Autor Wątek: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa  (Przeczytany 23855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
Odp: Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Listopada 2025, 15:22:54 »
No to se sam potwierdzę, bo akurat byłem w ASO i przy okazji spytałem. Tak. Od dwóch tygodni jest kampania na tą wtyczkę. Moje auto z końcówki 2021 roku z drugą wersją wtyczki (czyli bez uszczelek, pianek itp ale z otwartą obudową) jest objęte. Mogę się umówić na sprawdzenie i ewentualną wymianę.
Oo, to ciekawe, ciekawe też czy w ogóle informują o tym ludzi czy trzeba samemu się dowiedzieć i do którego roku ta akcja obowiązuje.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Listopada 2025, 16:35:23 »
No to jest ciekawe. Mnie pan sam pytał skąd się dowiedziałem. Na portalu MyToyota po moim winie żadnych kampanii nie znajduje.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Czarnybubu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR'25 ; RAV'25
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Listopada 2025, 07:23:33 »
To chyba trochę czasu mija zanim pamięć wyswietlacza zaczyna padać (na reddicie pisali że kilka lat), może priorytetowo odpalili kampanię dla wcześniejszych modeli.  U mnie po sprawdzeniu Vinu również mam komunikat brak akcji serwisowych.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Listopada 2025, 07:38:47 »
Bo na stronie dla Klientów nie jest aktualizowane na bieżąco
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Listopada 2025, 07:42:17 »
Bo na stronie dla Klientów nie jest aktualizowane na bieżąco
Ciekawe dlaczego? To samo w  innych markach z którymi miałem do czynienia (poza BMW), po VIN nic, a na miejscu akcja.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Listopada 2025, 09:59:59 »
Może chcą po prostu uniknąć nawału klientów i dawkują tą wiedzę. Sporo aut w przeciągu roku pojawi się i tak na przeglądzie to im przy okazji sprawdzą, a resztę z czasem poinformują. Przyjęcie auta tylko na ta robotę to większa strata czasu niz zrobionie tego przy okazji przeglądu.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline topoll

• Toyot Spamer
Bezpłatna Obowiązkowa Kampania Bezpieczeństwa
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Listopada 2025, 16:29:10 »
Zajrzałem dziś do Toyoty spytałem. U mnie są dwie akcje serwisowe.
Tylne złącze i zegary.
W sumie 6h mam zarezerwować na to. Ale termin dopiero 22 grudnia. Wtedy nie mogę to mają się odezwać po nowym roku.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline janki111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV Style
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Grudnia 2025, 09:37:43 »
U mnie również brak informacji o akcjach, zadzwoniłem do salonu to są w sumie 3 - zegary, asystent parkowania no i sprawdzenie wiązki. Umóiony na 11.12. Także dzwonić i się dowiadywać
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black, MY24

Offline kynios

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Grudnia 2025, 19:45:44 »
Tylne złącze i zegary.
W sumie 6h mam zarezerwować na to. Ale termin dopiero 22 grudnia. Wtedy nie mogę to mają się odezwać po nowym roku.
Z tymi 6 godzinami to wariant bardzo optymistyczny. U mnie zajęło im to dwa dni. Po małej awanturze dali auto zastępcze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Grudnia 2025, 08:35:29 »
Mój serwis "widzi" dwie akcje serwisowe - przeprogramowanie sterownika układu wspomagania parkowania oraz zmiana oprogramowania zestawu wskaźników. O wtyczce cisza.
Napisałem maila na klient@toyota.pl - podali ww. kampanie a w kwestii wtyczki odpisali, że "Pana pojazd nie jest objęty kampanią dotyczącą naprawy wiązki tylnego silnika trakcyjnego".

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Grudnia 2025, 09:04:53 »
Tylne złącze i zegary.
Z tymi 6 godzinami to wariant bardzo optymistyczny. U mnie zajęło im to dwa dni. Po małej awanturze dali auto zastępcze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dlatego wolę to zrobić po nowym roku.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #26 dnia: 02 Grudnia 2025, 09:06:00 »
O wtyczce cisza

Ta "akcja" nie jest widoczna w systemach Toyota Motor Europe, nie jest też zgłoszona do TDT
(powiadomienia o podjętych przez producentów akcjach serwisowych mają być kierowane od dnia 3 lutego 2025 r. do Dyrektora Transportowego Dozoru Technicznego)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Grudnia 2025, 11:04:07 »
Pojechałem właśnie na przegląd 3 letni
zapytałem czy moze mi przysługuje cośtam ze złączką HV, Pan powiedział że tak mają to zaplanowane dla mnie więc auto zsotaje na dłuzej.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 03 Grudnia 2025, 11:25:02 »
Też sobie to na przegląd zostawię. Gdzieś w marcu/kwietniu mi wypadnie czyli po zimie. Bardziej zgnije to może wymienią, a nie tylko posmarują woskiem  :grin:
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline wietur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 24 EXE
« Odpowiedź #29 dnia: 03 Grudnia 2025, 13:09:58 »
Byłem wczoraj. Czas trwania u mnie to od 12.30 do 16.00. Przy okazji poprosiłem o sprawdzenie akumulatora po 1,5 roku bo pojawił mi się komunikat o słabym naładowaniu baterii. Powiedziano mi, że w trakcie programowani zegarów i sterownika nie mogą naładować akumulatora. Przy odbiorze auta powiedziano mi, że sprawdzili "na szybko" i mam 65% naładowania ale dokładna diagnostyka trwa 5 godzin (2 krotne sprawdzenie po naładowaniu) i muszę się na to ponownie umówić. Wtedy podejmą decyzję czy akumulator zostaje czy będzie wymieniony. Zapewnili mnie, że na ten czas dostanę auto zastępcze. Na razie ładuję aku w garażu i zobaczę co dalej, czy komunikat będzie mi się powtarzał. Pozdrawiam.

Uzupełnienie.
Wczoraj od dilera do domu mam 120km. Wracam z garaż akumulator naładowany. Zaglądam do apki i co widzę? Komunikat z dzisiaj o godz 7.20 a więc przed podpięciem prostownika o godz 10.00

"Akumulator rozruchowy jest mocno rozładowany, a jego sprawność rozruchowa jest zagrożona, jednak nadal można prowadzić pojazd. Aby naładować akumulator, należy jeździć przez co najmniej 30 minut."
Ja wracałem wczoraj 120 km przez 2 godz. a KOMUNIKAT MAM Z DZISIAJ Z 7.20.

ORAZ kolejny komunikat w aplikacji:

" Niski poziom naładowania... Akumulator rozruchowy jest mocno rozładowany, a jego .... 3 grudnia 2025"

Czyli co? Wypścili mnie z serwisu uprzednio rozładowując mi akumulator? A on przez 2 godz. jazdy się nie naładował?
Co o tym myślicie.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2025, 14:08:43 wysłana przez wietur »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl