  prawo lewo i schodzi jak ta lala.Nawet są filmiki na YouTube ,ale w każdym aucie jest tak samo. A wracajac do obszywania to można na aucie ,ale po co siedzieć w samochodzie te 2 godz bo tyle mi zajęło całe obszywania.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Września 2025, 13:44:16 »
Na filmikach może i schodzi jak ta lala, u mnie nie chciała i drążąc temat w sieci nie byłem sam z tym problemem.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Września 2025, 13:51:52 »
nie byłem sam z tym problemem.
Kiera w tym aucie co wkleiłem fotę nie chciała zejść do tego stopnia że już mieliśmy sobie odpuścić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl