Autor Wątek: Rav 4 V po 5 latach użytkowania - czy czekac na rav 4 VI?  (Przeczytany 21719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav 4 V po 5 latach użytkowania - czy czekac na rav 4 VI?
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Listopada 2025, 15:09:02 »
teraz pytanie, czy nie wycenić sobie jakiejś topowej wersji "starej" Rav 4...tylko to już mi znane od 5 lat :)

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Listopada 2025, 17:02:38 »
Rozmawiałem dziś z sprzedawcą, potwierdził mi że sprzedaż od przyszłego miesiąca i szacuje że nowa RAV4 zacznie się z 2 z przodu, wnioskując na podstawie włoskich cenników Aygo X oraz RAV4, ceny AygoX się pokrywają więc i RAV4 też powinny.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

• Toyot Leżący
  • *

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Listopada 2025, 16:06:49 »
cennik w Polsce ma pojawić się 1 grudnia, taką otrzymałem informacje.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Listopada 2025, 17:29:59 »
Rozmawiałem dziś z sprzedawcą, potwierdził mi że sprzedaż od przyszłego miesiąca i szacuje że nowa RAV4 zacznie się z 2 z przodu, wnioskując na podstawie włoskich cenników Aygo X oraz RAV4, ceny AygoX się pokrywają więc i RAV4 też powinny.

jeśli faktycznie bazowy model zacznie się od dwójki, to znak ze toyka odpuszcza nasz rynek i klęka przed chinolami. mam nadzieje ze tak się nie stanie, choć znając upór Japończyka wszystko może się zdarzyć..

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Listopada 2025, 17:38:32 »
Zrobią to samo co zawsze, cena bazowa z 4liter i przecena od razu, że niby okazja, mam alergie na takie akcje, a TCE ciągle to robi.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Listopada 2025, 20:04:49 »
to znak ze toyka odpuszcza nasz rynek i klęka przed chinolami.

tak właśnie jest, a każdy kto nie dopuszcza tego faktu do siebie, obudzi się z ręką w nocniku jak cała ue

https://x.com/J_Jakobowski/status/1991780548910456908

obrazek wart więcej niż tysiąc słów, z tego tygodnia: chiński urzędnik, z rękami w kieszeniach, łaja japońskiego dyplomatę.

i nie pisze tego randomowy typ z internetów tylko ten Pan:
https://www.osw.waw.pl/pl/eksperci/jakub-jakobowski

Wicedyrektor Ośrodka Studiów Wschodnich im. Marka Karpia, a także kierownik Zespołu Chińskiego OSW
« Ostatnia zmiana: 27 Listopada 2025, 20:07:58 wysłana przez SNCF »

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Listopada 2025, 20:31:02 »
Szanuję chińską myśl na różnych płaszczyznach i faktycznie ciekawym jest to co się dzieje z ich motoryzacją i ilością konkurencji dla samej RAVki nawet, chociaż np. MG HSowi nadal jeszcze brakuje napędu 4x4 i długotrwałych testów na użytkownikach, ale wyciąganie jednoznacznego wniosku z tego zdjęcia jest conajmniej powierzchowne. Nie podważając kompetencji autora odnośnie Chin chciałbym zauważyć, że wystarczy turystyczny wypad do Japonii, żeby zaobserwować, że oni z grzeczności kłaniają się wszędzie i wszystkim, nawet jalonki w Narze to robią do turystów. Nie zmienia to faktu, że Chiny zaczynają dominować na różnych polach i może takie przetasowanie jest potrzebne, żeby inni zeszli na ziemię, ale jednak kultorowo i obyczajowo do Japończyków im daleko, ale to oczywiście osobista opinia. :)

PS Można nawet pod tym postem na Xie doczytać podobną obserwację innego użytkownika i niżej odpowiedź autora, że to celowa propaganda Chin upokarzająca Japonię.

"Bardzo ciekawy opis!  dzięki za informacje.

Mały komentarz ode mnie, znającego nieco Japonię: akurat na tym obrazku, to Japończyk po prostu robi swoje "kata" i nie znaczy to NIC poza tym.  Chińczyk natomiast zachowuje się ostentacyjnie nie-po-chińsku i ... paradoksalnie traci twarz, i kiedyś za to zapłaci, ale nie dziś.
Oczywiście, z naszego europejskiego punktu widzenia, obserwujemy upokorzenie..."
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2025, 06:17:14 wysłana przez Colin »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Listopada 2025, 20:37:02 »
Bawią mnie te wszystkie zachwyty, że Chińczycy sprowadzili koncerny EU na ziemię i te muszą obniżać ceny, tylko w wielu miejscach Ci "entuzjaści" właśnie przed świętami dowiadują się, że firma nie tylko nie da następnej podwyżki, ale  jest zmuszona ich  "zredukować". Smutne, ale prawdziwe.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Listopada 2025, 22:23:30 »
Widzę w waszych komentarzach pewien żal, że napływ chińskich aut na nasz rynek nie wywołał większej reakcji ze strony Toyoty ani nie przełożył się na niższą cenę nowej RAV4 VI generacji. A jednak, mimo że chińskie modele są tańsze, wciąż największe zainteresowanie wzbudza właśnie ten samochód. Być może japoński producent patrzy po prostu kilka kroków do przodu albo potrzeba dużo więcej czasu.

