Status pojazdu w produkcji.
Jeśli status zmienił się na: W produkcji, to ok 7-10 dni i auto trafi na statek.
Potem ok 5 tyg i przypłynie do Europy.
Problem w tym, że musi przepłynąć przez Ormuz...
Powiedzcie jakie macie informacje na temat Waszych zamówionych Rav4 w styczniu? Ja zamówiłem na samym początku przedsprzedaży a aplikacja mytoyota i powiadomienia mailowe robią sobie takie żarty, że np: niedawno dostałem ponownego maila gratulującego mi rozpoczęcie procesu produkcji (mimo tego że pierwszą taką wiadomość dostałem już ponad miesiąc wcześniej). Przy okazji tego zmieniła mi się końcówka numeru zamówienia i w pewnym momencie widziałem jakbym miał 3 zamówione samochody. Numeru VIN w aplikacji nie widzę do tejj pory.
podsumowując:
Zamówienie złożone o Dealera 9.01.
Status w produkcji miałem ok 10.02
Pierwszą zmianę satatusu na "opuścił fabrykę" miałem 20.02
Drugą zmianę statusu na "opuścił fabrykę" miałem 18.03
Dealer mówi mi, że nie ma możliwości sprawdzenia tego w systemie i pozostaje czekać.
Czy Wam jakoś udało się namierzyć swoje Toyoty? na jakim etapie aktualnie są? ile czasu czekaliście od momentu wyprodukowania samochodu do wjechania na statek? czy ma już ktoś z Was nadany VIN w aplikacji? Kiedy pierwsze realne terminy odbiorów?
Potwierdziłem u dwóch dealerów że pierwsze egzemplarze do jazd testowych będą w salonach ok końcówki kwietnia. Czy wtedy też przyjadą pierwsze partie zamówionych RAV4 dla klientów?
Pozdro