Autor Wątek: Odklejanie się wewnętrznych powłok wyświetlacza multimedialnego 12,3" ? C-HR II  (Przeczytany 960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
Witam

Pytanie do posiadaczy C-HR II gen, którzy mają na wyposażeniu wyświetlacz multimedialny 12,3".....czy Wam się nie rozwarstwiają powłoki tego wyświetlacza?
W sierpniu tego roku miałem wymieniany cały wyświetlacz z powodu opisanej powyżej wady. Wyświetlacz wyglądał tak jak na załączonym obrazku:

Gwarant uznał wadę i wymienił na nowy zestaw multiumedialny. No i mamy grudzień czyli 4 miesiące później i...

...to samo się dzieje na wymienionym ekranie. Między powłokami ekranu tworzą się jak gdyby bąble powietrzne. Czy ktoś z posiadaczy ma podobny problem?

Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Nie pracujesz z jakąś chemią? Zdjęcia słabo pokazują uszkodzenie ale z tego co widać to nie wygląda na problem między ekranem a szkłem, raczej uszkodzenie zewnętrznej powłoki. Bardzo nietypowe by było by coś się działo po środku ekranu, zazwyczaj na krawędziach może podejść powietrze czy klej puścić.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
Nie pracujesz z jakąś chemią? Zdjęcia słabo pokazują uszkodzenie ale z tego co widać to nie wygląda na problem między ekranem a szkłem, raczej uszkodzenie zewnętrznej powłoki. Bardzo nietypowe by było by coś się działo po środku ekranu, zazwyczaj na krawędziach może podejść powietrze czy klej puścić.
Nie pracuję z chemią, nie czyszczę ekranu środkami chemicznymi..ot ciepła woda i ścierka. Pod palcami nie czuć zmian....wszystko jest na ekranie gładkie. Bąbelki znajdują się pod zewnętrzną powłoką ekranu.
Uszkodzenia są słabo widoczne, trzeba odpowiedniego ustawienia pod światło aby je dostrzec.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Mi to przypomina trochę schodzącą powłokę antyrefleksyjną, swego czasu rMBP miały z tym problem.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline coll55

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 1.8 II Gen
Mnie wygląda to tak jakby była folia ochronna na ekranie.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
Mnie wygląda to tak jakby była folia ochronna na ekranie.

Bardzo podobny wygląd, zaręczam jednak, że żadnej foli ochronnej tam nie ma.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl