Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125366 razy)

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2.5 AWDi
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #90 dnia: 10 Stycznia 2026, 21:27:15 »
W chinach toyota ma swoich importerów, którzy lekko przerabiają samochody pod rynek chiński. Co ciekawe, w RAV4 Wildlander pomijając standardową zamianę multimediów na chińskie, pokryto plastik na desce rozdzielczej coś a'la skórą oraz ładniej wykończyli wyloty wentylacji co mimo wszystko lepiej wygląda. Ciekawy jestem czy faktycznie, tak jak amerykanie chwalą, faktycznie poprawili wyciszenie oraz jak czy ten środek nie będzie zbyt "tani" w odczuciu w porównaniu do konkurencji i poprzedniej generacji. Na nagraniach bez dużej ilości słońca wygląda naprawdę przyzwoicie, jednak gdy jest duża ilość światła te plastiki dosyć nieciekawie zaczynają się świecić. Dziwne, że GR Sport nie ma matrixów. Może phev będzie miał.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #91 dnia: 11 Stycznia 2026, 04:45:18 »
Nie będzie - wersje i kompletacje mają być identyczne. Plugin staje się wyłącznie wersją silnikową. Tak mówili.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #92 dnia: 11 Stycznia 2026, 06:42:01 »
Wczoraj rozmawialiśmy w Serwisie ze znajomym i on twierdzi, że ok. Lipca dopiero bedzie PHEV. HEV niby jeszcze w tym miesiącu będzie do "macania".
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #93 dnia: 11 Stycznia 2026, 09:51:43 »
Nie mogłem się powstrzymać, przepraszam wszystkich, których uraziłem.
Eetam czemu miałeś obrażać ? Takie jest życie, ludzie lubią być sterowani to są sterowani, pasuje Ci corollka e10 to Ci pasuje nie musisz jej zmieniać jak tej zmiany nie potrzebujesz i dołączać do lemingów  :-)
I powiem Ci jeszcze jedno jak lubisz fill starej Corollki to nowymi autami typu RAV4 będziesz rozczarowany. Mówię tu jako "objeżdżacz" naprzemiennie nowych i starych aut w tym Toytek  :-)

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 11 Stycznia 2026, 11:46:00 »
Nie będzie - wersje i kompletacje mają być identyczne. Plugin staje się wyłącznie wersją silnikową. Tak mówili.
Kurde, to wielka szkoda, bo ten grill najlepiej wygląda. Jak można zrobić najdroższą wersję z gorszym wyposażeniem. Dziwne jakieś oszczędności

Offline topoll

• Toyot Spamer
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #95 dnia: 11 Stycznia 2026, 11:49:56 »
Kurde, to wielka szkoda, bo ten grill najlepiej wygląda. Jak można zrobić najdroższą wersję z gorszym wyposażeniem. Dziwne jakieś oszczędności
Topowa wersja czyli Executive kosztuje tyle samo. GR Sport jak sama nazwa wskazuje jest „usportowioną” odmianą.
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2026, 11:53:07 wysłana przez topoll »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Stycznia 2026, 15:10:08 »
Cytat:  link=topic=59631.msg859491#msg859491 date=1768103118

W wielu markach jest taki schemat, że za "bajery optyczne" typu czarna podsufitka, felgi, znaczki, przeszycia, zderzaki czy końcówki wydechu itp. płacisz jak za zboże. Jak kupowałem Tucsona to też najlepiej wyposażoną wersję Platinum płaciłem taniej niż pseudo usportowioną N-line. Paradoks polegał na tym, że do N line mimo najwyższej ceny nie mogłem dokupić el. sterowanego zawieszenia, a Platinum miała (automatyczne utwardzanie amorków w trybie SPORT i zakrętach), dodatkowo N line nie można było kupić z panoramą ( od połowy 2025 już można).
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2026, 15:12:48 wysłana przez Krisman »

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Stycznia 2026, 19:08:30 »
Cytat:  link=topic=59631.msg859491#msg859491 date=1768103118

W wielu markach jest taki schemat, że za "bajery optyczne" typu czarna podsufitka, felgi, znaczki, przeszycia, zderzaki czy końcówki wydechu itp. płacisz jak za zboże. Jak kupowałem Tucsona to też najlepiej wyposażoną wersję Platinum płaciłem taniej niż pseudo usportowioną N-line. Paradoks polegał na tym, że do N line mimo najwyższej ceny nie mogłem dokupić el. sterowanego zawieszenia, a Platinum miała (automatyczne utwardzanie amorków w trybie SPORT i zakrętach), dodatkowo N line nie można było kupić z panoramą ( od połowy 2025 już można).
Nie interesowałem się na tyle konfiguratorami innych marek, interesujące. Np taka skoda Kodiaq L&K i RS ma prawie takie samo wyposażenie pomijając oczywiste różnice. Toyota ma ogólnie dziwne podejście do matrycowych reflektorów. NX je posiada w najwyższych wersjach a droższy i większy RX w ogóle nie ma, podobnie jak ES. Ma je corolla a nie ma Camry. No niestety Europa nie jest rynkiem priorytetowym dla japończyków.

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #98 dnia: 11 Stycznia 2026, 20:45:08 »
Podoba Wam się choć trochę ta nowa Ravka? Ja chciałem zamienić na nią moją TCC ale kompletnie mi się ten samochód nie podoba (jakiś taki kanciasty,okrzesany siekierą). Pozostaje mi chyba tylko poczekać na nowego NXa ale na niego na razie ptaki nie śpiewają.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #99 dnia: 11 Stycznia 2026, 21:28:23 »
W tym roku ma podobno być lifting NXa
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #100 dnia: 11 Stycznia 2026, 21:33:39 »
Nowa Toyota RAV4 2026 prawdopodobnie spodoba się wielu klientom, ale jak zawsze są plusy i minusy. Wielu na nią długo czekało i pewnie będą chętni zamienić stary model na nowy lub jako następną Toyotę w rodzinie. To co teraz wiemy to będzie miała nowy system multimedialny z personalizowanym ekranem, nową platforma oprogramowania, która będzie się aktualizować OTA, nowy wystrój wnętrza (szczególnie przód). Układ hybrydowy HEV i standardowe systemy bezpieczeństwa już są znane użytkownikom więc nie będzie jakiegoś zaskoczenie, PHEV pewnie większy zasięg na elektryku, może poprawią komfort jazdy (wygłuszenie) ale to wszystko dowiemy się od pierwszych "prywatnych" użytkowników tego modelu bo teraz to same echy i achy jak to zawsze przy nowym modelu.
Nowa generacja ma wyższe ceny niż poprzednia, co nie wszystkim się spodoba — niektórzy klienci mogą uznać, że konkurencja (w tym chińska) oferuje więcej „za mniej”, ale to kwestia co dla niego jest priorytetem. Część entuzjastów (w tym ja) uważa, że może warto lepiej trochę poczekać i nie kupować od razu pierwszego rocznika nowego modelu — zwłaszcza jeśli dużo elektroniki i nowego oprogramowania, zanim wyjdą pierwsze poprawki tzw. początkowe „dziecięce choroby” nowej generacji.
Mnie także nieraz niektóre nowe modele nie podobają się zaraz po premierze, ale z biegiem czasu (więcej obycia z autem w internecie, w testach, na ulicy) człowiek jakoś akceptuje nową sylwetkę i już tak nie raz bywało, nawet zaczyna to auto się podobać.
Wygląd to kwestia gustu (z tym za bardzo się nie dyskutuje), za to za miesiąc dwa zobaczymy czy technologicznie coś nowego/lepszego nam zaoferuje.  :cheesy:
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #101 dnia: 11 Stycznia 2026, 21:55:57 »
Dla mnie projekt nadwozia i wnętrza był na starcie petarda, poza grilami w obu wersjach (choć ten z GR o niebo lepszy) Ale czytając i oglądając recenzje coraz bardziej zaczynam się obawiać, że wykonanie znowu po taniości będzie, ale to się zobaczy na żywo. Osiągi mimo obniżenia  mocy ok. Cena też akceptowalna, ale jak kolega wyżej, ja poczekam aż beta testerzy sìę wypowiedzą choć po kilku miesiącach.  Mam czas i prawie nowe auto, drugie może jeszcze poczekać, no i myślę też o PHEV, HEV'a mam i raczej jeszcze ok. 2 lat potrzymam.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #102 dnia: 11 Stycznia 2026, 22:33:31 »
Ja czekam na PHEVa. Aktualnego FHEVa najwyżej oddam synowi.
A jak PHEV mnie rozczaruje to najwyżej w końcu sobie kupię ID.Buzza ;)

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #103 dnia: 12 Stycznia 2026, 07:13:47 »
W tym roku ma podobno być lifting NXa
Skad informacja? Na jakims tam Q&A (jesien ubieglego roku) PM z lexusa stwierdzil, ze nowa odslone NXa musimy troche poczzekac.
Z drugiej strony, w listopadziie tego roku ma wejsc euro 7, wiec musza wymienic naped. Moze cos tam dlubna przy okazji.

Podoba Wam się choć trochę ta nowa Ravka? Ja chciałem zamienić na nią moją TCC ale kompletnie mi się ten samochód nie podoba (jakiś taki kanciasty,okrzesany siekierą). Pozostaje mi chyba tylko poczekać na nowego NXa ale na niego na razie ptaki nie śpiewają.
Wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, ale masz corolle cross a nie podoba Ci sie nowa RAV4? Troche przykanciasta, ale jest jakas. Dla mnie ok.
Bardzo praktyczna i sporo przestrzeni jak na 4.6m.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2026, 07:18:00 wysłana przez JanuszTracz »

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #104 dnia: 12 Stycznia 2026, 14:49:22 »
Ja czekam na PHEVa. Aktualnego FHEVa najwyżej oddam synowi.
A jak PHEV mnie rozczaruje to najwyżej w końcu sobie kupię ID.Buzza ;)
Tylko nie RAVA 4  PHEVa , jeśli już to za 2 lata nowego NX .
Pozdrawiam TOMEK 
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl