Autor Wątek: Gdzie są anteny keyless w yarisie  (Przeczytany 1229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
Gdzie są anteny keyless w yarisie
« dnia: 02 Stycznia 2026, 23:30:39 »
Czy ktoś moze wskazać gdzie dokładnie są anteny keyless w yarisie iv?
Mam nietypowy problem: zgubiłem w domu kluczyk tradycyjne poszukiwania bez rezultatu więc mój plan jest taki aby wymontować antenę podłączyć ją długim przewodem i przejść się po domu aż kluczyk nie zostanie wykryty
Wygląda karkołomnie ale na reddicie gość opisał że tak właśnie znalazł na 20 m przewodzie kluczyk w domu.
Potrzebuje zatem lokalizacji anten zeby dobrać się do jednej z nich najchętniej bez nadmiarowegi demontażu tapicereki itp.
Wie ktoś?

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Gdzie są anteny keyless w yarisie
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Stycznia 2026, 11:34:37 »
Najłatwiej będzie uzyskać dostęp do tej obok TYLNYCH mocowan tylnych foteli. Dostęp po wyciągnięciu wykładzin bagaznika, tak jak do rezerwy.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Stycznia 2026, 09:26:26 »
Najłatwiej będzie uzyskać dostęp do tej obok TYLNYCH mocowan tylnych foteli. Dostęp po wyciągnięciu wykładzin bagaznika, tak jak do rezerwy.
Thx, doszedłem do tego samego, ale do wykrywania kluczyka ta antena się nie nadaje.
Dla potomnych: Ona raczej jest juz do odpalenia a żeby warunki były spełnione klucz musi sie znajdowac w zasiegu obu anten wewnetrznych.
Innymi słowy antena na 20m przewodzie umieszczona w bagażniku pozwala na odpalenie auta, wyniesiona i umieszczona daleko poza nim, nie pozwala na odpalenie. Zbliżanie kluczyka do niej poza autem nie wskazuje na to aby on nadawał (nie miga).
No więc ściagam blendę tylnego zderzaka i druga próba.
BTW da sie dopisać klucz techstreamem offline? W sensie bez procedur tych procedur bezpieczeństwa Mam na myśli tylko dopisanie kolejnego a nie all key lost)?

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Stycznia 2026, 09:33:34 »
da się, ale "bokiem" za pośrednictwem innego oprogramowania niż OE (firmy zajmujące się kodowaniem kluczy)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Stycznia 2026, 18:55:56 »
Kluczyk się znalazł aczkolwiek pomysł z antenami nie zadziałał najprawdopodobniej przewody są za długie, możnaby się jeszcze bawić w połączenie antenowym ale w moim przypadku pomogło wprowadzenie się w stan lekkiej hipnozy przy uzyciu pewnego znanego w naszym kraju magicznego płynu. I mi się przypomniało gdzie jest kluczyk ;-). A że przy okazji rozmowy o serwisie auta (bo dealer pilnuje i sam dzwoni i się przypomina żeby nie zrobić go przypadkiem gdzie indziej) zapytałem o koszt dorobienia i to jest rozbój w biały dzień.3400 pln wołają za tę pierdołę tak więc polnujcie ludzie swoich kluczyków jakieś trackery pokupujcie itp. Chip w tym kluczyku jest nieklonowalny więc kluczyka nie da.się skopiwać, trzeba dopisać do auta przez OBD. Kluczykarze się tym zajmują ale cen nie znam i nie chcę ;-).Kluczyk jako taki da się kupić u chińczyków wersji aftermarket i ori.
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2026, 19:13:18 wysłana przez marx50 »

Offline Jerry1960

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Stycznia 2026, 19:11:03 »
Chciałem mieć drugi kluczyk scyzoryk w Toyocie Yaris  Hybrid 2025 , bo w salonie dostałem jeden scyzoryk i jeden nie łamany ; faktycznie cena w serwisie to ponad 3000 zł . Kupiłem na aliexpres kluczyk zamiennik za 85 zł + kodowanie i docięcie grota u kluczykarza 350 zł i mam drugi komplet za 435 zł . Dziwię się że toyota nie daje dwóch kluczyków typu scyzoryk.  Pozdrawiam

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Stycznia 2026, 19:17:42 »
Ja.akurat mam keyless i obydwa w pełni funkcjonalne. IAlechętnie bym je zamienił na jakieś ładniejsze w sensie obudowy no ale potem w razie czego tłumaczenie się ubezpieczycielowi że tonadal oryginalny kluczyk tylko ze zmienioną obudową mnie zniechęca.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Stycznia 2026, 19:21:21 »
No to dodam jeszcze retorycznie ironicznie

Toyoto - to gdzie obiecany Cyfrowy Kluczyk który miał wejść tuż tuż (od końca 2023 w katalogach) bo mamy 2026 ;)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Stycznia 2026, 21:30:27 »
Się ostatnio zastanawiałem czy w końcu on wszedł czy nie bo czytałem News że Toyota USA wkrótce dostanie integrację kluczyka z Apple Wallet.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
Gdzie są anteny keyless w yarisie
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Stycznia 2026, 21:33:12 »
Ja.akurat mam keyless i obydwa w pełni funkcjonalne. IAlechętnie bym je zamienił na jakieś ładniejsze w sensie obudowy no ale potem w razie czego tłumaczenie się ubezpieczycielowi że tonadal oryginalny kluczyk tylko ze zmienioną obudową mnie zniechęca.

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Stycznia 2026, 09:16:26 »
Wygląda na to że techstream w wersji 18 ogarnia programowanie kluczy w Y IV. Opcja jest aktywna da się w nią wejśći wpod opcje read write. Dalej nie drążyłem tematu. Nowy czysty kluczyk OE do mnie idzie no ale nie przyda się.
Za to poczyściłem błędy, zapisują się syfy nawet takie jak zabrudzenie szyby przed kamerą. W moim aucie jest 38 centralek.
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2026, 09:51:42 wysłana przez marx50 »

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Stycznia 2026, 07:13:38 »
ogarnia programowanie kluczy w Y IV. Opcja jest aktywna da się w nią wejśći wpod opcje read write. Dalej nie drążyłem tematu

wymaga uwierzytelnienia online na serwerze do każdej operacji związanej z kluczami

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl