Autor Wątek: Aktualizacja nawigacji C-HR 2  (Przeczytany 9012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jendrek_pl

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Aktualizacja nawigacji C-HR 2
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Października 2025, 07:47:17 »
Mi ASO w CC powiedziało, że mam poczekać do końca miesiąca z aktualizacją.

Offline tomm

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 2
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Października 2025, 21:48:40 »
Ja już dwukrotnie aktualizowałem mapy i nie miałem żadnych problemów. Wcześniej pytałem mailowo Toyota Central Europe, czy zaktualizować mapy w ASO ale wysłali mi instrukcję, w jaki sposób samodzielnie pobrać i zainstalować.

Offline locarno

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TT
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Października 2025, 23:13:05 »
U mnie pojawiło się dzisiaj powiadomienie o aktualizacji "Aplikacji powiadomień". Ktoś wie czego dotyczy dokładnie?

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Października 2025, 11:51:08 »
wysłali mi instrukcję
Podzielisz się nią? Może wielkość pendrive ma znaczenie i format plików.
Aplikacji powiadomień
Jest taka aplikacja co zajmuje się wyświetlaniem "brak powiadomień" na tablecie.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline mati8201

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Skoda
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Grudnia 2025, 13:14:55 »
Ja wczoraj z moja Rav4 byłem na serwisie po raz drugi  po nie udanej aktualizacji mapy i błędzie. Za pierwszym razem zostałem odesłany i kazali czekać na telefon. Teraz przy okazji akcji serwisowej zwiazanej z wgraniem nowego oprogramowania do liczników. W serwisie wszystko wgrali od nowa obyło sie bez wymiany radia.

Offline d@mian

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota c-hr
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Grudnia 2025, 11:10:21 »
Ja wczoraj z moja Rav4 byłem na serwisie po raz drugi  po nie udanej aktualizacji mapy i błędzie. Za pierwszym razem zostałem odesłany i kazali czekać na telefon. Teraz przy okazji akcji serwisowej zwiazanej z wgraniem nowego oprogramowania do liczników. W serwisie wszystko wgrali od nowa obyło sie bez wymiany radia.

Jaką masz teraz wersję nawigacji? Kilka dni temu wyszła nowa aktualizacja Autumn 2025 Map Database update na portalu - może Spring 2025 wywalała błąd i dopiero ta nowa była w stanie to naprawić bez wymiany modułu.

Offline p50waw

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 2.0 PHEV
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Grudnia 2025, 15:42:49 »
Domniemuję że Japończycy zahardkodowali wielkość partycji FAT32 na 32GB i że musi to być pierwsza i jedyna partycja na pendrive, i musi być ustawiona w trybie MSDOS - ale byłbym wdzięczny za potwierdzenie.

Offline spetial

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR II 2.0 '25
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Grudnia 2025, 15:51:27 »
Domniemuję że Japończycy zahardkodowali wielkość partycji FAT32 na 32GB i że musi to być pierwsza i jedyna partycja na pendrive, i musi być ustawiona w trybie MSDOS - ale byłbym wdzięczny za potwierdzenie.

Tu masz wyciąg z instrukcji instalacji aktualizacji od Toyota, co prawda po niemiecku ale da sie skapnąć w zasadzie wymagają tylko formatowania w FAT32 i nic więcej specjalnie nie piszą.
27.06.2019: Toyota C-HR 1.8 Team Deutschland
26.06.2025: Toyota C-HR 2.0 Lounge PHEV ADP+Panorama

Offline tomiapage

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Grudnia 2025, 19:30:20 »
Dzis sobie wgrałem z pendrive aktualizacje map po złożeniu pena trwało to 10 minut. Ogólnie bez większych problemów ale cały proces porażka

Offline locarno

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TT
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Lutego 2026, 09:36:16 »
Czy coś się zmieniło w kwestii aktualizacji map? W e-sklepie jakiś czas temu mogłem pobrać aktualizację, a teraz pojawia się tam tylko Autumn 2025 Speed Limit Database update. Czy aktualizacja została zdjęta przez problemy z jej aktualizacją?

W esklepie jest odnośnik do strony https://www.toyota-mapupdates.eu/ ale one nie działa.Błąd This site is no longer valid. Please contact your dealer.

Offline d@mian

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota c-hr
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Lipca 2026, 13:23:40 »
Cześć ponownie,

wczoraj byłem na przeglądzie samochodem. Z racji, że aktualizacji sam już się nie tykam poprosiłem o aktualizację przede wszystkim map (Spring 2026) w ASO. Powiedzieli, że ogarną w cenie przeglądu. Na chwilę obecną auto uziemione w serwisie, a ja jeżdzę zastępczym. Powód? Podobno najpierw próbowali zaktualizować zdalnie (nie wiem jak, bo zawsze wyskakiwał błąd aktualizacji) ale cały proces dochodził do 1 minuty i zaczynał się od nowa... i tak w kółko... później podobno próbowali z pendriva i to samo... O dziwo, nie wyskakuje ten błąd, który był kiedyś (skończyło się wymianą systemu multimedialnego) tylko cały czas w zapętleniu się próbuje zaaktualizować. Generalnie powiedzieli mi, że mają pierwszy taki przypadek i nie wiedzą co z tym zrobić. Nie da się olać aktualizacji i odpuścić tematu, bo starych map też już nie ma

I jak się zakończyła sprawa bo u mnie przy aktualizacji to samo. Muszę sie umówić do salonu na wizytę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cała jednostka multimedialna wymieniona na gwarancji (zajmuje im to jakieś 2 - 2,5 godziny). Tym razem już ręcznie nie uda się go zaaktualizować choćbym chciał, bo kod usługi mapy (potrzebny do pobrania paczki ze strony) jest w systemie wygwiazdkowany. Tak czy inaczej nie zamierzam też tego robić, bo ewidentnie mają jakiś problem skoro jest tyle identycznych przypadków. Może OTA kiedyś zaciągnie jakąś aktualizację sama.... Podobno koszt wymiany poza gwarancją to 13 tys.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Lipca 2026, 15:40:04 »
Klasyka ASO Toyoty „Pierwszy raz coś takiego mamy”. Albo mówią to każdemu bo taki przykaz albo absolutnie nic tam nie robią, włącznie z wymianami filtrów w ramach płatnych przeglądów.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Art5

• Prawie Toyot
  • Samochód:: CHR24
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Lipca 2026, 16:27:04 »
Przepraszam za dwa poprzednie wpisy z treścią Nie. Miało być słowo nieśmiało, ale pisząc na macos po wpisaniu ś, od razy umieściło post i nie mam jak usunąć. Poprosiłem moderatora. A miało być:

Nieśmiało zapytam, jaka teraz jest aktualna wersja nawigacji w CHR 2gen? Ja mam 2200. Zauważyłem brak aktualizacji co najmniej od 09-2024. Nowe drogi powstałe w lutym, czy jeszcze wcześniej nie są naniesione choć sam ruch czy jakieś roboty drogowe się pojawiają. Dzisiaj w serwisie w czasie przeglądu potwierdzili, że nie zaktualizuje się online nigdy. Pół dnia siedziałem w tym serwisie i męczyli. Po czym miał być sukces. W domu mnie tknęło, sprawdzam wersję i dalej 2200. W historii aktualizacji też nie ma.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 31 Lipca 2026, 17:48:22 »
Mylisz wersje oprogramowania bazowego multimediów z aktualizacja siatki ulic. Ulicę niby się aktualizują na bierząco, no ale jest jak jest.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Art5

• Prawie Toyot
  • Samochód:: CHR24
« Odpowiedź #44 dnia: 31 Lipca 2026, 18:28:02 »
Tak, faktycznie, to jest wersja oprogramowania, a wersja map jest w menu nawigacja/aktualizacja, w międzyczasie byłem jeszcze pogmerać. Nie spisałem ich akurat bo byłem bez niczego, adekwatnie do temperatury niczym w piekle :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl