Autor Wątek: Montaż haka w Corolli E21. elektryka  (Przeczytany 884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RW

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Montaż haka w Corolli E21. elektryka
« dnia: 14 Października 2025, 15:08:38 »
Cześć, chcę zamontować hak w E21 TS i tak się zastanawiam nad podpięciem elektryki. Ja kupiłem hak dedykowany ale wiązka już uniwersalna i tak się zastanawiam ponieważ gdybym kupił dedykowaną wiązkę, to zakończona jest ona wtyczką już gotową i gdzieś ją się wpina. Pomyślałem sobie, że może zamiast ciąć kable, to wpiął bym się w oryginalne gniazda, tylko nie wiem gdzie one się znajdują. Macie może jakieś foty lub schemat który pomógłby mi? Lampy mam ledowe jak coś, nie wiem czy jest jakaś różnica.

Offline daras404

• Początkujący
Odp: Montaż haka w Corolli E21. elektryka
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopada 2025, 11:45:26 »
Cześć.
Montowałem hak w mojej Toyocie Corolli 2,0 Hybrid HB z 2020r. kilka miesięcy temu przy użyciu dedykowanej wiązki m-ki Westfalia. Musiałem odnaleźć tylko dwa przewody świateł znajdujących się w pokrywie bagażnika: cofania i przeciwmgielne. Znajdują się one pod dywanikiem lewego nadkola. Pozostałe przedwody były podłączane na zasadzie przepinania wtyczek lamp tylnych. Wszystko było dokładnie opisane w instrukcji. Jedna uwaga co do instrukcji montażu haka f-my Steinhof który montowałem. Instrukcja nie uwzględna konieczności odkręcenia tylnych lamp, pod którymi z teg co pamiętam jest jeden zaczep zderzaka.

Offline RW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Listopada 2025, 16:20:29 »
O dzięki, powiedz mi jeszcze, to przepinanie polegało na wpięciu takiej "przelotki" czyli wpinasz w lampę przelotkę z kablami a od tyłu przelotki oryginalny kabel?
I jeszcze czy prąd również brałeś z wtyczki od lamp?

Offline RW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopada 2025, 15:14:23 »
Ja nie miałem przewodów pod okladziną rzadnych ale jest wtyczka w lewym tylnym słupku i bez problemu można podpiąć wsteczy i przeciwmgielny. Kolory brązowy dla przeciwmgielnego i liliowo-zielony dla wstecznego.

Offline donald7000

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Listopada 2025, 10:54:18 »
Przyglądając się wersją kombi (TS) na TAXI, zakładając że na 99% maja pełną butle "Lepszego Paliwa Gamoniu" nie macie wrażenia że tył auta szoruje po asfalcie ? Wygląda to tragicznie. Gdyby do takiego kompletu dołożyć jeszcze 3 rowery na platformie to z pewnością będzie szorować.

Macie jakiś patent na usztywnienie lub podwyższenie tylnego zawieszenia ?

Skąd zaopatrujecie się w zestawy montażowe haka ( do TS) ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl