Autor Wątek: Zrzut tras/mapek przejazdu z aplikacji MyToyota  (Przeczytany 645 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Zrzut tras/mapek przejazdu z aplikacji MyToyota
« dnia: 01 Stycznia 2026, 13:12:07 »
Czy można wyeksportować mapki przejazdów z aplikacji MyToyota?
Te zapisy mogą udowodnić fakt, iż samochód znajdował się w innym miejscu niż twierdzi Straż Miejska.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: Zrzut tras/mapek przejazdu z aplikacji MyToyota
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Stycznia 2026, 13:22:58 »
Najprościej chyba screenshot z aplikacji. Ale wartość dowodowa średnia.
Na githubie znajdziesz nieoficjalną bibliotekę do API Toyoty, tym można pobrać dane nawet każdego punktu z trasy - ale dla sądu to będzie tyle samo warte co screenshot - żadnego podpisu tam nie ma.

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Stycznia 2026, 13:36:44 »
Te zapisy mogą udowodnić fakt, iż samochód znajdował się w innym miejscu niż twierdzi Straż Miejska.

Może ktoś ma "sklonowany" twój samochód. Jeśli Straż Miejska ma dowody np. w postaci zdjęć, to przy Twoich informacjach z przejazdów w aplikacji, sprawa jak najbardziej nadaje się do zgłoszenia na policję sklonowania samochodu.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Stycznia 2026, 13:42:10 »

Może ktoś ma "sklonowany" twój samochód. Jeśli Straż Miejska ma dowody np. w postaci zdjęć, to przy Twoich informacjach z przejazdów w aplikacji, sprawa jak najbardziej nadaje się do zgłoszenia na policję sklonowania samochodu.
Na razie odpisałem na pismo SM. Załączyłem zrzuty z ekranu. SM żadnych zdjęć nie załączyła. A samochód mam charakterystyczny. Zatem albo strażnik „pomylił się” albo faktycznie klon.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl