Autor Wątek: Alarm w samochodzie.  (Przeczytany 946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline balubekxd

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota CH-R
Alarm w samochodzie.
« dnia: 23 Stycznia 2026, 22:37:11 »
Witam. Posiadam Toyote CH-R 2023 rok 1.8 Hybryda. Posiadam w niej system antykradzieżowy meta oraz select DNA, lecz nie wiem czy posiadam alarm w samochodzie taki zwykły że jak ktoś próbuje szarpać drzwi to zaczyna wyć, i tutaj pytanie czy taki alarm jest już od początku wbudowany? Bo nie pamiętam niestety a zależy mi zeby go sprawdzić czy działa.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Odp: Alarm w samochodzie.
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2026, 22:46:51 »
Ja mam CH-R sprowadzoną z niemiec. W/g specyfikacji na toyota-tech.eu ma alarm. Sprawdziłem otwierając drzwi kluczykiem no i nie miałem w pobliżu pilota oczywiście.Zaczęło trąbić klaksonem. Czyli jest.  W podsufitce też są jakieś takie sitka - nie wiem czy to nie czujniki ruchu z tegoż alarmu. Auto mam tydzień i je poznaje dopiero.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Stycznia 2026, 23:09:18 »
Wow kolega ma super mega rzadką wersje z fabrycznym alarmem, nie do pojęcia przez TCE. Jeszcze by dilerzy nie zarobili...
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline balubekxd

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Stycznia 2026, 23:49:54 »
Wow kolega ma super mega rzadką wersje z fabrycznym alarmem, nie do pojęcia przez TCE. Jeszcze by dilerzy nie zarobili...

Czyli rozumiem że auto nie posiada alarmu wbudowanego tak?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Stycznia 2026, 01:06:45 »
Importer coś mówił, że jest jakis układ TCE z SEMECO. Stąd wszędzie wkladają to BLE.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Stycznia 2026, 01:10:08 »
Zrób test otwarcia grotem bez pilota w pobliżu. No i sprawdź na toyota-tech.eu - trzeba sobie darmowo konto zalozyc jako niezależny naprawiacz. W opcji darmowej po VIN wyciagniesz pełna specyfikacje, ale zakladam że nie ma. Sam byłem mocno zdziwiony. Nawet importer twierdził że chyba nie ma.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline balubekxd

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Stycznia 2026, 06:36:53 »
Zrób test otwarcia grotem bez pilota w pobliżu. No i sprawdź na toyota-tech.eu - trzeba sobie darmowo konto zalozyc jako niezależny naprawiacz. W opcji darmowej po VIN wyciagniesz pełna specyfikacje, ale zakladam że nie ma. Sam byłem mocno zdziwiony. Nawet importer twierdził że chyba nie ma.

Właśnie troszkę jestem zdziwiony bo to chyba powinno być w każdym samochodzie od nowości tymbardziej że z 2023 roku jest, no dobra to jeszcze jedno załóżmy że nie mam to mogę to dokupić w serwisie w lutym będę jechał i czy by mogli mi to zamontować?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Stycznia 2026, 19:19:35 »
Szczerze to se odpuść. Jak chcesz sensowne zabezpiecznie poczytaj/pomyśl o canlocku.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl