Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1050 dnia: 02 Czerwca 2026, 09:46:33 »

Cennik obowiązuje od 2 marca 2026r

Cennik obowiązuje od 23 kwietnia 2026r

Cennik obowiązuje od 1 czerwca 2026r

No cóż, zwykła korekta inflacyjna.

No nie, to zdecydowanie nie jest inflacja, bo by dotknęła wszytkie modele. Frajerzy wykupują niższe specyfikacje więc podnoszą ceny żeby wycyckać rynek, co jest zrozumiałe. Szkoda że konsumenci nie myślą.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1051 dnia: 02 Czerwca 2026, 13:38:42 »
bo by dotknęła wszytkie modele
Znowu czegoś nie widzę?
Przecież podwyżka tyczy wszystkich modeli w cenniku (patrzę już tylko na cenniki kwiecień i czerwiec)

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1052 dnia: 02 Czerwca 2026, 13:49:22 »
Interesujący mnie model Style PHEV 4x4 kosztuje 237300 PLN i od debiutu podrożał o 3700 zł.
Naprawdę przegięcie z tymi cenami. Coraz poważniej myślę o Tesli np. model Y Premium Long Rane Dual Motor za 216 tyś PLN.
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2026, 13:51:15 wysłana przez Bierut »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1053 dnia: 02 Czerwca 2026, 13:49:52 »
Frajerzy wykupują niższe specyfikacje więc podnoszą ceny żeby wycyckać rynek, co jest zrozumiałe. Szkoda że konsumenci nie myślą
Pozdrowienia od frajera. 5,5 roku temu kupiłem wariant Comfort + Style. Mam jednak przeświadczenie, że pomyślałem przed zakupem.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1054 dnia: 02 Czerwca 2026, 14:14:03 »
bo by dotknęła wszytkie modele
Znowu czegoś nie widzę?
Przecież podwyżka tyczy wszystkich modeli w cenniku (patrzę już tylko na cenniki kwiecień i czerwiec)
Najpierw podnieśli ceny tylko na Comfort i Style, potem na wszytko, w mojej ocenie bo Polski rynek to łyknął i dalej bierze bez opamiętania.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1055 dnia: 02 Czerwca 2026, 14:17:06 »
Frajerzy wykupują niższe specyfikacje więc podnoszą ceny żeby wycyckać rynek, co jest zrozumiałe. Szkoda że konsumenci nie myślą
Pozdrowienia od frajera. 5,5 roku temu kupiłem wariant Comfort + Style. Mam jednak przeświadczenie, że pomyślałem przed zakupem.
Ja jako klient CHR Comfort też cię pozdrawiam, ale jakby mi powiedzieli że czas dostawy rok, i jeszcze zaczęli podnosić cenę w momencie gdy dopiero pierwsze demo się pojawiło w salonach to bym sobie poszedł gdzie indziej, no litości, to jest zwykły produkt jak bułka czy telefon, jeszcze mający kabinę wykonaną z gorszych i tańszych materiałów, gdzie wersja na Chiny ma miękką deskę i oświetlenie ambient RGB za mniejsze pieniądze.
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2026, 14:18:55 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1056 dnia: 02 Czerwca 2026, 15:07:24 »
Konrad - zgadzam się z Tobą, wg mnie aktualne ceny są przynajmniej o 20 k za wysokie. Choć np. akurat plastiki we wnętrzu zupełnie mnie nie rażą.
Co uważam za słabe w nowej wersji:
- słabe zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, wydając te 227 k chciałbym już nie myśleć o tym przez okres eksploatacji, tj. 7..8 lat, a nie dokładać kolejne 20 k
- tylna wtyczka o ile nic nie poprawili
- twardy tunel, zapewne znów będzie mnie uwierał w kolano i trzeba będzie coś naklejać
- brak czujników do otwierania auta w klamkach tylnych drzwi, od 5 lat to mi przeszkadza w aktualnej wersji, tak się składa że pierwsze co to wkładam laptopa za przednie siedzenie
- brak niektórych podświetleń np. na niektórych pólkach i w schowku pasażera
- brak sensownych haczyków w bagażniku, znów trzeba będzie dokręcić te od VAGa
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2026, 15:10:27 wysłana przez Markid »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1057 dnia: 02 Czerwca 2026, 15:14:00 »
moze za te 185tys zl juz dodali podgrzana szybe i fotele i indukcyjna ladowarke chociaz?

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1058 dnia: 02 Czerwca 2026, 15:16:11 »
Interesujący mnie model Style PHEV 4x4 kosztuje 237300 PLN i od debiutu podrożał o 3700 zł.
Naprawdę przegięcie z tymi cenami.
No, ale to jest wzrost ceny o 1,58%
Inflacja roczna, to aktualnie ok 3,1%.
Naprawdę dziwi Cię, że producent stara się utrzymać cenę powyżej inflacji?
Tak, jest trochę więcej niż wskaźnik inflacyjny (realny wzrost ceny to ok 0,8%), ale auto się sprzedaję, więc uzasadnienie do podwyżki biznesowe o "niebotyczne" 0,8% jest twoim zdaniem przegięciem?
Prowadzisz jakiś biznes? Też nie korygujesz cen o inflację, a jak robisz dobrze i klienci są w zdecydowanej większości zadowoleni z twojej roboty, to nie korygujesz ceny lekko w górę?
Za jakość, markę, rzetelność itd, się płaci. Wszędzie.
Cytuj (zaznaczone)
Coraz poważniej myślę o Tesli np. model Y Premium Long Rane Dual Motor za 216 tyś PLN.
To jest właśnie przegięcie!
Kupowanie towaru od jawnie hajlującego oszołoma!
Nabijanie mu kasy, by mógł realizować i wspierać różne faszyzujące idee.

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1059 dnia: 02 Czerwca 2026, 15:22:27 »
to bym sobie poszedł gdzie indziej
Czemu kupiłeś CH-Rkę i Aurisa?
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2026, 15:25:36 wysłana przez Henio »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1060 dnia: 02 Czerwca 2026, 15:32:02 »
Auris jest moim narzędziem do zarabiania pieniędzy, a CHR jest wymarzonym autem właścicielki którym czasem mam średnią przyjemność jeździć. Auris będzie zmieniany jeśli życie pozwoli niedługo, czekam na następną generację Corolli, Civica i odświeżenie Camry. Chyba że Chińczycy coś więcej pokarzą z Sedanów/Kombi/Hatchbacków
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1061 dnia: 02 Czerwca 2026, 16:25:40 »
@Henio - właśnie wpłaciłem na konto Tesli całą kwotę za auto i pewnie za jakieś dwa, dwa i pół tygodnia będę je odbierał, a przesiadłem się z ravki 4x4 executive 5tej generacji.
Poza tym z pewnością wiesz, że Toyota podczas II Wojny Światowej produkowała dla wojska Japonii różne rzeczy, a państwo to było przeciwko Aliantom.
Ad rem, co to ma do rzeczy w związku z ravką, jej designem, wyposażeniem, ceną itp. i jaki ma to związek z Teslą model Y AWD LR? To nie forum o ideach, ruchach prawicowych/lewicowych, czy centrowych oraz o polityce.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1062 dnia: 02 Czerwca 2026, 17:07:43 »
@Henio - właśnie wpłaciłem na konto Tesli całą kwotę za auto i pewnie za jakieś dwa, dwa i pół tygodnia będę je odbierał, a przesiadłem się z ravki 4x4 executive 5tej generacji.
Po co to piszesz? By prowokować?
Zrobiłeś, co zrobiłeś. Twój wybór. Też uniosłeś ramię...  :-( [/quote]
Cytuj (zaznaczone)
Toyota podczas II Wojny Światowej produkowała dla wojska Japonii różne rzeczy, a państwo to było przeciwko Aliantom.
Cieńki ten argument. Czym innym jest nakazanie firmie produkcji dla wojska w czasie, gdy państwo jest na wojnie, a czym innym decyzja osobista najbogatszego człowieka. Decyzje jego będą rzutować na świat. Czas na reagowanie jest teraz. Ty już swe poparcie wyraziłeś.
Cytuj (zaznaczone)
jaki ma to związek z Teslą
W życiu chodzi o właściwe wybory, elementarną uczciwość i przyzwoitość.
Na ludzi popierających wstrętne idee, świadomie czy nie, należy reagować.
Brak reakcji, to ciche przyzwolenie.
EOT i PLONK

Offline MarkowskiB

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1063 dnia: 02 Czerwca 2026, 17:39:12 »
Jako żywo, słusznie waść prawisz…

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1064 dnia: 02 Czerwca 2026, 17:50:36 »
A ja wybrałem tak, a nie inaczej, bo wziąłem pod uwagę moje potrzeby i moje pieniądze. Nie prowokuje, tylko odpisuje, a z moją ravką przeżyłem epizod motoryzacyjny i tyle. Uważam, że cena za Rav4 6tej generacji biorąc pod uwagę ofertę, która jest na rynku jest wysoka i dlatego moje pieniądze przekazałem innej firmie produkującej auta. Chciałem czegoś innego i będę miał. Jeśli kupuję auto za (obecnie) ponad 220 tys. zł (wersja 4x4 exe, ze skyview), to nie chcę wydawać pieniędzy na wygłuszenie, zmianę szyb na klejone, flokowanie bagażnika, schowka itp., co zrobiłem ostatnio (tylko samochód kosztował poniżej 200 tys. zł). Cieszę się, że Rav 4 jest taki dobry, że już muszą wydawać nowy cennik na MY 27 ledwo dwa miesiące (chyba) po premierze. Jeszcze na ulicy nie widziałem nowej Ravki, ale za jakiś czas będzie ich mnóstwo. Także nie oburzaj się, bo moich wyborów inne niż motoryzacyjne kompletnie nie znasz i ogranicz(my) się do motoryzacji nie ideologii.
https://www.youtube.com/watch?v=SnkZGN_xIVs
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl