Autor Wątek: Drganie podczas przyspieszania  (Przeczytany 685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline to_py

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla XI
Drganie podczas przyspieszania
« dnia: 18 Października 2025, 13:16:56 »
Witam forumowiczów serdecznie, od jakiegoś czasu borykam się z odczuciem drgań auta przy przyspieszaniu na wolnych prędkościach ( przedział od 30 do 60 km/h), w serwisie pierwsza diagnoza to półoś ale po wymianie nic nie uległo zmianie. Oczywiście prz kołach letnich i zimowych bez zmian. Serwis przekonuje mnie o specyfice pojazdu hybrydowego, niskim profilu opon ble, ble.... zbliża się drugi przegląd i nie wiem za bardzo co począć,   nie miałem wcześniej hybrydy więc pytam na forum czy tak może być.  Z góry dziękuję za odpowiedzi. Corolla  GR 2023.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline to_py

• Prawie Toyot
Odp: Drganie podczas przyspieszania
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Października 2025, 07:43:13 »
Dziękuję za reakcję i kierunek.  Pierwszy link jak najbardziej opisuje przypadłość mojego auta  ale niestety nie widzę rozwiązania i przyczyny pomimo deklaracji że po wizycie w ASO będzie odpowiedź.
Jak już pisałem wcześniej w ASO raczej przekonywano mnie ze tak ma być -nie pasuje mi to  bo jest to wyjątkowo irytująca przypadłość szczególnie w jeździe miejskiej.

Offline to_py

• Prawie Toyot
Odp: Drganie podczas przyspieszania
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudnia 2025, 11:47:16 »
Po dłuższej nieobecności znam odpowiedź o przyczynę drgań.... mianowicie okazało się że poprzefnia diagnoza była błędna,  nie półoś lecz poduszka silnika. Pozdrowienia dla specjalistów z Zielonej Góry.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl