Autor Wątek: Akcja naprawcza: aktualizacja oprogramowania zestawu wskaźników  (Przeczytany 11047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
Odp: Akcja naprawcza: aktualizacja oprogramowania zestawu wskaźników
« Odpowiedź #45 dnia: 02 Lutego 2026, 08:54:57 »
strona-bubel nie pokazuje aktualnego stanu kampanii lub świadomie nie są pokazywane
tamta kampanie o hamowaniu na luku mi pokazala, wiec na krytyczne sprawy sie przydaje

Offline Wojtekfancalcio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corol 1.8 TS 23
« Odpowiedź #46 dnia: 07 Lutego 2026, 08:29:54 »
Ja już po aktualizacji, niecałe 2,5h

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Marca 2026, 10:53:12 »
Jestem właśnie po aktualizacji - czas 2h. Corolla 1.8 GR TS 2023R  . Nic się nie zmieniło - widget czujników w kołach jak znikał tak znika nadal , a miałem nadzieję , że rozwiąże to ten problem ...

Offline Rosomak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Kwietnia 2026, 20:30:58 »
Nic się nie zmieniło - widget czujników w kołach jak znikał tak znika nadal , a miałem nadzieję , że rozwiąże to ten problem ...
U mnie to samo. Corolla sedan 2024 1,8H po akcji serwisowej i nadal widżet z cisnieniem znika po wyłaczeniu zapłonu.

Offline valnoise

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #49 dnia: 01 Maja 2026, 22:26:22 »
U mnie akcja naprawcza sprawiła, ze widget cisnienia w kolach zostaje po restarcie. TS 1,8 2024

Offline p.i.x.e.l

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Maja 2026, 22:14:28 »
W wielu krajach zaczęła się ostatnio pojawiać aktualizacja oprogramowania zestawu wskaźników poprzez OTA, więc pewnie kwestia czasu i pojawi się w Polsce. Użytkownicy meldują, że czas aktualizacji to około 40 minut.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Akcja naprawcza: aktualizacja oprogramowania zestawu wskaźników
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Maja 2026, 23:07:22 »
Specjalnie dla tej informacji zalogowałem się do Toyota-tech i mieszasz mocno informacje. Według biuletynu dla Corolli/Corolli Cross/bz4X pojawiła się aktualizacja pakietu TSS w wersji 02.02/02.03 poprawiającą:

"Expansion of the operating range of the low-speed acceleration suppression"
It uses camera and millimeter-wave radar to detect obstacles faster and expand the range of response in case of unintentional use of the accelerator pedal. If the accelerator pedal is pressed strongly while driving at low-speed and the system determines that there is a possibility of collision with an obstacle, the system suppresses sudden acceleration by suppressing the output of the engine (hybrid system) and braking. When activated, a buzzer will sound, and a warning message will be displayed on the multi-information display.

"Improvement of the pre-crash safety function"

Z ciekawostek to dawno temu ktoś kiedyś narzekał tu na forum że mu bass w JBLu przerywa, to była ostatnio zmiana poprawiająca to, ale jest to inny wzmacniacz, wymaga wymiany komponentu. Poprawiony był montowany od 3.11.2025, a biuletyn z informacją pojawił się 8.4.2026. Szybka informacja, nie ma co.

Ostatnia aktualizacja MM21 jest z lipca 2025.
« Ostatnia zmiana: 21 Maja 2026, 23:16:18 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline p.i.x.e.l

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Maja 2026, 23:44:16 »

Ja za to widzę na ekranie aktualizację z kodem kampanii dotyczacej zestawu wskaźników.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Akcja naprawcza: aktualizacja oprogramowania zestawu wskaźników
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Maja 2026, 05:49:19 »
Jaka jest data produkcji twojego auta? Wydawało mi się że taka aktualizacja nie jest możliwa zdalnie bo nie ma pełnej komunikacji między zegarami a multimediami, między innymi dlatego nie można zdalnie dodać skrótu do wyciszania RSA bez nowego softu zegarów. Jakiś sens dla mnie by to miało gdybyś miał już taki skrót. Oczywiście to są gdybania laika bez głębszego zrozumienia działania tych systemów.
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2026, 06:13:53 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #54 dnia: 22 Maja 2026, 06:33:42 »
Serwisy nie ogarniają już tego bo wykonanie akcji dla wszystkich objętych pojazdów zajęłoby ponad rok a przecież przeglądy przeglądy kasa kasa a nie ochłapy z gwarancji, gdzie akcje robiło się 2 godziny, a tu jeszcze Proace zepsute stoją w kolejce i też na milion akcji serwisowych a ludzi brak to Panie Kierowniku trza auto Klienta do garażu schować żeby nie widział że stoi nieobsługiwane :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline p.i.x.e.l

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 22 Maja 2026, 07:15:34 »
To zdjęcie pochodzi z brytyjskiego forum corolli, gdzie pierwsi użytkownicy raportują takie aktualizacje, ale nie tylko oni, bo w innych krajach rownież sie pojawila.
 Mam swoją teorię, dlaczego wycofali gotową aktualizację multimediów z wyłacznikiem "pikacza" o której gdzieś juz wspomniał Colin. Uważam, że chcą najpierw zaktualizować wskaźniki, żeby ludzie im nie zapychali serwisów z niedziałającą ikoną, dlatego pojawi się jako druga. A jak Colin napisał wyżej mają już co robić :)
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2026, 07:17:09 wysłana przez p.i.x.e.l »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #56 dnia: 22 Maja 2026, 08:17:40 »
Jezus Maria przecież chyba mogą kupić AWSa czy innego Azure jak im brakuje infrastruktury. Aż takim archaizmem chyba nie są bo by już pewnie nasze dane latały po darkwebie
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Lipca 2026, 11:14:53 »
Ponadto próbowano zaktualizować u mnie radio do wersji 2202 - niestety bez powodzenia. Podpięcie pendrive, szuka szuka i szukanie znika. Wersja softu podobno pod to radio. Temat będę próbował ponowić w innym aso.

w razie W oprogramowanie jest poprawne i wszystko działa / się aktualizuje z USB

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl