Autor Wątek: gdzie jest watek co zamiast rav4?  (Przeczytany 52365 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: gdzie jest watek co zamiast rav4?
« Odpowiedź #360 dnia: 20 Sierpnia 2026, 16:05:57 »
Nowej wersji nawet nie oglądałem , nie będę zmieniał przez jeszcze kilka lat .
"I to jest słuszna koncepcja" :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #361 dnia: 20 Sierpnia 2026, 16:13:46 »
Nowa wersja jeździ jeszcze przyjemniej niż dotychczasowa. Wiele miejsc poprawili, m.in. zawieszenie,  wycie , prowadzenie, .... Warto odbyć jazdę próbną.
Ja też na razie nie zmieniam bo po co jeśli dotychczasowa wersja jest jak nówka funkel nie śmigana.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #362 dnia: 20 Sierpnia 2026, 17:07:47 »
Co z tego że ludzie od hybrydy zrobili swoją robotę jak księgowy przyszedł i wstawił najtańszy czarny plastik jaki znalazł, wstawił go WSZĘDZIE i nawet nie oświetlił tego kolorkiem.
Znaczy dla nas, frajerow płacących ćwierć bańki, Pan Chińczyk wymaga to i miękka deska z ambientem dla Pana Chińczyka się znalazła, sensowne multimedia się znalazły, i to wszystko za dużo mniejsze pieniądze.
No ale na frajera Europejczyka czy Amerykanina można pluć do woli bo wszystko weźmie z połykiem i jeszcze grzecznie rok poczeka na odbiór.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #363 dnia: 20 Sierpnia 2026, 19:15:18 »
No ale na frajera Europejczyka czy Amerykanina można pluć do woli bo wszystko weźmie z połykiem i jeszcze grzecznie rok poczeka na odbió
Może zastanów się nad złagodzeniem nienawiści do Tojoty bo ja nie czuje się frajerem i pewnie większość z nas też nie pomimo że jeżdżą Toyotami i są Europejczykami. Do tego Twoje stwierdzenia pt."branie z połykiem" średnio nas obchodzą bo ja kupowałem Toyoty bez wykonywania dodatkowych czynności. Proponuję opanować emocje.

I jeszcze jedno jak już chcesz punktować Toyotę to zrób to za coś konkretnego a nie za brak lampeczek ozdobnych kabiny.

A do tego jak tak Ci ciąży Toyota to sprzedaj ją i kup Chińczyka. Logiczne?
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2026, 19:35:31 wysłana przez ledziu »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #364 dnia: 20 Sierpnia 2026, 20:11:41 »
brak lampeczek ozdobnych kabiny
A są? W wersji EU/US nie ma, w chińskiej są, tak jak i inne ulepszenia pewnie jak np. klejone szyby w HEV. Czy chińska wersja jest zdecydowanie tańsza? Oczywiście. Więc gdzie się mijam z prawdą? Jeśli pasuje ci jazda rikszą za ćwierć bańki byle by koła się kręciły to spoko, twoja kasa. Ja oczekuję przyzwoitego poziomu wykonania, takiego jak z poprzedniej generacji. No co za przypadek, chińska RAV4 dokładnie taki poziom oferuje. Więc jaki mógł być powód by obniżyć jakość wersji EU/US, jednocześnie zachowując go dla chińskiego rynku, inny niż oczekiwanie że EU/US klient to przyjmie i zapłaci jeszcze więcej, w końcu ceny znowu wzrosły?

Muszę sprzedać swoje auto żeby ktoś mi pozwolił krytykować wielomiliardową firmę, ciężkie czasy.

PS. Sam siebie uważam za ciężkiego frajera kupując Toyotę, więc w ten sposób się wypowiadam o ich właścicielach, jeśli ten fakt wystarczy by ci zepsuć dzień, no to sorry that makes you feel that way.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2026, 20:23:16 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #365 dnia: 20 Sierpnia 2026, 21:10:25 »
Rynek weryfikuje wszystko, jak jest popyt to producent może sobie pozwolić  na bardziej oszczędne podejście - no ale to się z czasem zmieni (nasz rynek się skurczy) i sama legenda już nie wystarczy wtedy tak jak i w chinach będziemy mieli lepsze wykonanie - tylko czy  to Toyocie wystarczy aby odzyskać swoją poprzednią pozycję. ?

Co by nie mówić to motoryzacja zmienia się właśnie na naszych oczach - wokół widać coraz więcej elektryków i coraz więcej chińczyków, a praktycznie  prawie każdy salon oferuje też obok swojego głównego produktu jakieś chińczyki. Niedługo może i dealerzy Toyoty też będą oferowali i chińskie samochody. :)

Offline marekg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4 LE 2025
« Odpowiedź #366 dnia: 20 Sierpnia 2026, 21:36:25 »
brak lampeczek ozdobnych kabiny

Sam siebie uważam za ciężkiego frajera kupując Toyotę

Kupujesz takie coś, wsiadasz do wozu i nie masz prawa czuć się frajerem

413204-4-13" border="0
<a target='_blank' href='https://pl.imgbb.com/'>dodawanie zdjęć do artykułów[/url]

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #367 dnia: 20 Sierpnia 2026, 21:44:11 »
marekg  - cytuj dokładnie  albo śmiesznie:-(

Offline marekg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #368 dnia: 21 Sierpnia 2026, 00:23:43 »
Bo już się nie chce czytać tego narzekactwa na pierdoły i tych śmiesznych proroctw upadku Toyoty przez chińską motoryzacje.
Przecież wiedzieliście co kupujecie
jak wam na tyle nie pasuje to sprzedać i kupić coś innego, dzisiaj aut jest do koloru do wyboru

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #369 dnia: 21 Sierpnia 2026, 08:39:07 »
Kupiłem, zapłaciłem ponad 200k za produkt to jak mi się coś nie podoba to o tym mówię i kropka. Nie jestem Ziętarskim, który bierze pieniądze za pudrowanie.  Nie trzeba też czytać tego co piszę.

Offline marekg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #370 dnia: 21 Sierpnia 2026, 10:00:28 »
Twoje pieniądze więc wydajesz na co chcesz, ale wydałeś ponad 200k i nie widziałeś że jest plastikowy w środku ? i nie ma takich gadżetów jak Chińczyk ? Przecież musiałeś zapoznać się z wyglądem, i jakością wnętrza.
A jeśli i tak ją kupiłeś to miej pretensje wyłącznie do siebie.
Nie chodzi mi o to że nie można krytykować ale ty krytykujesz nie awaryjność  nie za duże spalanie nie to że jakieś systemy nie działają itd. tylko wygląd że tanie plastiki i że się nie świeci jak Chińczyk.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #371 dnia: 21 Sierpnia 2026, 10:17:57 »
Muszę sprzedać swoje auto żeby ktoś mi pozwolił krytykować wielomiliardową firmę, ciężkie czasy.
Niczego nie musisz ale nie wyzywaj od frajerów ludzi którzy mają inny pogląd niż Ty albo najzwyczajniej w świecie są realistami i wiedzą na co się godzą kupując auto XXX.

Przy normalnej moderacji forum za takie epitety względem innych osób połączone z chamówą z podtekstami ("wezmą z połykiem") miałbyś sporo czasu na odpoczynek od forum.
No ale wiadomo jak brak dzień dobry już jest godny zauważenia natomiast takie "ciepłe" występy już nie.
Swoimi przemówieniami przypominasz bardzo mocno dwóch innych panów z tego forum, ba nawet używasz tego samego słownictwa i masz ten sam parasol ochronny... Ciekawe czemu ? No ale nic nie zadawajmy trudnych pytań bo moja szklana kula przepowiada ciszę w tej sprawie.
Twoje pieniądze więc wydajesz na co chcesz, ale wydałeś ponad 200k i nie widziałeś że jest plastikowy w środku ? i nie ma takich gadżetów jak Chińczyk ? Przecież musiałeś zapoznać się z wyglądem, i jakością wnętrza.
A wiesz co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim ? To że rozumiem jak byłby wybór, rozumiem jak rozmowa byłaby o jakimś produkcie małej firemki która ręcznie składa auta a tu co mamy ?
A no mamy korporację i nic więcej a jej podstawowy produkt jest tylko zwykłym blaszanym pudełkiem które ma pojechać z punktu a do b. I czy skorzystamy z korporacji XXX czy yyy co się zmieni ?
A no zakres chłamu które nam mniej lub bardziej odpowiada. Jedno korpo da nam tandetę z plastiku po stronie kierowcy inne po stronie pasażera a inne jeszcze korpo pod maską.

Potem spindoktorki od reklamy i zachowań konsumenta dostając na tacy wszystkie info z auta jak jeździmy, co robimy, co używany a potem tworzą strategię. Nagle produkt masowy jest personalizowany, nadaje się mu cechy których nie posiada czyli ma o wyrażać styl jego właściciela, ma być....czymś więcej niż tym czym realnie jest.

Potem zaskoczenie i rozczarowanie że nie jest tak jak na focie/reklamie... tylko nasze oczekiwania pobudzone bo miało być już jak w Maybachu a dalej nie jest.

« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2026, 10:47:39 wysłana przez ledziu »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #372 dnia: 21 Sierpnia 2026, 10:49:26 »
Nie wyzywam konkretnej osoby, tylko bezimienną grupę klientów na około 3,8 miliona pojazdów rocznie, do której ja też należę. "Frajer" to też w mojej opinii dyskusyjna obelga, jeśli ktoś ma ochotę konfrontować się z kimś za takie słowo to w mojej opinii ma za krótki lont.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #373 dnia: 21 Sierpnia 2026, 13:28:58 »
Bo już się nie chce czytać tego narzekactwa na pierdoły i tych śmiesznych proroctw upadku Toyoty przez chińską motoryzacje.
Przecież wiedzieliście co kupujecie
jak wam na tyle nie pasuje to sprzedać i kupić coś innego, dzisiaj aut jest do koloru do wyboru
Te wieszczenia są od dobrych paru lat. W międzyczasie  Toyota została największym producentem samochodów na świecie i ma pozycję lidera w wielu krajach i segmentach na świecie.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #374 dnia: 21 Sierpnia 2026, 13:34:43 »
No ale na frajera Europejczyka czy Amerykanina można pluć do woli bo wszystko weźmie z połykiem i jeszcze grzecznie rok poczeka na odbió
Może zastanów się nad złagodzeniem nienawiści do Tojoty bo ja nie czuje się frajerem i pewnie większość z nas też nie pomimo że jeżdżą Toyotami i są Europejczykami. Do tego Twoje stwierdzenia pt."branie z połykiem" średnio nas obchodzą bo ja kupowałem Toyoty bez wykonywania dodatkowych czynności. Proponuję opanować emocje.

I jeszcze jedno jak już chcesz punktować Toyotę to zrób to za coś konkretnego a nie za brak lampeczek ozdobnych kabiny.

A do tego jak tak Ci ciąży Toyota to sprzedaj ją i kup Chińczyka. Logiczne?
Skądinąd Toyota (a dokładniej Lexus) potrafiła zrobić ładne podświetlenie ambientowe bez festyniarskich pasków ledowych.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl