Autor Wątek: Nawigacja  (Przeczytany 1358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tedy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
Nawigacja
« dnia: 16 Listopada 2025, 10:11:15 »
Witam! Czy korzysta ktoś z nawigacji Toyota w aucie,chciałbym się dowiedzieć jak się spisuje w trasie,i czy jest dokładna.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Odp: Nawigacja
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Listopada 2025, 10:18:29 »
Moim zdaniem wciąż przegrywa z Google Maps bo nie ma takiej dokładności jeśli chodzi o korki (efekt skali)

Offline btn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: YC ComfortTech
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Listopada 2025, 10:37:55 »
Ta nawi z toyot jest beznadziejna, nie ma wielu adresów, punktów, brak wyszukiwania głosowego. Kicha jakich mało.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Listopada 2025, 10:59:59 »
W RAV4 wyszukiwanie głosowe działa bardzo dobrze. W dodatku CarPlay umożliwia nawigację map Apple tylko na mapach offline…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline smigacz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: GR Sport 1.8
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Listopada 2025, 20:05:38 »
przejechalem na tej nawigacji te wakacjie Polska -Czechy - Węgry - Chorwacja i z powrotem. jak dla mnie jest ok i daje radę.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Listopada 2025, 23:35:15 »
Bardzo dobrze się spisuje w dodatku jak korzystasz z navi Toyota auto jest w Stanie teoretycznie tobie spalać jeszCze mniej paliwa biorąc pod uwagę że jedziesz z górki lub na górkę auto wie wcześniej ile musi mieć baterii etc.. chodzi o zwane predictive efficient drive ..
poza tym na Google maps ok masz trafić ale tylko tyle te mapy są kupione z toyoty Google jak cię wyprowadźi w maliny to pół biedy bo nikt za to nie płacił ale tu nie wyprowadzi Cię w maliny bo nie ma opcji takiej dane kupione a nie wprowadzane przez Wieśka z Ciechocinkamowimy o zmianach na mapie. . Do póki mają updates będzie spoko nawigacja ja jechałem do Grecji z nią i yanosikiem na zgłoś. Jeśli chodzi o adresy to czasem nawet Google daje D wtedy yanosik się spisuje numery domów w małych miejscowościach to jest.. ciekawy temat na Google Open street maps ma bardzo dużo adresów.
A próbowaliście glosowo wyszukiwać lub kazać autu aby coś robiło kiedy stoji a nie jeździ jest spoko glosowo tyle że jak jeździe nie za bardzo jarzy o co chodzi. Bardzo spoko opcja jak mam patrzeć w klawisze zamiast w drogę to wolę w drogę mam już kichę Kia sportage gdzie glosowo nie rozumie bo opcji takiej ni ma a w konsoli wszystko jest touch poprostu dramat podglaszam radio a tu klima sie włącza przez pomyłkę bo dotknąłem nie to za każdym razem. Bardzo niebezpieczne w toyocie jest o wiele lepiej.
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2025, 23:44:59 wysłana przez Ma-corolla »

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Listopada 2025, 06:11:56 »
Google jak cię wyprowadźi w maliny to pół biedy bo nikt za to nie płacił ale tu nie wyprowadzi Cię w maliny bo nie ma opcji takiej dane kupione a nie wprowadzane przez Wieśka z Ciechocinkamowimy o zmianach na mapie
No racja, w Toyocie zmiany są albo mocno spóźnione albo wcale ich nie ma i nawigacja cie spycha z nowej drogi xD
A co gorsza brak aktualnych danych i korkach sprawia że tracisz więcej czasu bo źle wybierzesz drogę którą jechać.
W nawigacji Toyoty masz here Maps (offline) albo mapbox (online). Skąd czerpią dane wg Ciebie? :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl