Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125363 razy)

Offline thebabayaha

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #1575 dnia: 24 Lipca 2026, 22:07:54 »
Testy Rav4 (2026) vs (2025)

https://youtube.com/shorts/3hf9U_sC73s?si=eOXILYn6dDZHfK4X

https://youtu.be/zTBhOEHWEw0?si=8LY5ZCB_MayKtoC2

Jak ktoś zastanawia się nad dodatkową kamerę FITCAMX Dash Cam for 2026 Toyota RAV4 (6th Gen)

https://youtu.be/08a9ICghLJs?si=R4O1HhRvz1542gBo
https://fitcamx.com/collections/toyota/products/fitcamx-dash-cam-for-2026-toyota-rav4-6th-gen

Mega ciekawe te kamerki.  Można przód, tył i standby do parkowania. Bez cięcia kabli. Chyba zamówię :)

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1576 dnia: 25 Lipca 2026, 08:00:21 »
Wg jednego z salonów wrocławskich  plug-in można odebrać już za 2 miesiące od zamówienia.
https://www.toyota-centrum.pl/news/nie-czekaj-na-nowa-rav4-wybierz-plug-in-hybrid-i-rusz-wczesniej
Piszą też, że po mieście zasięg elektryczny to 200km.
No, nie mogę się doczekać, by zweryfikować te opowieści z mchu..

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1577 dnia: 25 Lipca 2026, 13:18:40 »
Jako, że jestem osobą wyczuloną na punkcie skrzypienia elementów w aucie, to przez ostatnie 2 dni walczyłem z hałasem w bagażniku. Jadąc po nierównych coś hałasowało. Najpierw powyciągałem wszystko z bagażnika, żeby upewnić się, że jakiś luźny przedmiot nie jest tego przyczyną. Niestety nic to nie dało. Wtedy jedyną szansą było przewiezienie kogoś w bagażniku, żeby z bliska posłuchał skąd wydobywają się skrzypienia. Po przejażdżce okazało się, że hałas dobiega z tylnej klapy. Odkręciłem więc częściowo i wypiąłem plastikową osłonę na klapie. Wtedy nastała cisza. Ale wiadomo, że z poluzowanym i wypiętym plastikiem nie będę jeździł. No i zaczęła się analiza połączenia plastikowa osłona kontra metalowa klapa. Okazało się, że trzeba było okleić pewne plastikowe elementy we wnętrzu osłony, które dotykały metalowej klapy. Diagnoza była trafna. Na razie jest cisza. Oczywiście można było te skrzypienia zagłuszać głośną muzyką, ale ja nie zawsze jadąc autem jej słucham. Poza tym z autem wszystko w porządku, a kilometrów przybywa.

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1578 dnia: 25 Lipca 2026, 16:40:47 »
Jako, że jestem osobą wyczuloną na punkcie skrzypienia elementów w aucie, to przez ostatnie 2 dni walczyłem z hałasem w bagażniku. Jadąc po nierównych coś hałasowało. Najpierw powyciągałem wszystko z bagażnika, żeby upewnić się, że jakiś luźny przedmiot nie jest tego przyczyną. Niestety nic to nie dało. Wtedy jedyną szansą było przewiezienie kogoś w bagażniku, żeby z bliska posłuchał skąd wydobywają się skrzypienia. Po przejażdżce okazało się, że hałas dobiega z tylnej klapy. Odkręciłem więc częściowo i wypiąłem plastikową osłonę na klapie. Wtedy nastała cisza. Ale wiadomo, że z poluzowanym i wypiętym plastikiem nie będę jeździł. No i zaczęła się analiza połączenia plastikowa osłona kontra metalowa klapa. Okazało się, że trzeba było okleić pewne plastikowe elementy we wnętrzu osłony, które dotykały metalowej klapy. Diagnoza była trafna. Na razie jest cisza. Oczywiście można było te skrzypienia zagłuszać głośną muzyką, ale ja nie zawsze jadąc autem jej słucham. Poza tym z autem wszystko w porządku, a kilometrów przybywa.
Zrób foty, co trzeba okleić.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1579 dnia: 25 Lipca 2026, 16:42:27 »
Wow bratnia dusza, pozdro
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1580 dnia: 25 Lipca 2026, 16:45:12 »
Mega ciekawe te kamerki.  Można przód, tył i standby do parkowania. Bez cięcia kabli. Chyba zamówię
Nie udało mi się ustalić na stronce, kto sprzedaje i skąd wysyła.
Ja zostaję przy VIOFO.
Tym razem chyba zestaw trzykamerkowy i podpięcie pod aku z odcięciem.
Teraz mam VIOFO przód-tył i tryb parkingowy z odcięciem i sobie bardzo chwalę.
Troszkę prąd żre..

