Hej. Czy robicie przeglądy w ASO czy u Collina? Jak wygląda cenowo? I czy wbijany jest przegląd w elektronicznej książce
Ja już od 3 lat u niego serwisuję, a jestem z Kielc.
Od Collina dostajesz szczegółowy raport i też dostaniesz w elektronicznej książce i to z historią poprzednich przeglądów, a nawet masz możliwość o ile oni udostępnią zdjęcia co wymienili powiedzmy w układzie hamulcowym itd.
Cenowo nie jest tanio ani za drogo tak w pośrodku, ale dostajesz pełne informacje o twoim pojeździe więc to dodatkowy atut.
Moje wcześniejsze serwisy w ASO to z Nowego Sącza też polecam jeśli ktoś ma bliżej, a z Kielc ASO raz byłem i zawsze zadaję pytanie jaki koszt i mają zbyt wysokie prawie dwukrotnie, po drugie prywatnego serwisu (warszawska blisko Kauflandu nazwy nie mogę podać) polecanego przez znajomego nie miałem zaufania ze względu mało wiarygodnych informacji i nawet kombinacji co mam uszkodzone i dla upewnienia pojechałem do SKP gdzie nic nie widzieli do wymiany.
Olej swój masz prawo mieć, ale już wejścia na halę domagać się nie możesz, przepisy BHP i wewnętrzne firm.
OK, dzięki za info, czy oprócz oleju mogę kupić jeszcze jakieś filtry czy tylko olej? Wiem, że jest też o tym wątek i wiele różnych opinii, ale jaki dokładnie olej miałbym kupić i skąd najlepiej, żeby nie odmówili wlania go?
Tak masz prawo ale jaki to ma sens? Mają sprawdzone oleje ENEOS i inne. Więc nie działo coś u mnie przez 3 lata.