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Listopada 2025, 07:02:56 »
Widzę w waszych komentarzach pewien żal, że napływ chińskich aut na nasz rynek nie wywołał większej reakcji ze strony Toyoty ani nie przełożył się na niższą cenę nowej RAV4 VI generacji.

Ne ma jeszcze cennika.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Listopada 2025, 07:10:15 »
Być może japoński producent patrzy po prostu kilka kroków do przodu
No właśnie może wie więcej niż Jan Nowak z tiktoka albo już się dogadał z tymi co mają szansę zostać na rynkach Eu.
Jedno jest pewne patrząc na Chińczyki przerażający jest inny wymiar tych marek. Jak łatwo jest sterować "masą" żeby robiła i mówiła to co ktoś gdzieś wymyśli i za co zapłacił. 
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2025, 07:19:42 wysłana przez ledziu »

Offline z1000

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: cztery zera
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Listopada 2025, 09:09:18 »
każdy kto nie dopuszcza tego faktu do siebie, obudzi się z ręką w nocniku jak cała ue

dziś oblizujesz rękę chińczyka a za jakiś czas będziesz przyjmował od niej razy, mam nadzieję, że z uśmiechem na ustach

wychwalanie kraju, w którym panuje dyktatura partii komunistycznej, występują obozy pracy przymusowej, ludzie są więzieni bez wyroków przez dziesiątki lat (tak, nadal tak się dzieje), nie masz możliwości wyrażania swoich poglądów (chyba, że są wyłącznie zgodne z linią partii) świadczy o ociężałości umysłowej osoby, która owe zachwyty m.in. tutaj umieszcza

czuwaj!
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2025, 09:12:44 wysłana przez z1000 »

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Listopada 2025, 15:10:10 »
dziś oblizujesz rękę chińczyka.... świadczy o ociężałości umysłowej osoby, która owe zachwyty m.in. tutaj umieszcza

leki wzięte? A może czas poprawić maturę z polskiego?

Pan mi wskaże jak cytując fakty i wskazując aktualną sytuację kogoś się popiera lub nie?

Jak wkleisz artykuł o blondynce to znaczy że automatycznie nie lubisz brunetek?

Jak Pan ogląda wiadomości w TV to to co pokazują to wina prowadzącej w studiu, tak jest!

To musi być łatwo tak żyć.

Ale nie jest Pan sam, z takim rozumkiem w PL żyją tysiące, proszę:
https://www.ofeminin.pl/swiat-kobiet/to-dla-nas-wazne/zagral-tyrana-w-domu-dobrym-zalala-go-fala-hejtu-myla-aktora-z-zagrana-postacia/k9ze8bz

Aktor dostaje pogróżki za rolę postaci którą zagrał, tak to jest prawda!

"Bardzo ciekawy opis!  dzięki za informacje.

Mały komentarz ode mnie, znającego nieco Japonię: akurat na tym obrazku, to Japończyk po prostu robi swoje "kata" i nie znaczy to NIC poza tym.  Chińczyk natomiast zachowuje się ostentacyjnie nie-po-chińsku i ... paradoksalnie traci twarz, i kiedyś za to zapłaci, ale nie dziś.
Oczywiście, z naszego europejskiego punktu widzenia, obserwujemy upokorzenie..."

A tu proszę, jednak można czytać, dzielić się wiedzą i wyciągać wnioski bez emocjonalnych bzdur.
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2025, 15:53:00 wysłana przez SNCF »

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Listopada 2025, 18:12:28 »
Widzę w waszych komentarzach pewien żal, że napływ chińskich aut na nasz rynek nie wywołał większej reakcji ze strony Toyoty ani nie przełożył się na niższą cenę nowej RAV4 VI generacji. A jednak, mimo że chińskie modele są tańsze, wciąż największe zainteresowanie wzbudza właśnie ten samochód.

mam żal wyłącznie o to, ze powoli zapominają jak się robi przyzwoite samochody, jednak znakomicie nie zapominają znacząco podnosić marże. w piątej generacji rav4 zapomnieli jak prawidłowo zrobić uszczelki drzwi; gdy jadę po mokrym to wciąż mam wrazenie ze któreś są niedomknięte. takiej wtopy po prostu nie sposób obronić, choć naprawdę lubię i szanuje ta markę..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl