Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125365 razy)

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1350 dnia: 29 Czerwca 2026, 11:07:58 »
U mnie w aplikacji opcje są takie; podgrzewanie przedniej szyby, podgrzewanie tylnej szyby, podgrzewanie kierownicy, podgrzewanie fotela kierowcy, podgrzewanie fotela pasażera, podgrzewanie tylnej kanapy lewa strona, podgrzewanie tylnej kanapy prawa strona, wentylacja fotela kierowcy, wentylacja fotela pasażera. No i oczywiście ogólne ustawianie temperatury schłodzenia lub grzania.
No i jest dziewięć :)  ;)

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1351 dnia: 29 Czerwca 2026, 11:10:36 »
https://www.toyota.pl/klient/toyotaconnectivitymatch
Dzięki, Colin.Niestety, VIN "wydobyty" ze stronki internetowej śledzenia zamówienia jest tutaj jeszcze odrzucany.H.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #1352 dnia: 29 Czerwca 2026, 14:51:25 »
est koniec półrocza pewnie robią deploy falami Poczekaj tydzień i będziesz miał
a może to tylko dla najnowszej generacji?...

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1353 dnia: 29 Czerwca 2026, 16:18:44 »

Offline thebabayaha

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1354 dnia: 29 Czerwca 2026, 16:24:04 »
Tu jest ciekawe porównanie https://www.youtube.com/watch?v=xN5MPL6mJUU

Polskie testy są mega mega nudne moim zdaniem, jakbyśmy mieli kupić produkt życia a nie narzędzie do przemieszczania się :) I oczywiście musi być tanioooooo!!!! :)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1355 dnia: 29 Czerwca 2026, 16:45:56 »
Myślałem że to oczywiste że tylko do najnowszej generacji przecież poprzednia jest już porzucona od 1,5 roku
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1356 dnia: 29 Czerwca 2026, 17:55:56 »
Pierdu pierdu
https://www.youtube.com/watch?v=TBZ74kYy458
No gość pokazuje ułomność multimediów Toyoty, które się wyłączają w trakcie jazdy odcinając kierowcę od systemów bezpieczeństwa i kamer. Jeśli to jest pierdu pierdu to nie mam pytań.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1357 dnia: 29 Czerwca 2026, 18:09:55 »
Pisałem już o tym wcześniej. Tylko u mnie ekran nie wyłącza się podczas jazdy, tylko uruchamia się  z opóźnieniem. Po góra minucie zawsze się uruchomi. Auto jest odpalane kilka razy dziennie. Dzieje się tak losowo co kilka dni. Toyota musi jak najszybciej wprowadzić aktualizację systemu, ponieważ jest to wkurzające. Czasami muszę cofać na lusterka, bo nie chce mi się czekać, aż ekran się uruchomi.
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2026, 18:13:20 wysłana przez tomekgolf »

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1358 dnia: 29 Czerwca 2026, 19:27:02 »
Pisałem już o tym wcześniej. Tylko u mnie ekran nie wyłącza się podczas jazdy, tylko uruchamia się  z opóźnieniem. Po góra minucie zawsze się uruchomi. Auto jest odpalane kilka razy dziennie. Dzieje się tak losowo co kilka dni. Toyota musi jak najszybciej wprowadzić aktualizację systemu, ponieważ jest to wkurzające. Czasami muszę cofać na lusterka, bo nie chce mi się czekać, aż ekran się uruchomi.
Nie wiem czy o tym pisałem, ale na zeszłotygodniowej wymianie oleju i naprawie SOS powiedzieli mi w serwisie, że duża aktualizacja softu jest zapowiedziana i będzie już niedługo. Takie lagi z uruchamianiem ekranu, android auto mają być poprawione.

To jeszcze fotka z urlopu, pozdrowienia

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

rav4

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1359 dnia: 29 Czerwca 2026, 19:28:03 »
i naprawie SOS

I co zostalo naprawione?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1360 dnia: 29 Czerwca 2026, 19:31:01 »
i naprawie SOS

I co zostalo naprawione?
Dioda świeciła się na czerwono. Po podpięciu kompa i jakiś 20min świeci się na zielono. Jestem za granicą i tutaj również jest na zielono.

Co ciekawe mimo czerwonej diody łączyło ze 112.

rav4

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1361 dnia: 29 Czerwca 2026, 21:05:47 »
Hehehe nie ma to jak wprowadzić nr VIN bo się zapomniało... Dramat
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1362 dnia: 29 Czerwca 2026, 21:09:46 »
Nie wiem czy o tym pisałem, ale na zeszłotygodniowej wymianie oleju i naprawie SOS powiedzieli mi w serwisie, że duża aktualizacja softu jest zapowiedziana i będzie już niedługo. Takie lagi z uruchamianiem ekranu, android auto mają być poprawione.

To jeszcze fotka z urlopu, pozdrowienia

Lata mijają, bajki opowiadane przez dzieciaki na praktykach w ASO dalej te same. Ja dalej to słyszę o skrócie RSA, znajomy z Corollą 2022 dalej czeka na upgrade z 1035. Że jeszcze ktoś w ogóle tego słucha. W ogóle to to kolega z forum który odebrał jedną z pierwszych Camry IX dalej nie czeka na jakikolwiek update?
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2026, 21:15:07 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Victor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1363 dnia: 29 Czerwca 2026, 22:58:41 »
W jedym z filmików autor twierdził, że w ustawieniach : Vehicle/ Power należy włączyć accesory mode i quick start. Wtedy  ekran startuje wcześniej..Może warto sprawdzić - nie mam samochodu więc nie mam pewności.

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1364 dnia: 30 Czerwca 2026, 07:20:21 »
Moim zdaniem jest to totalna bzdura. Przecież ekran uruchamia się bardzo szybko. Problemem jest to, że tylko od czasu do czasu uruchamia się z dużym opóźnieniem. Nawet liczyłem sekundy i wychodzi około minuty. Jest to ewidentnie niedopracowany infotainment, który wymaga aktualizacji. W niemieckich autach jest to normalne, ale żeby takie coś w Toyocie, to jestem zdziwiony.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl