Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rambo8

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1110 dnia: 09 Czerwca 2026, 15:04:27 »
"orderDetails":

Ja dostałem info, że 1go czerwca "Wyjechało z fabryki" ale nie mam VINu i ten sposób też nie pokazuje

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #1111 dnia: 09 Czerwca 2026, 15:32:55 »
"orderDetails":

Ja dostałem info, że 1go czerwca "Wyjechało z fabryki" ale nie mam VINu i ten sposób też nie pokazuje
VINu nie będzie dopóki auto nie wjedzie na obszar UE, ale dealer poda dopiero jak auto będzie w Mszczonowie i zostanie wystawiona faktura...

Offline rambo8

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1112 dnia: 09 Czerwca 2026, 15:39:42 »
ok dzięki za info

Offline thebabayaha

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1113 dnia: 09 Czerwca 2026, 18:07:09 »
Jak pisalem VIN można znaleźć w metadata zamówienia po zalogowaniu na konto, on jest przecież nadawany podczas produkcji a nie w Europie :)

« Ostatnia zmiana: 09 Czerwca 2026, 18:17:07 wysłana przez thebabayaha »

Offline krzysztofon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1114 dnia: 09 Czerwca 2026, 18:41:57 »
Pierwsza rzecz - wygłuszyłem wszystkie drzwi (bardzo prosty demontaż boczków) oraz wnękę bagażnika na koło zapasowe i temat wyciszenia auta uważam za zamknięty. To był główny powód hałasu w kabinie. Teraz jest super. Porównanie mam bezpośrednie z Volvo XC60. Uważam, że po tym zabiegu mam bardzo zbliżony poziom (koszt materiałów to ok 400zł).
A co z szybami? Stamtąd słyszałem dużo niepokojących dźwięków podczas jazdy, bo szyby są po prostu cienkie. Nie masz takiego wrażenia?

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #1115 dnia: 09 Czerwca 2026, 18:58:56 »
Jak pisalem VIN można znaleźć w metadata zamówienia po zalogowaniu na konto, on jest przecież nadawany podczas produkcji a nie w Europie :)

ale ja nie piszę kiedy jest nadawany tylko kiedy jest widoczny dla klienta... szczególnie, że rambo8 napisał, że sposób na metadatę nie zadziałał...

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1116 dnia: 09 Czerwca 2026, 19:16:38 »
ale ja nie piszę kiedy jest nadawany tylko kiedy jest widoczny dla klienta... szczególnie, że rambo8 napisał, że sposób na metadatę nie zadziałał...
No o to chodzi, że jednak nie piszesz o widoczności tylko o tym, że go "nie będzie".
Nie dziw się, że przeczytano to, co napisałeś.  :-)

Spróbuję potwierdzić metodę z inspekcją htmla jak moje zjedzie z taśmy.
Może rambo8 zrobił coś nie tak, lub metoda nie działa dla każdego.
Się zobaczy.

Offline rambo8

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1117 dnia: 09 Czerwca 2026, 21:34:40 »
Spróbuję potwierdzić metodę z inspekcją htmla jak moje zjedzie z taśmy.
Może rambo8 zrobił coś nie tak, lub metoda nie działa dla każdego.
Się zobaczy.

ok zle robilem - dziala i mam VIN ;)

Offline janulka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2026
« Odpowiedź #1118 dnia: 09 Czerwca 2026, 22:30:15 »
Hej
Mógłbyś dać więcej info? Chętnie też podziałam

Proszę. Może komuś się przyda.

Filmik pokazujący jak rozebrać boczki drzwi :
https://youtu.be/h4PUZCMBTAo?is=UrG_PqaMm22I5vtZ

Filmik pokazujący jak odkręcić oryginalne radio (pierwsze 2:30 filmu):
https://youtu.be/oNgfzwwk5jo?is=mtfsttGlbShhAq_G

Bardzo proste. Powodzenia

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1119 dnia: 09 Czerwca 2026, 23:09:13 »
No nie mogę patrzeć na ten plastik z recyklingu na desce, no to jest nie do przejścia, nie za te pieniądze. Mogę sobie kupić 2 Bigstery w za jednego Style, a pewnie nie były by to jednak golasy.

Ta deska jest kompletnym dealbreaker'em, nie do akceptacji.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1120 dnia: 09 Czerwca 2026, 23:10:53 »
No nie mogę patrzeć na ten plastik z recyklingu na desce, no to jest nie do przejścia, nie za te pieniądze. Mogę sobie kupić 2 Bigstery w za jednego Style, a pewnie nie były by to jednak golasy.

Niestety całkowicie się z tym zgadzam.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline rambo8

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1121 dnia: 09 Czerwca 2026, 23:19:12 »

Mi też średnio to się podoba ale w tej cenie wokól komina i od czasu do czasu gdzieś dalej co można wziąć?
Mazda kompletnie mi się nie podoba i do tego nowe tylko spalinówka, honda crv media to porażka teść ma hrv i to radio i jego działanie jak szit z chin, volvo xc60 sporo droższe i ponoć awaryjne, x-trail bez szału i droższy, szału nie ma ;)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1122 dnia: 09 Czerwca 2026, 23:39:38 »
Tonale sercem w zielonym kolorze, Formentor, Austral, Kodiaq, Qashaqi, HS, Seal U, Jaecoo 7, Tiggo 7.

Jeśli bym bardzo chciał akurat Toyote i ich hybrydę to wolałbym używanego NXa, bo po prostu mi się podoba z wyglądu, albo dołożył i poczekał na lifting i jego wyprzedaż rocznika.

Nie wziąłbym RAV4 bo po prostu za każdym razem patrzył bym z niesmakiem na tą deskę a nie po to wydaje 200k żeby jeździć z grymasem na twarzy. Wygłuszenie przeżyje, sam mogę sobie weekendowo poprawić, szyby wymienić itp, ale brak choćby jednego elementu przyjemnego w dotyku wewnątrz tego auta to o splunięcie w twarz za daleko, szczególnie że Chińczycy na prawdę wnętrza robią zdecydowanie lepsze za mniejsze pieniądze, różnica w niezawodności może mnie kopnie w dupe, ale jeśli ja dalej będę wybierał Toyote gdzie zubożają auta z liftingu na lifting to nigdy nie będzie lepiej, trzeba zaryzykować. Niestety większość i tak dalej kupi ten produkt, słupki sprzedaży nie spadną i będzie coraz gorzej…
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1123 dnia: 09 Czerwca 2026, 23:43:10 »
Tonale sercem w zielonym kolorze, Formentor, Austral, Kodiaq, Qashaqi, HS, Seal U, Jaecoo 7, Tiggo 7.

Jeśli bym bardzo chciał akurat Toyote i ich hybrydę to wolałbym używanego NXa, bo po prostu mi się podoba z wyglądu, albo dołożył i poczekał na lifting i jego wyprzedaż rocznika.

Nie wziąłbym RAV4 bo po prostu za każdym razem patrzył bym z niesmakiem na tą deskę a nie po to wydaje 200k żeby jeździć z grymasem na twarzy. Wygłuszenie przeżyje, sam mogę sobie weekendowo poprawić, szyby wymienić itp, ale brak choćby jednego elementu przyjemnego w dotyku wewnątrz tego auta to o splunięcie w twarz za daleko, szczególnie że Chińczycy na prawdę wnętrza robią zdecydowanie lepsze za mniejsze pieniądze, różnica w niezawodności może mnie kopnie w dupe, ale jeśli ja dalej będę wybierał Toyote gdzie zubożają auta z liftingu na lifting to nigdy nie będzie lepiej, trzeba zaryzykować. Niestety większość i tak dalej kupi ten produkt, słupki sprzedaży nie spadną i będzie coraz gorzej…
bZ4X Touring albo Lexus
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #1124 dnia: 10 Czerwca 2026, 06:26:46 »
Filmik pokazujący jak rozebrać boczki drzwi :

bZ4X Touring albo Lexus

podstawa bz4x kosztuje tyle co tmy premium lr, szukam jaichs argumentow... ale ich nie widze

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl