Autor Wątek: Auris-żarówki hir2  (Przeczytany 2901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Odp: Auris-żarówki hir2
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Stycznia 2026, 11:36:28 »
ja mam podróby philipsa z wentylatorkami i ani ich nie słychać ani się nie uszkodziły przy mrozach a już 3 lata je mam

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Stycznia 2026, 13:05:11 »
Na to samo liczyłem kupujac LED. Niestety po 9 miesiącach radość się skończyła (są na gwarancji). Philipsy już w paczkomacie do odbioru więc jutro montaż i przy okazji porównanie z (jednym) Aviatorem X4.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Stycznia 2026, 17:21:56 »
Dziś padła druga Aviator X4. Wczoraj jeździłem z jedną Aviator i jedną Philips. Różnica w jasności minimalna na korzyść Philipsa ale Aviator był u kresu życia więc nie wiem jak byłoby gdyby obydwie były nowe. Aviatory po 9 miesiącach jadą na gwarancję. Ciekawe jak długo Philipsy pożyją.

Offline jeremiasz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21 TS
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Stycznia 2026, 17:32:59 »
Ostatnio zakładałem retrofity Philips ultion w miejsce standardowych hir2, ale odnoszę wrażenie że coś dziwnie świecą, tak jak by tuż przed autem jest czarna poświata. Podczas montażu przekręciłem żarówkę ale wyglądało to tak jak by sama żarówka kręciła się w pierścieniu. (teraz jest problem z jej wyjęciem bo w przeciwną stronę kręci się o ćwierć obrotu ale sama żarówka nie chce opuścić gniazda lampy:(). Czy ktoś z Was miał podobny objaw? Jak temu zaradziliście?

Offline lewis36

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8h TS
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Stycznia 2026, 22:38:53 »
lewy

Offline jeremiasz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21 TS
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Lutego 2026, 17:16:42 »
Sprawa z retrofitami ogarnięta, okazało się że "żarówka" obraca się o około 1/4 obrotu swobodnie w pierścieniu mocującym, chyba do regulacji, na maksymalnym obróceniu można wymontować ów żarówkę z pierścienia. Udało mi się wszystko całkiem sprawnie poustawiać i teraz świecą bardzo ładnie.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Lutego 2026, 20:47:14 »
no tak bo diody trzeba skierować na boki a nie góra dół

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl