Autor Wątek: Corolla E21 TS Wygłuszenie maski  (Przeczytany 774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RW

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Corolla E21 TS Wygłuszenie maski
« dnia: 07 Października 2025, 07:00:17 »
Cześć, mam kilka mat butylowych z poprzedniego auta i stwierdziłem, że zamontuję je pod maską. Auto w sumie jest ciche ale skoro już są to nie zaszkodzi. Na koniec chciałbym je "zamaskować" matą wygłuszającą, której u mnie oryginalnie nie było i tak się zastanawiam nad kupnem takiej taniej za około 160zł z popularnego portalu. Nie zależy mi na jakichś możliwościach tłumiących a bardziej na estetyce. Tu moje pytanie, montowaliście kiedyś takie? Można kupić oryginalne lub z demontażu ale ceny egzemplarzy w dobrym stanie mnie nie zachęcają.

Pozdrawiam

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla E21 TS Wygłuszenie maski
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Października 2025, 07:23:08 »
Tu moje pytanie, montowaliście kiedyś takie? Można kupić oryginalne lub z demontażu ale ceny egzemplarzy w dobrym stanie mnie nie zachęcają.
Montowałem zamiennik i niestety był bardzo kiepskiej jakości. Oczywiście pewnie jest xxx firm tych mat i Ty może kupisz akurat "działającą" ale mi się nie udało. Mata OEM podeszła bez problemu. Niestety nic nie dało w wygłuszeniu tylko zmiana wizualna.

Offline RW

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2025, 12:42:05 »
Długo z tym jeździsz, trzyma sztywność itp.?
Zastanawiam się również nad podatnością na wysokie temperatury. Niby 120-150 stopni wystarczy.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Października 2025, 14:11:25 »
Długo z tym jeździsz, trzyma sztywność itp.?
Zastanawiam się również nad podatnością na wysokie temperatury. Niby 120-150 stopni wystarczy.
Niestety zamiennik (jakiś tam) stracił swoją formę z OEM nic się nie działo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl