Autor Wątek: Pożegnanie  (Przeczytany 831 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Pożegnanie
« dnia: 07 Listopada 2025, 22:47:05 »
Dziękuję wszystkim na tym forum, którzy mi pomagali, z którymi można było toczyć konstruktywne rozmowy, tym, których posty przynoszą nową wiedzę w temacie oraz tym, których wywody czyta się miło.
Sprzedałem swoją Ravkę, mam nadzieję szczęśliwemu nabywcy. Dla zainteresowanych, po 39 miesiącach wyszła utrata wartości 17,17%. Nie wliczam zmiany multimediów i wygłuszenia. Został mi hud, więc wystawię go na ol.x.
Podwozie auta wygląda bardzo dobrze, takoż wtyczka od AWDi. Także to, co widziałem na kanale dotyczącym konserwacji podwozia, mojej ravki nie spotkało. Co prawda przebieg ok. 18000 km, ale w zimie jeździła i śnieg lizała.
Teraz przesiadam się do mojej wiernej, trzydziestoletniej Corolli, aż wymyślę, co następne. Toyoty to świetne auta, ale całe życie nimi jeżdżę i chyba czas zmienić markę. Waham się pomiędzy hybrydą plug-in albo pełnym elektrykiem. Popytam jeszcze i się zorientuję co będzie dla mnie i mojej rodziny najlepsze. Nie wymieniam konkretnych modeli, bo nie chce tworzyć nowego wątku o tym samym, żeby jedni przekonywali drugich nad wyższością tego i owego.
W każdym razie gdyby nie to forum i osoby je tworzące nigdy bym auta nie wygłuszył (akurat to zleciłem), nie zmienił multimediów, czy wstawił szyb z plug-in (sam), nie dokonał żadnych modyfikacji, a tak wiem, że ten model nie jest straszny jeśli ma się śrubokręt, trochę odwagi, pomarańczowy dynks do podważania plastików i wiedzę, którą dzielą się pomocni Forumowicze.
Zaczynalem przygodę z tym forum od działu Corolli TNGA w 2019, gdy były tam puste trzy wątki. Robiłem update do aa/cp, pomagałem innym jak umiałem, a jak nie wiedziałem to się nie wypowiadałem. Teraz jedyne gdzie będę mógł coś wnieść, to dział "co po rav4", ale już tam dodałem swoje trzy grosze. Jednak będę czytał o czym piszecie i co się u Was dzieje z autami.
Wracając jeszcze do sprzedaży ravki, to uważam, że to był najlepszy moment. Za chwilę wchodzi szósta generacja, chińskie auta sprawiają, że wydawanie fury pieniędzy na auto z półki popularnych mija się z celem, a czwarty rok spowoduje znaczniejszą utratę wartości.
Jeszcze raz dziękuję, szerokości, niezawodności i zadowolenia ze swoich ravek życzę wszystkim. Oby wszystko u Was było dobrze, pozdrawiam.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Pożegnanie
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2025, 07:13:09 »
Pozdro! :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2025, 08:45:35 »
Wzsystkiego dobrego.
Samochod poszedl w prywatne rece czy do dealerskiego ASO?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Listopada 2025, 10:00:50 »
Do prywatnej osoby, ale faktura musiała być. Pan zadowolony bo pcc nie musi płacić.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Listopada 2025, 12:15:16 »
Ładnie podziękowanie , widać, że żyłeś tym forum.
Powodzenia i "wpadaj" tu od czasu do czasu. :-)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Listopada 2025, 13:34:44 »
Dzięki, pewnie że żyłem. Codzienne sprawdzanie Co kto napisał ciekawego i czytanie różnych spostrzeżeń to miła rzecz i czasem odskocznia od codzienności.

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Listopada 2025, 20:16:35 »
Dzięki, pewnie że żyłem. Codzienne sprawdzanie Co kto napisał ciekawego i czytanie różnych spostrzeżeń to miła rzecz i czasem odskocznia od codzienności.
Pozdrawiam Apek
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Listopada 2025, 22:22:56 »
Szerokości! :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl