Autor Wątek: Wymiana maglownicy oraz wałka kolumny w Priusie III z 2012 roku Czytaj więcej: h  (Przeczytany 648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jurek33141

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius III 2012
Sz Państwo, witam wszystkich! ) Mam kłopot, bo po wymianie przednich drążków stabilizatora pukanie/stuki zawieszenia z przodu Priusa pozostało. Zdaniem mechanika to trzeba wymienić lub regenerować maglownicę razem z wałem kierowniczym. Od jakich aut maglownica oraz ew wał kierowniczy na 100% pasuje do Prius III z roku 21012? Może od Aurisa II kombi 1.8 hybryda lift? Pozdrawiam i proszę o ew pomóc/poradę

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Wymiana maglownicy oraz wałka kolumny w Priusie III z 2012 roku Czytaj więcej: h
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Października 2025, 09:21:59 »
Widziałem kiedyś opis magla z priusa3 i był też dodany lexusct200h
Co do wałka to chyba pasuje od trójki czyli p3/ct/Auris.
Zweryfikuj to dobrze bo luzy na krzyżaku wałka są problemem w wielu modelach Toyoty.
Zacząłbym od tego bo magiel może jest ok.
No i uważaj na zamienniki.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Wymiana maglownicy oraz wałka kolumny w Priusie III z 2012 roku Czytaj więcej: h
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Października 2025, 12:16:22 »
Ogólnie to musisz pogadać z mechanikiem bo używki to loteria a regeneracja to też loteria ale z większym prawdopodobieństwem wygranej. Zadzwoń sobie do jakiejś firmy typu regeneruj.pl dowiedz się o koszt podstawowej i max opcji a potem skonfrontuj z tym co powie mechanik. Tu problem polega na tym że jak się zdecydujesz żeby było taniej to w razie awarii ponosisz koszty demontażu/montażu/wożenia do weryfikacji oraz ponownej geometrii.
Przy używce podobnie. Natomiast warsztaty które nie mają ogarniętego zaufanego punktu/sklepu z używanymi gratami średnio chcą w tym uczestniczyć bo potem jest trudno egzekwować gwarancję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl