Autor Wątek: Uruchamianie klimatyzacji w aplikacji  (Przeczytany 4094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bromden

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris Cross
Uruchamianie klimatyzacji w aplikacji
« dnia: 25 Listopada 2025, 20:08:21 »
Jakiś czas temu kupiłem roczną Yaris cross, jak na razie wszystko jest w porządku poza działaniem aplikacji MyToyota. Wszystkie funkcje są aktywne, mogę ją zdalnie otworzyć, zamknąć, włączyć światła awaryjne ale jeśli chodzi o klimatyzację to muszę stać w odległości do 10 metrów od samochodu żeby ją włączyć. Z jednej strony słyszałem że jest to możliwe z większej odległości, ale jak zadzwoniłem do serwisu Toyoty to zostałem poinformowany, że tak właśnie powinno być bo uruchamianie silnika spalinowego gdy nie ma właściciela w pobliżu jest niezgodne z prawem. Jak to jest u Was, możecie korzystać z tej funkcji np z odległości 200 metrów?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Uruchamianie klimatyzacji w aplikacji
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Listopada 2025, 20:16:26 »
Jakie są zamontowane alarmy czy tam immobilizery?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline bromden

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Listopada 2025, 20:58:45 »
Samochód posiada system antykradzieżowy BLE42.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Listopada 2025, 21:01:20 »
zadzwoniłem do serwisu Toyoty

Tyrknij tam jeszcze raz i umów się z nimi na poprawę montażu tego dziadostwa, które montują.
Świetne też brednie sprzedają Klientom przez telefon
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline bromden

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Listopada 2025, 21:05:22 »
Czyli to może być powodem, tego że nie mogę włączyć klimatyzacji z większej odległości ?

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Listopada 2025, 21:13:55 »
Jak ktoś tak ustawił zabezpieczenie, żeby obecność breloka/karty/pastylki była wymagana do uruchomienia zdalnego, to tak.
Ale poprawnie zrobione będzie działać choćbyś był na innym kontynencie.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Listopada 2025, 16:01:51 »
Jeśli trzeba stać blisko samochodów aby odpalić klime to polecam folię przeciwsłoneczne takowe mamy w Grecji i zostawiamy trochę okna otwarte i wszystko jest ok. Z drugiej strony w Polsce nie jest ja ciepło aby używać klimy . No ale kto co lubi .
Polecam wideo do obejrzenia … https://m.youtube.com/watch?v=HjECTpzBWqo&pp=0gcJCRUKAYcqIYzv
Polubić kanał i rozsyłać komu jest za ciepło w aucie !
A apropos blaknięcia w autach w Polsce video https://m.youtube.com/watch?v=d56xa3km5H4

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Listopada 2025, 21:47:46 »
Wiesz ze zdalne włączenie klimatyzacji włącza też grzanie kabiny i do tego np mi przede wszystkim służy?
Jak jest zimno to automatycznie włącza się grzanie przód i tył i wspomaganie ogrzewania grzałką PTC
Ale skoro jesteś w Grecji to możesz się cieplej ubrać i wyjdzie na to samo co wsiadanie do rozgrzanego i odmrozonego auta :)
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2025, 21:49:38 wysłana przez hindus »

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Listopada 2025, 23:51:02 »
Kolega hindus pisało o klime więc pisałem o klimie inaczej twierdzę że samochody nie powinne być takie same w ręcz identyczne co jadą do Polski i te co jadł do Fracji , Hispani, Cypru, i Grecji . A one są auto do Polski powinno mieć wszystkie ogrzewana kierownicę i fotele oraz jeśli można  podgrzewane kabiny na programowanie na starcie. W innych krajach inne zeczy .. 
Jeżeli Yaris cross jest w stanie ogrzać kabinę to super opcja “wow” - wchodziłem w to z apki ale tam NIE ma temperatury a po drugie widziałem tylko o klimie mowa a klima to klima zastanawiałem się potem jak niby mają to odgrzać jak wszystkie auta mają kaloryfer po ciepłym silniku (grzanie ).
Jeśli jest taka opcja daj znać jak to zrobić interesuje mnie też.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Grudnia 2025, 07:16:09 »
Jak auto ma opcje zdalnej klimatyzacji to znaczy że ma klimatyzację automatyczną więc ustawiasz temperaturę i samochód robi co w jego mocy żeby taka właśnie była. Zależnie od rocznika jest opcja wyboru temperatury z aplikacji albo wybrana zostanie ta jaka ostatnio była na panelu w samochodzie. Grzanie następuje przez ciepło uruchomionego silnika i grzałkę jeśli jest
« Ostatnia zmiana: 01 Grudnia 2025, 07:20:08 wysłana przez hindus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Grudnia 2025, 22:37:06 »
@Ma-corolla "klima to klima"... no właśnie tak! Klima nie tylko chłodzi, ale też utrzymuje temperaturę, a jeśli na zewnątrz jest zimno, a masz ustawione np.24°C to co robi Twoim zdaniem? 
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline yellow_pan

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris Cross AWD
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Lutego 2026, 12:44:15 »
Załączam ogrzewanie kabiny, szyby przedniej i/lub tylnej z dowolnego miejsca. Mogę być w sąsiednim mieście.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl