Dobra odkopuje trochę temat, nie wiem czy dobrze robię ale postanowiłem, że kupię juz teraz sobie aluski na lato (wydaję mi się, że teraz będzie taniej).
No ale zaczyna się dylemat początkowo chciałem kupić, 14 jednak czytając opinie innych, że lepiej wyglądają większe to zdecydowałem się na 15 i tu znów kolejny dylemat w FAQ o Yarku pisze że standard ET38, tu wspominacie że standard ET to 45.
Domyślam się, że różne są standardy w Yarku I i II, stąd pytanie posiadam YI 2002r 5d w. franc, na allegro zacząłem przekopywać różne rodzaje felg i chyba kupie coś oryginalnego bo te tanie podróbki mimo, że maja ciekawy wygląd nie przemawiają do mnie pod względem wytrzymałości.
I tak felgi które mnie interesują mają następujące wymiary:
15 cali, szerokość 5,5 cala, ET45
i jeszcze dwie inne 15-stki, także z ET45 lecz o szerokości 6 cali.
Ewentualnie wypatrzyłem felgi 14 cali, z ET36 o szerokości 5,5 cala.
Zaznaczam ze ciężko było mi przyswoić te wszystkie parametry itp, jednak już nie jestem, aż tak zielony jak na początku, mimo wszystko nie chce kupić czegoś co może potem nie pasować i będę musiał kombinować z zaginaniem lub dystansami

Nie wiem czy mogę tu wrzucać linki z tych aukcji, więc podałem tylko wymiary o jakich piszą. Podobne tematy wielokrotnie wałkowane, z góry przepraszam jeśli teraz ja was tym męczę, ale naczytałem się już chyba o wszystkim co znalazłem tu na forum i problem dalej pozostaje, tak więc proszę o pomoc