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1581 dnia: 25 Lipca 2026, 16:51:53 »
Hak można domówić w czasie gdy rav4 płynie,
Moja buja się po Morzu Śródziemnym; zaraz minie drugi raz Gibraltar.
Dobrałbym , tylko wtedy mi się już chyba w garażu nie zmieści... :(
Warunki "som jakie som"..

Offline Victor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1582 dnia: 25 Lipca 2026, 23:39:32 »
Hak można domówić w czasie gdy rav4 płynie,
Moja buja się po Morzu Śródziemnym; zaraz minie drugi raz Gibraltar.
Dobrałbym , tylko wtedy mi się już chyba w garażu nie zmieści... :(
Warunki "som jakie som"..
Ha,ha znaczy ten wypięty hak się nie zmieści na półce?

Offline Andrzej1158

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-hr
« Odpowiedź #1583 dnia: 26 Lipca 2026, 02:57:03 »
Ja Panowie, jednak zrezygnowałem z zakupu, kupiłem rocznego NXa, nie mogłem przeboleć tych hamskich plastików we wnętrzu. Mogę dodać że jednak Lexus to jest przepaść jeśli mówimy o wykonaniu, jestem mega zadowolony, a propo Ravka zamówiona była w połowie lutego a odbiór na listopad, miał być wrzesień, więc nie wyrabiają się z zamówieniami. Pozdrowienia

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1584 dnia: 26 Lipca 2026, 03:04:30 »
Ja Panowie, jednak zrezygnowałem z zakupu, kupiłem rocznego NXa, nie mogłem przeboleć tych hamskich plastików we wnętrzu. Mogę dodać że jednak Lexus to jest przepaść jeśli mówimy o wykonaniu, jestem mega zadowolony, a propo Ravka zamówiona była w połowie lutego a odbiór na listopad, miał być wrzesień, więc nie wyrabiają się z zamówieniami. Pozdrowienia
Ja odpadłem na etapie pierwszego oglądania na żywo. Kokpit nieakceptowalny dla mnie. Też poszedłem w Lexusa.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1585 dnia: 26 Lipca 2026, 04:07:13 »
Byście chociaż skłamali że w inną markę poszliście, bo inaczej zaraz obwieszczą sukces ;)
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Henio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1586 dnia: 26 Lipca 2026, 04:08:12 »
wypięty hak się nie zmieści na półce?
Tak

Offline tomekgolf

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #1587 dnia: 26 Lipca 2026, 08:51:10 »
Wow bratnia dusza, pozdro
Dlaczego bratnia dusza? Też jesteś wyczulony na skrzypienia w aucie? Czy też coś podklejałeś w swoim samochodzie?
@Henio mogłem faktycznie porobić zdjęcia. Niestety już wszystko poskładane. W razie czego, jak ktoś będzie miał podobny problem, to bez problemu wytłumaczę
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2026, 08:55:14 wysłana przez tomekgolf »

Offline mxv1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1588 dnia: 26 Lipca 2026, 10:21:07 »

Można wiedzieć jaka wersja ma takie opóźnienie - Hev czy Phev?
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2026, 10:25:54 wysłana przez mxv1 »

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #1589 dnia: 26 Lipca 2026, 11:06:22 »
Ja odpadłem na etapie pierwszego oglądania na żywo. Kokpit nieakceptowalny dla mnie. Też poszedłem w Lexusa.
A ja pozostaję przy plastikach. Popatrzyłem na Lexusa, później na mojego psa i została Toyota  :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl