Autor Wątek: system mulimedialny nie czyta USB + wymiana oleju w ecvt  (Przeczytany 1623 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gradzki

• Prawie Toyot
  • Samochód:: camry 2021
system mulimedialny nie czyta USB + wymiana oleju w ecvt
« dnia: 02 Grudnia 2025, 20:57:24 »
czesc wszystkim, jestem posiadaczem camry prestige 2021, jestem ze szczecina. Moj system mulimedialny nie widzi pendrive z muzyka. Gdy podlacze to na ekranie okienko USB nie jest podswietlone i niemoge wybrac usb. Czy ktos z was miał taki problem? Czy to jest problem soft? wyczytalem ze trzeba wylaczyc android i carplay, zrobilem to ale nie pomoglo. A moze jakies reset systemu mulimedialnego? czy jest taka mozliwosc?
Drugie pytanie to czy ktos z was jest ze szczecina i wymienial olej w skrzyni ecvt? Auto kupowalem w gdansku "toyota pewne auto" gdy spytalem w salonie to powiedzieli ze producent nie zaleca. No ja raczej jestem za tym zeby wymienic ten olej? czy ktos z was wymienial?

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: system mulimedialny nie czyta USB + wymiana oleju w ecvt
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudnia 2025, 21:38:25 »
Moj system mulimedialny nie widzi pendrive z muzyka
1. Do którego gniazda USB wsadzony jest pendrive?
2. Jak duży (GB) jest ten pendrive?
3. Pendrive jest sformatowany na FAT32?

Offline gradzki

• Prawie Toyot
  • Samochód:: camry 2021
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Grudnia 2025, 12:01:05 »
podlaczalem pendrive 8gb i 32g, formatowalem zarowno na fat32 oraz ntfs i dalej nic. gdy podlacze telefon tdo tego gniazda to telefon laduje sie, oczywiscie mowie o gniezdzie kolo zapalniczki.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2025, 12:07:36 »
wygląda na problem z softem od radia, 8GB z FAT32 powinien działać jak nic
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Daro750

• Początkujący
  • Samochód:: Camry 2021
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Stycznia 2026, 16:00:32 »
Witam!
Też miałem problem z odczytem pendriva 128gb.Sformatowałem go Rufusem w FAT32,chodzi bez problemu.Co zaś tyczy się skrzyni biegów wchodzi tam ok 4litrów ATF WS,bardzo łatwa wymiana,nie trzeba korzystać  z ASO,każdy warsztat,który robi wymiany olejów poradzi sobie bez problemu .Czy nawet w domowym garażu z kanałem można to zrobić.Dwa korki spustowy i napełniający,nie ma filtów jak w zwykłych automatach.Napełnia się do momentu ,aż zacznie się przelewać.Myśle,ze nie trzeba słuchać tego co mówi ASO,każdy ojej się starzeje.

Offline malpanamaxa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2026, 15:34:25 »
czesc wszystkim, jestem posiadaczem camry prestige 2021, jestem ze szczecina. Moj system mulimedialny nie widzi pendrive z muzyka. Gdy podlacze to na ekranie okienko USB nie jest podswietlone i niemoge wybrac usb. Czy ktos z was miał taki problem? Czy to jest problem soft? wyczytalem ze trzeba wylaczyc android i carplay, zrobilem to ale nie pomoglo. A moze jakies reset systemu mulimedialnego? czy jest taka mozliwosc?
Drugie pytanie to czy ktos z was jest ze szczecina i wymienial olej w skrzyni ecvt? Auto kupowalem w gdansku "toyota pewne auto" gdy spytalem w salonie to powiedzieli ze producent nie zaleca. No ja raczej jestem za tym zeby wymienic ten olej? czy ktos z was wymienial?

Częsta przypadłość to usterka na płycie radia przez którą nie działa port usb. Inne urządzenia normalnie działają? zasilanie jest?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl